Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Aklınızı Bulandırarak Ruhsal Bozuklukları İçinizde Hissetmenizi Sağlayacak 21 Şizofren Filmi

İzlerken Aklınızı Bulandırarak Ruhsal Bozuklukları İçinizde Hissetmenizi Sağlayacak 21 Şizofren Filmi

27.03.2022 - 09:00

Herkesin film zevki farklı ama bazı filmler var ki her izleyeni etkisi altına almayı başarıyor. Şizofreni temalı filmler de işte tam öyle! İnsanı içine çekerek yaşanan ruhsal rahatsızlığı sonuna kadar hissettiriyor. En iyi şizofreni filmlerini merak ediyorsanız listemize bir göz atın:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Akıl Oyunları (2001) A Beautiful Mind

1. Akıl Oyunları (2001) A Beautiful Mind

IMDb: 8.2

Özet: Nobel Ödülü'ne sahip ünlü matematikçi John Nash'in hayat hikayesine odaklanan filmde, John Nash kazandığı bursla Princeton Üniversitesi'nde eğitim görmeye başlar. Asosyal bir insan olmasıyla birlikte inanılmaz bir teoriyi ortaya sürüp kanıtlama aşamasına gelir, böylece matematik çevrelerince ününü yaymaya başlar. Ancak aynı zamanda mücadele etmesi gereken bir şey daha vardır, şizofreni!

Oyuncular: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly

Yönetmen:  Ron Howard

2. Parçalanmış (2016) Split

2. Parçalanmış (2016) Split

IMDb: 7.3

Özet: Çoklu kişilik bozukluğu olan Kevin'in 23 alter egosu içinde en baskın olanı suça meyilli olanıdır. 3 kızı kaçırıp bodrum katına hapsetmesiyle beraber kızlarla farklı ilişkiler kurar. Ancak bu olayı yapmış olması, kendi içinde de çatışmasına sebep olmuştur. 

Oyuncular: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley

Yönetmen: M. Night Shyamalan

3. Gizli Pencere (2004) Secret Window

3. Gizli Pencere (2004) Secret Window

IMDb: 6.5

Özet: Mort Rainey gerilim romanlarıyla ünlenmiş bir yazardır. Eşinin kendisini aldattığını gördükten ve ondan ayrıldıktan sonra yaşadığı çöküntü ve  'yazar tıkanıklığı' sorunu sonucu Tashmore gölünde bir kulübeye yerleşir. Ancak bir gün kapısını çalan John Shooter, onu kendi hikayesini çalmakla suçlar. Olayı başta ciddiye almasa da işler sandığından daha karmaşık ve tehlikelidir.

Oyuncular: Johnny Depp, Maria Bello, John Turturro

Yönetmen: David Koepp

4. Üç Tanıdık Yabancı (2018) Three Identical Stranger

4. Üç Tanıdık Yabancı (2018) Three Identical Stranger

IMDb: 7.6

Özet: Doğumları sonrasında doğrudan bir evlat edindirme merkezine verilen üçüzlerin her biri farklı bir sosyo-ekonomik yapıdaki aileye evlatlık verilir. Ailelerin de çocuklarının kardeşleri olduğundan haberi yoktur. 19 yaşına kadar birbirlerinden habersiz büyürler, ancak birileriyle karıştırılmalarının ardından gelişen bir süreçle üçüz olduklarını öğrenirler. Onların birbirlerinden ayrılmalarının sebebinin bir 'deney' olduğu ortaya çıkar.

Oyuncular: Robert Shafran, Michael Domnitz, Howard Schneider

Yönetmen: Tim Wardle

5. Siyah Kuğu (2010) Black Swan

5. Siyah Kuğu (2010) Black Swan

IMDb: 8.0

Özet: Yetenekli bir balerin olan Nina'nın hayatında annesi ve dans dışında bir şey yoktur. Bale yönetmeni sahneye koyduğu Kuğu Gölü Balesi’nin baş dansçısını değiştirmeye karar verir. Bunun için en iyi aday Nina olsa da, zarif ve masum Beyaz Kuğu ile kötülüğün, şehvetin ve bilinmezliğin temsilcisi Siyah Kuğu'yu aynı anda canlandırmak gerekmektedir. Nina ise Siyah Kuğu'yu canlandırmada pek de iyi değildir. Rekabetin içine çekildiği bu süreçte Nina karanlık tarafıyla tanışır.

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel

Yönetmen: Darren Aronofsky

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Frankie ve Alice (2010) Frankie and Alice

6. Frankie ve Alice (2010) Frankie and Alice

IMDb: 6.4

Özet: Frankie, normal görünen hayatının aksine çoklu kişilik bozukluğuna sahiptir. Kriz anlarında da insanlara zarar vermekten hoşlanan bir kişiye, Alice'e dönüşür. Dr. Oz ise onu iyileştirecek bir tedavi yöntemi arar.

Oyuncular: Halle Berry, Stellan Skarsgård, Chandra Wilson

Yönetmen: Geoffrey Sax

7. Melankoli (2011) Melancholia

7. Melankoli (2011) Melancholia

IMDb: 7.1

Özet: Justine ve Claire birbirine zıt karakterde iki kız kardeştir. Justine, Michael ile olan evliliğini kutlamak için Claire'e ait malikaneyi tercih eder. Tam da bu düğün sırasında dünyaya doğru Melankolia adlı bir gezegen yaklaşmaktadır. Herkesin sorunlu yanı bir bir ortaya çıkar.

Oyuncular: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgård

Yönetmen: Lars von Trier

8. Guguk Kuşu (1975) One Flew Over the Cuckoo's Nest

8. Guguk Kuşu (1975) One Flew Over the Cuckoo's Nest

IMDb: 8.7

Özet: Randle P. McMurphy, tutuklu olduğu cezaevinden kurtulmak için deli taklidi yapar ve başarılı olur. Buradan akıl hastanesine sevk edildiğinde, burada da kurumun kurallarına uymaz ve davranışları göze batar. Kısa süre sonra da bu sebeple suratsız ve otoriter bir görevli olan hemşire Ratched'in yakın takibine takılır. 

Oyuncular: Michael Berryman, Dean R. Brooks, Jack Nicholson

Yönetmen: Milos Forman

9. Makinist (2004) The Machinist

9. Makinist (2004) The Machinist

IMDb: 7.7

Özet: Fabrikada işçi olarak çalışan Trevor, bir yıldır uykusuzluk çekmektedir. Dinlenememekten ve uykusuzluktan bitik bir halde olan Trevor, kendisine notlar yazmayı ve gittikçe azalan kilosunu not alıp dairesine asmaya meraklıdır. Ancak onun bu bedensel çöküşünün sebebinin bilinmezliği, arkadaşlarının güveninin sarsılmasına yol açar.

Oyuncular: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón

Yönetmen: Brad Anderson

10. Joker (2019)

10. Joker (2019)

IMDb: 8.4

Özet: Hayatta yapayalnız olan ve toplum tarafından dışlanan Arthur, başarısız bir komedyendir. Babasız büyüyen Arthur'u annesi Happy adıyla çağırır ve bu, onu yaşadığı acılardan biraz olsun uzaklaştırır. Ancak onun yaşadığı zorbalıklar, topluma aykırı bir hal alarak Joker'e dönüşmesine yol açar.

Oyuncular: Joaquin Phoenix , Robert De Niro , Zazie Beetz

Yönetmen: Todd Phillips

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dövüş Kulübü (1999) Fight Club

11. Dövüş Kulübü (1999) Fight Club

IMDb: 8.8

Özet: Hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memuru olan Jack, uzun süredir insomnia hastalığından muzdariptir. Kendi psikolojik sorunlarından kurtulmak için grup terapilerine katılır ve burada önce Marla, sonra hayatını değiştirecek Tyler Durden ile tanışır. Durden, Jack'in hedeflediği her şeye sahiptir. Onu, hakkında asla konuşulmaması gereken Dövüş Kulübü ile tanıştırır.

