Görüş Bildir
Haberler
Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı Söğüt Bilecik Nerede ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı Söğüt Bilecik Nerede ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Uğur Kaçan
19.11.2018 - 15:49

Bilecik ili Söğüt ilçesinde bulunan Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı sadece şoför yetiştirmekte olan bir birimdir. Jandarma Genel Komutanlığının tüm şoför ihtiyacını bu eğitim taburu karşılar. Bu bölüğe düşenler bir noktada şanslıdırlar. Çünkü askerliği jandarma olarak yapmak genel anlamıyla diğer askerlik türlerine göre nispeten çok rahattır. Herkes jandarma olmak, kışla dışında durmak, askerliği yaparken gezip tozmak ve bir nebze de olsa askerliği daha az stresle bitirmek ister. Şanssız olduğunuz nokta ise şudur ki bu kışla çok bakımsızdır. 

Binalar, yatakhaneler, yemekhaneler eskidir. Koğuşların yağmurlu havada su akıttığı, çoğu zaman içme suyu sıkıntısı yaşandığı bilinmektedir. Bununla birlikte Bilecik bilindiği gibi çok küçük bir ildir. Hatta ülkemizdeki bir çok ilçe Bilecik ilinden daha çok sosyal imkan sunmaktadır. İş bu sebeple burada askerlik yapmanız sizin için şanssızlıktır. Birlikteki binalar gerçekten çok bakımsızdır. Acemilik süresi boyunca hiç yıkanmayan asker sayısı bir hayli çoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı Söğüt Bilecik’te Hangi Askerler Yetişiyor?

Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı Söğüt Bilecik’te Hangi Askerler Yetişiyor?

Acemi birliğiniz eğer Bilecik Söğüt’e çıktıysa şunu bilmelisiniz ki artık askerliğinizi şoför olarak yapacaksınız. Bu kışlada eğitim gören askerlerin tamamı şoför olacak şekilde eğitilmektedirler. Bu taburda toplamda 5 bölük eğitim almaktadır. Bu beş bölükten dördü acemilik eğitimleri bitince doğrudan doğuya dağıtılır ve bir bölük ise paşa şoförü olacak şekilde eğitilir ve genelde batı ve ülkenin kıyı kesimlerine dağıtılır. Bu bölükte eğitim gören herkes askerliğinin tamamını olağanüstü bir durum olmaması durumunda şoför olarak yaparlar.

Kışladaki Sosyal Olanaklar Nelerdir?

Tabur içerisinde 1 adet gazino ve gazino içerisinde de dev ekran televizyon vardır. Bunun haricinde pek bir sosyal imkan yoktur. Kışlada bir çok imkan yarım yada eksik sunulmaktadır. Kışlada su sorunu vardır, yemeklerin kalitesi pek iyi değildir. Haftada bir gün çarşı izni kullandırılır fakat çarşı o kadar gelişmemiştir ki bir süre sonra çarşıya çıkmak istemezsiniz. Biraz da Bilecik Söğüt’ün pozitif yönlerinden bahsedelim. Bu taburda yatma ve kalkma zamanları düzenlidir. Bu bölükte kolay kolay uyku sorunu yaşamazsınız. Diğer kışlalarda askerin en büyük sorunu uykusuz kalmak ve aşırı yorulmaktır. Bu bölükte askerlik yapan askerler ne çok yorulur ne de çok uykusuz kalırlar. Burada genelde hafta içi saat 7 gibi kalkılır, yemek sonrası saat 8:30 gibi eğitime başlanır. Yaklaşık 2 saat eğitim yaptırılır ve sonrasında mola verilir ve sizi yemeğe götürürler. Yemek sonrası yine 2 saate yakın eğitim yaptırılır ve aksam 6:30 gibi paydos verilir. Bu saatten sonra kafanız rahattır. Gidip rahat rahat yatabilir, uygun mekan bulabilirseniz kitap falan okuyabilirsiniz. Boş vakit boldur bu taburda…

