Görüş Bildir
Haberler
İzmir'in Sembolu Kentkart Artık Yok

İzmir'in Sembolu Kentkart Artık Yok

OnceHaber Haber
29.04.2015 - 15:17 Son Güncelleme: 30.04.2015 - 00:21

İzmir'in Sembolu Kentkart Artık Yok

İzmir'de 16 senedir kullanılan ve İzmir'in sembollerinden biri haline gelen Kentkart, son ihaleyi kazanamadı...

1999 yılının başında, İzmir'in toplu taşıma ücret toplama işini alan 'Kentkart' isimli şirket, o tarihten beri bu işi sürdürüyordu.

ESHOT, belli aralıklarla bu işletim işi için ihale açıyor, ihaleye katılan başka firmalar olsa da ihaleyi kazanan daima Kentkart oluyordu. Ta ki en son ihaleye kadar.

Geçtiğimiz yılın sonunda yapılan 2014/169463 no'lu ihaleye Kentkart dışında bir firma daha teklif verdi ve verdiği teklif belediye açısından Kentkart'ın teklifinden daha uygun bulundu. Şirket, ihaleye katılma koşullarını da sağladığından kazanan, Kartek adlı bu yeni firma oldu.

Bunun üzerine önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, sonra da Kamu İhale Kurumu'na itirazda bulunan Kentkart'ın itirazları, Kamu İhale Kurumunun 2015/023 no'lu toplantısında alınan 2015/UH.III-985 karar ile yerinde bulunmayarak reddedildi ve ihale sonucu kesinleşti.

Bu da demek oluyor ki, 1 Haziran tarihinden itibaren, ulaşım sisteminin işletimi Kartek firmasına devredilmiş olacak.

Ancak aldığımız duyumlara göre Kentkart, ihaleyi kendine vermeyen belediyeyi cezalandırmak için, mülkiyeti belediyeye ait olan sistemin şifrelerini teslim etmeyerek belediyeyi zor durumda bırakmayı planlıyor.

Bu tavır şirketin ihale yasaklısı durumuna düşmesine ve diğer illerdeki operasyonlarının tehlikeye girmesine sebep olacağı için söylentilerin gerçek olması mantığa uygun değilse de, 1 Haziran'dan sonra İzmir'de toplu ulaşım ücretlerinin toplanmasında sorun çıkma olasılığı mevcut.

Kaynak: http://www.oncehaber.com/haber/4063-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0