Oyuncular: Brad Pitt , Edward Norton , Helena Bonham Carter

Yönetmen: David Fincher

12. Asla Gözlerini Kaçırma (2018) Neler Look Away

12. Asla Gözlerini Kaçırma (2018) Neler Look Away

IMDb: 7.7

Özet: Kurt ve Ellie birbirlerine aşkla bağlı iki genç olmalarına rağmen, Ellie'nin babası bu ilişkiyi onaylamaz. Profesör Seeband, kızının Kurt ile olan ilişkisini kesmesini istese de, geçmişte işlediği bir suç o ve Kurt arasında hiç de beklemediği bir bağın oluşmasına neden olmuştur. Kurt, geçmişi arkasında bırakıp sanatına yönelmek istese de, Nazi rejimi ve komünizm gölgesinde geçen hayatının travmalarından kurtulamaz.

Oyuncular: Tom Schilling , Sebastian Koch , Paula Beer

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

13. Kayıp Otoban (1997) Lost Highway

13. Kayıp Otoban (1997) Lost Highway

IMDb: 7.6

Özet: Fred Madison geçmişini hiç bilmediği bir kadınla evlenir. Bir süre sonra huzuru geçmişin peşini bırakmamasıyla bozulur. Eşinin onu aldatmasından korkarken birden olaylar çığırından çıkar ve bir cinayet işlenmesi sonucu Fred'in kişilik bölünmesi yaşamasına yol açar. Fred, karısını öldürme suçu ile hapishaneye gönderilir. Ancak bir sabah gözlerini açtığında bambaşka bir yerdedir.

Oyuncular: Richard Pryor , Lucy Butler , Bill Pullman

Yönetmen: David Lynch

14. Karanlık Sır (2017) Marrowbone

14. Karanlık Sır (2017) Marrowbone

IMDb: 6.6

Özet: Jack, Billy, Jane ve Sam annelerinin ölümünün ardından birbirleriyle kalabilmeye devam edebilmek için, bu ölümü herkesten saklamak zorunda kalmışlardır. Ancak bu sırla yaşamaktan daha zorlu olansa, yaşadıkları malikanede onlara bir türlü rahatlık vermeyen şeytani varlıktır.

Oyuncular: Anya Taylor-Joy , George MacKay , Mia Goth

Yönetmen: Sergio G. Sánchez

15. Kızımı Kurtarın (2007) Gone Baby Gone

15. Kızımı Kurtarın (2007) Gone Baby Gone

IMDb: 7.6

Özet: Ortadan kaybolan dört yaşındaki Amanda polis yeterince yol alamayınca, teyzesi bu iş için Patrick Kenzie ve Angie Gennaro adında iki dedektif tutar. Bu iki dedektif iş için uygun olmadıklarını düşünse de muhiti iyi tanıdıkları için aile tarafından tercih edilirler. Davayı tam çözeceklerken ikiliyi birbirinden ayıracak bir çelişki ile karşılaşırlar.

Oyuncular: Casey Affleck , Michelle Monaghan , Morgan Freeman

Yönetmen: Ben Affleck

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Zindan Adası (2010) Shutter Island

16. Zindan Adası (2010) Shutter Island

IMDb: 8.2

Özet: Teddy Daniels ve Chuck Aule adlı polis memurları, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması ile soruşturma yapmak için tedavi gördüğü akıl hastanesi olan Ashecliffe Hastanesi'ne giderler. Tehlikeli hastaların tedavi gördüğü bu hastane Zindan Adası'nda bulunmaktadır ve polisler, burada karşılaştıkları sonucu zamanla gerçeklik algılarını kaybederler.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio , Mark Ruffalo , Ben Kingsley