Kışlada koğuşlar bölgesinin hemen önünde kantin bulunmaktadır. Bu kantinde tost, hamburger, kola, dondurma, çay gibi yiyecek ve içecekleri temin edebilirsiniz. Askeriyede çıkan yemekleri beğenmediyseniz karnınızı burada doyurabilirsiniz…Kışla içerisinde bir çok yerde ankesörlü telefon bulunmaktadır. Bu telefonlarla akrabalarınızı yada sevdiklerinizi arayabilirsiniz.Telefon sayısı bir hayli çok. Bu nedenle telefon konuşmalarında pek sıra olmuyor…

Yemek konusu askerlikte bazı kişiler için en büyük sorundur çünkü yemek bir zevk ve alışkanlık meselesidir ve herkes her yemeği sevmez. Askeriyede genelde yemekleri askerler yapar fakat bazı kışlalarda yemekler özel firmalar tarafından yapılır ve askerlere servis edilir. Genel olarak özel firmaların yaptığı yemeklerin çıktığı kışladaki yemekler daha çok beğenilir. Belirli bir standardı vardır. Bu taburda yemekler genel olarak güzeldir. Eğer yemek konusunda aşırı seçici değilseniz bu kışlada çıkan yemekleri beğeneceğinizi düşünüyoruz. Bilecik söğütte verilen yemekler güzeldir, yemekler tam vaktin de verilir ve yemek düzeni bellidir.

Bu birliğe gelen askerlerden tamamı şoför olmaz. Bu birlikteki askerler araba oyunu, ateri oyunu ve sınavlara tabi tutulur ve psikolojik testlerden geçirilir. Bu testlerden başarısız olanlar başka görevlere verilir. Sınavlarda başarılı olanlar ise şoför olarak yetiştirilip usta birliklerine dağıtılır.

Usta Birliğim Neresi Olacak?

Şoför her kışlanın ihtiyacıdır ve bu birlikte yetişen şoförler ülkenin dört bir yanına dağıtılır. Genel olarak burada eğitim gören askerlerin % 70’lik kısmı doğuya gönderilir. Tabi kimin doğuya kimin batıya kimin sahil şeridine gideceği biraz kader kısmet meselesidir.

Kışlaya Ulaşım Olanakları

Kışlaya Ulaşım Olanakları

Bilecik az gelişmiş şehirlerimizden biridir. Burada hava alanı, deniz ulaşımı gibi olanaklar yoktur. Buraya gelmek isteyenler genel olarak özel araçlarını yada otobüsleri kullanmaktadırlar. Otobüsle Bilecik’e geldiyseniz Bilecik Merkezde otobüs sizi bırakıyor. Garajın hemen yanında ilçe otobüslerinin kalktığı bir bölüm mevcut. Oradan her saat başı ilçelere otobüs kalkmaktadır. Söğüt’e giden otobüslerden birine bineceksiniz. Bu otobüsler sizi Söğüt’e kadar götürür. Söğüt’e gidince zaten birliğinize ulaşmanız çocuk oyuncağı. Kime sorsanız gösterir birliğinizin olduğu sokağı…

Yanınıza Almanız ve Almamanız gereken Malzemeler Listesi

Türk Silahlı Kuvvetleri kışlaya telefon, fotoğraf makinesi, yemek, silah, çakı vb malzemelerin girdirilmesini yasaklamıştır. Birliğe teslim olmadan önce bu malzemeleri emanetçiye bırakmanız gerekmektedir. Eğer birliğe giderseniz aranırsınız ve üzerinizden çıkan malzemelere siz başka birliğe gönderilene yada siz terhis olana kadar el konulur. O nedenle bu malzemeleri birliğe teslim olmadan önce emanetçiye bırakmanız faydanızadır. Kışla içerisindeki kantinden tüm ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz. Kışlaya temel ihtiyaçlarınız için gerekli olan malzemeler dışında malzeme götürmenize gerek yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İletişim Bilgileri

Adres: Kayhan Mahallesi,, Söğüt, Bilecik, Türkiye

Telefon: (0228) 361 3358

Alternatif Telefon: (0228) 361 3417

Daha fazla bilgi ve görseller için 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın