Görüş Bildir
Haberler
İzmir’de Görülmesi Gereken 8 Değişik Yer

İzmir’de Görülmesi Gereken 8 Değişik Yer

Dilek Torun
20.12.2014 - 11:39 Son Güncelleme: 20.12.2014 - 12:51

İzmir doğal güzellikleri yönünden görülmeye değer yerlere sahiptir.  İzmir şehrinde doğal güzellikleri ile ön plana çıkan çok bilinmeyen yerleri görülmeye değer güzelliktedir. Kentin tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle Türkiye’de ön plana çıkan başlıca turizm şehirlerinden olmaktadır. İzmir’e gidilip görülmesi gereken yerleri sırasıyla ele alalım.

Kaynak: https://www.biletsec.com/blog/izmirde...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Selçuk Efes Harabeleri

1. Selçuk Efes Harabeleri

Eski antik çağlardan bizlere miras olarak kalan bu yeri Türkiye’de yaşayan herkesin görmesi gerekmektedir. Eski zamanın teknolojisi ile yapılan yapıları ve binaları ilk günkü gibi dimdik ayakta durması insanların tüylerini diken diken etmektedir. Tiyatro meydanındaki yapının muhteşem mimari yapısı gereği sahnede yapılan konuşmaların en uç noktadaki kişiye kadar çok net gitmesi yapıların ne kadar özenli yapıldığının göstergesidir. Yeni yapılan kazılarda bulunanan yamaç evlerindeki mozaik desenler ile tarihte bir yolculuk yapacaksınız.

2. Meryemana Evi

2. Meryemana Evi

Bülbül dağındaki yeşilin tüm tonlarının arasında kalan kutsal eve tüm Hristiyanlık âlemi hacı olmak için akın etmektedir. Hz. İsa’nın Kudüs’te çarmıha gerilmesinden sonra oradan kaçan Meryemana Selçuk ilçesinin bu doğa harikası yerine yerleşerek saklanmıştır. Her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan tarihi açıdan önemli bir noktadır.

3. Tarihi Asansör

3. Tarihi Asansör

1907 yılında Musevi Nesim Levi Bayraklioğlu tarafından yaptırılan asansör Mithat paşa caddesi ile halilrıfatpaşa caddeleri arasında kolay ulaşımı sağlamak için yaptırılmıştır. Şehrin ilk asansörü olan tarihi asansör günümüzde restore edilerek turistik amaçlı çalıştırılmaktadır. Aynı zamanda yerel işletmeler ile seyir tepesi olarakta kullanılan asansör görmeniz gereken yerler arasındadır.

4. Kemeraltı Çarşısı

4. Kemeraltı Çarşısı

Sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de en eski ve günümüzde ayakta kalmayı başarmış birkaç tarihi çarşıdan biridir kemeraltı çarşısı. 1600’lü yıllarda faaliyete girdiği tahmin edilen çarşı 19. Yüz yıla kadar kapalı çarşı görünümündeymiş. 19. Yüz yıldan sonra şimdiki görünümüne kavuşmuştur. Şimdi olduğu gibi eski zamanlarda da ticaretin kalbinin attığı yer burasıymış. Bu tarihi çarşıda nesilden nesille aktarılan baharatçılar, balıkçılar, bakırcılar, demirciler gibi birçok alanda çalışan esnafları görebilirsiniz.

5. Kızlar Ağası Hanı

5. Kızlar Ağası Hanı

Kemeraltı çarşısının içerisinde bulunan bu han 1744 yılında inşa edilen nadide bir eserdir. Kızlar ağası hanı hem büyüklüğü hem de sağlam yapısıyla günümüzde otantik hediyelik eşyaların satıldığı yerlerin başında gelmektedir. Günümüzde olduğu gibi yapılış amacı alt katı alışveriş yapılmak için mağazalardan oluşturulmuş, üst katıda uzak mesafelerden alışveriş yapmaya gelenlerin konaklaması için inşa edilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çeşme – Alaçatı

6. Çeşme – Alaçatı

Ülkenin önemli turistik yerlerinden olan Çeşme ve Alaçatı mavi ile yeşilin buluştuğu harika tatil yerlerinden biridir. Bu tatil yerlerindeki eski Rum evlerinin günümüze kadar gelmesi sayesinde butik otel tarzı işletmelere açılarak tarihi doku üzerinde gezinmenizi sağlamaktadır. Beyaz evleri ve mavi boyalı pencere kenarlarıyla ünlenmiş bu şirin tatil beldesinde doğa sporlarından yararlanabilirsiniz. Türkiye’nin surf merkezi olan Alaçatı bölgesinde farklı ve keyifli deneyimler geçireceksiniz.

7. Şirince Köyü

7. Şirince Köyü

Tarihi dokusunun bozulmadan günümüze kadar gelen köyde tüm evler 2 katlı olmaktadır. Rumlardan kalma bir köy olan Şirince’de üzüm yetiştiriciliği çok yaygın olduğu için şaraplarıyla ünlenmiş bir ilçedir. Sokaklarında gezerken burnunuza gelen aromalı şarap kokularının eşliğinde doğanın tadını çıkaracağınız ve iyiki buraya gelmişim diyeceğiniz bir yerdir.

8. Seferihisar Teos

8. Seferihisar Teos

Seferihisar son yıllarda iyice çıkışa geçen tatil noktalarından biri haline gelmektedir. Temiz denizi ve doğasıyla insanların tercih ettiği yerleşim yeri, çok eski yıllardan günümüze gelmektedir. Seferihisar ilçesinin en eski yerleşim yeri olan TEOS 3000 yıl önceye kadar dayanan bir mazisi olduğu tespit edilmiştir. TEOS kalesinin içerisine köy pazarı kurularak doğal ürünler satılmaktadır. Bunun yanında köy kahvaltısı servisi veren doğal işletmeler sizleri karşılamaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
44
17
11
11
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ozkan ertürk

değişikten ziyade en çok bilinen 8 yer başlığı daha hoş olurdu

Hüseyin USLU

Güzel bir arşiv olmuş, +20 adet de bu linkte var: https://www.gezilesiyer.com/izmire-yolunuz-duserse-gezilecek-20-yer.html

Ayşe Yılmaz

Güzel içerik olmuş, buna da bakın derim: https://gorulesiyer.com/post/izmir-gezilecek-gorulecek-tarihi-turistik-yerler/