Görüş Bildir
Haberler
İzmir Yeşilova Höyüğü'nde 5.000 Yıllık Kemikte DNA Örneği Bulundu

İzmir Yeşilova Höyüğü'nde 5.000 Yıllık Kemikte DNA Örneği Bulundu

Batuhan
10.05.2016 - 10:36

Tarihi 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan İzmir'deki Yeşilova Höyüğü kazıları sırasında bulunan 5 bin yıllık iskelete ait şakak kemiğinden DNA örneği çıkarıldı. DNA'nın incelenmesi sonucu Anadolu'nun tarihine ilişkin önemli bilgilere ulaşılması bekleniyor. Kazı Başkanı Prof. Dr. Zafer Derin ise 'Bir kere her şeyden önce kendi kökenimizi, nereden geldiğimizi, atalarımızın hangi topluluklardan olduğunu öğrenmeye çalışacağız.' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu'nun tarihi en eskiye dayanan kazı alanlarından İzmir'deki Yeşilova Höyüğü'nde bulunan 5 bin yıllık şakak kemiğinde ABD'nin Boston Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından DNA örneğine rastlandı. DNA'nın incelenmesi sonucu Anadolu'nun tarihine ilişkin önemli bilgilere ulaşılması bekleniyor.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Zafer Derin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ege Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi tarafından desteklenen kazıların bilim, arkeoloji ve eğitim alanına hep yeni bilgiler kattığını belirtti.

"Atalarımızı öğrenmeye çalışacağız"

"Atalarımızı öğrenmeye çalışacağız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeşilova Höyüğü kazılarının amacının sadece buluntuları ortaya çıkarmak olmadığını, her şeyden önce bilimsel çalışmalara katkı sağlamak istediklerini kaydeden Derin, şöyle konuştu:

'Bir kere her şeyden önce kendi kökenimizi, nereden geldiğimizi, atalarımızın hangi topluluklardan olduğunu öğrenmeye çalışacağız. Çok kabaca 'Orta Asya'dan geldik' diye biliyoruz ama 8 bin 500,10 bin, 11 bin yıl önce de Anadolu halkı var. Her şeyin kökenini oluşturan halk. Kim dışarıdan gelirse gelsin onu eğiten ona analık yapan Anadolu insanı. Bir anlamda atalarımızı tespit edeceğiz.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın