Görüş Bildir
Haberler
Japonya'daki İnsanların Uzun Yıllar Yaşama Sebeplerinden Biri Yemeklerle Birlikte Su İçmemeleri Olabilir!

Japonya'daki İnsanların Uzun Yıllar Yaşama Sebeplerinden Biri Yemeklerle Birlikte Su İçmemeleri Olabilir!

Şeyma Abay
12.06.2022 - 08:58

Batılı bir ülkede bir restorana giderseniz, büyük olasılıkla buz ve limon dilimleri ile büyük bir bardak su alırsınız, ancak Japonya'da sadece çok küçük bir bardak su alabilirsiniz. Japonlar, suyun “sindiriminize' müdahale edebileceğine inanıyor ve vücudunuzun bir yemeği sindirmesini zorlaştırıyor. Peki ya yemeklerle birlikte su içmek zararlı mıdır?

Detaylar yazımızda...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ağzınızı kurutur.

1. Ağzınızı kurutur.

Kulağa ne kadar çelişkili gelse de, yemeğinizle birlikte bir bardak su içmek tükürüğünüzü kurutabilir. Bazı insanlar suyuna bir dilim limon eklemeyi sever, bu da onu tükürük salgınızı etkileyen asidik bir içecek yapar. Tükürük ağız ortamınız için sağlıklı bir içecek görevi gördüğünden, ağız kuruluğuna sahip olmak ağız kokusu da dahil olmak üzere bazı hoş olmayan semptomlara neden olabilir. Limonlu su, asit reflü gibi bazı sağlık koşullarını da kötüleştirebilir ve dişlerinizdeki mineye zarar verebilir.

2. Sindiriminize zarar verebilir.

2. Sindiriminize zarar verebilir.

Yemeğinizle birlikte su içtiğinizde salyanız seyreltilir. Bu da, yiyecekleri sindirmekten sorumlu mide sularının salınmasını etkiler. Sonuç olarak, mideniz yiyecekleri parçalamak için daha zayıf sinyaller alır ve bu da şişkinliğe neden olabilir.

3. Besin emilimini yavaşlatır.

3. Besin emilimini yavaşlatır.

Yemek sırasında su içmek sindiriminizi sulandırdığı için midenizin doğal asitlik seviyesini etkiler. Bu, sindirim sisteminizi olumsuz etkiler ve vücudunuzun daha az vitamin ve besin emmesine neden olur.

4. Mide ekşimesi yapabilir.

4. Mide ekşimesi yapabilir.

Yemeklerle birlikte su içmek midenize hacim katar ve büyük bir öğünde olduğu gibi üzerindeki baskıyı arttırır. Bu da bazı sağlık koşullarını kötüleştirebilir ve asit reflü riskini artırabilir. Yemek sırasında su içmek vücudunuzun daha az sindirim enzimi salgılamasına neden olduğundan, mide ekşimesi de dahil olmak üzere yan etkilerin zincir reaksiyonuna neden olabilir.

5. Kilo artışına neden olabilir.

5. Kilo artışına neden olabilir.

Yemek yerken su içmek de fazla kilo almanıza neden olabilir. Vücudunuz yiyecekleri yeterince sindiremediğinde, onu yağa dönüştürür ve daha fazla kilo almanızı sağlar. Yemeklerle birlikte su içmek vücudunuzun kanınıza daha fazla insülin salmasına neden olabilir, bu da vücudunuzda yağ depolamasını artırır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
20
12
12
9
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut Güler

Bu konuyu desteklemek için söylemiyorum, burda anlatılanların bazısı mantıklı geldi, yemekle beraber içilen su şişkinlik yapabilir kiloya dönüşebilir şu ola... Devamını Gör

Rurouni Kenshin

yalan, yok öyle birsey

Deniz Aktaş

Uzmanlar??