Görüş Bildir
Haberler
İYİ Parti'den İBB'ye 'Tabela' Eleştirisi: 'Çin'de Uygur Türklerinin Dili Yasaklanmışken Bunun Amacını Anlayamadık'

etiket İYİ Parti'den İBB'ye 'Tabela' Eleştirisi: 'Çin'de Uygur Türklerinin Dili Yasaklanmışken Bunun Amacını Anlayamadık'

Batuhan
06.10.2019 - 17:01

İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, bazı toplu taşıma duraklarının isimlerini Çince yazmasına tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tramvay ve metro duraklarının bazılarına, İBB tarafından durak isimlerinin Çincesi de kondu. Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Türk ve Müslüman Uygurlara yönelik baskıları nedeniyle, İBB’nin uygulaması tepki çekti.

Ülkü Ocakları'ndan 'Katil Çin' tepkisi

Ülkü Ocakları'ndan 'Katil Çin' tepkisi

İstanbul Ülkü Ocakları, Türk ve Doğu Türkistan bayraklarının bulunduğu, ‘Katil Çin yazılı yapıştırmalarla Çince isimlerin üzerini kapattı. Tüm Yardımlaşma Derneği üyeleri de yine ellerindeki kağıtları, Çince isimlerin üzerine yerleştirdi.

İYİ Parti: "İstanbul'a Çinli turistler akın etti de kimsenin haberi mi yok?"

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık yaptığı İBB’ye, CHP’nin ittifak ortağı İYİ Parti’den de eleştiri geldi. Partinin Twitter hesabından paylaşılan mesajda “İBB’nin amacını anlayamadık” dendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
335
277
88
35
19
13
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
inatperest

Türk'ün memleketine Türk'ün dili yakışır. Gereksiz bir hareket. Tabela farklı bir dilde olsaydı yine hoş değildi ama Çince olduğu için daha da bir hoş değil.

theIdeologie

İşin ironisi, kullandığın tabela kelimesinin kökeni İtalyancadaki "tabella" dan geliyor. Aynen, Türk'ün memleketine İtaly... pardon Türk'ün dili yakışır.

Aslan Atasoy

Çin'de doğmuş,büyümüş ve Çince konuşan insanlar Çin Devletinin politikalarından sorumlu değiller.Çin'de zaten tek parti düzeni var.Demokratik kurumlar işlemi... Devamını Gör

Ne alaka başkanım.. İllede yabancı tabela olucaksa koy dünya ortak dili ingilizceyi . Çin ne alaka kime neden niçin şirin gözükmeye çalışıyorsunuz. Kaldı ki ... Devamını Gör