Yönetmen: Martin Scorsese

17. Lars Sevince (2007) Lars and the Real Girl

17. Lars Sevince (2007) Lars and the Real Girl

IMDb: 7.3

Özet: Lars, babasının ölümünün ardından abisi Gus ve karısı Karin'in garajında yaşamaya başlar ve insanlarla iletişim kurmaktan çekinir. Aile onun için endişelenirken, Lars'ın bir sevgilisi olduğunu öğrenince sevinirler. Ancak bu sevgili internetten sipariş edilmiş bir plastik kadındır! Lars etkilenmesin diye de gerçekmiş gibi davranmak zorunda kalırlar.

Oyuncular: Ryan Gosling , Patricia Clarkson , Emily Mortimer

Yönetmen: Craig Gillespie

18. Saksı Olmanın Faydaları (2012) The Perks of Being a Wallflower

18. Saksı Olmanın Faydaları (2012) The Perks of Being a Wallflower

IMDb: 8.0

Özet: Charlie arkadaşları tarafından küçümsenen ve dışlanan, sürekli kendi kişisel sorunlarıyla boğuşan bir gençtir. En yakın arkadaşının intihara teşebbüs etmesiyle iyice sarsılır. Aynı yıl başladığı lisede Sam ve Patrick adında iki kardeş vardır. Başta arkadaşlıklarını kazanması imkansız gibi görünse de, kısa zamanda arkadaş olurlar ve bu iki kardeş, Charlie'nin gerçek dünyayı tanımasını sağlayacaktır. 

Oyuncular: Logan Lerman , Emma Watson , Ezra Miller

Yönetmen: Stephen Chbosky

19. Umut Işığım (2012) Silver Linings Playbook

19. Umut Işığım (2012) Silver Linings Playbook

IMDb: 7.7

Özet: Pat Salitano hayatında değer verdiği her şeyi bir günde kaybetmiş eski bir tarih öğretmenidir. Bir travma sonrası yaşadıkları sebebiyle 8 ay rehabilitasyon merkezinde kalır. Çıktıktan sonra iyi bir adam olup eski işini ve eşini geri almayı amaçlayan Pat, eski eşine ulaşmak için Tiffany ile yakınlaşır. Tiffany bir iyilik karşılığı Pat'e yardım teklif eder ve bu ikisi için de yeni bir kapı açar.

Oyuncular: Bradley Cooper , Jennifer Lawrence , Robert De Niro

Yönetmen: David O. Russell

20. Üçkağıtçılar (2003) Matchstick Men

20. Üçkağıtçılar (2003) Matchstick Men

IMDb: 7.3

Özet: Kıdemli bir dolandırıcı olan Roy, geniş alan fobisi ve aşırı duyarlı mizacıyla suç işleme yeteneğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalınca bir psikologtan destek alır. Ancak terapiler onu bambaşka bir noktaya taşır ve 14 yaşındaki kızı ile karşı karşıya gelir. Aralarındaki bağ giderek güçlenirken Angela, babasının mesleğine büyük bir ilgi duymaya başlar. 

Oyuncular: Nicolas Cage , Sam Rockwell , Alison Lohman

Yönetmen: Ridley Scott

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Amerikan Sapığı (2000) American Psycho

21. Amerikan Sapığı (2000) American Psycho

IMDb: 7.6

Özet: Aileden zengin bir adam olan Patrick Bateman, sıradan gibi görünen lüks ve başarılı bir hayatı yaşamaktadır. Ancak hayatının karanlık tarafı hiç de beklendiği gibi değildir. Çünkü Patrick, insanları öldürmekten ve onlara ait parçaları evinde saklamaktan hoşlanan bir psikopattır!

Oyuncular: Christian Bale , Willem Dafoe , Jared Leto

Yönetmen: Mary Harron

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın