Görüş Bildir
Haberler
İyi Bir Oyuncu Olmak İçin Yapılması Gereken 11 Kural

İyi Bir Oyuncu Olmak İçin Yapılması Gereken 11 Kural

OğuzHan
06.10.2015 - 15:08

1. Her zaman iyi olmak gerekiyor, peki iyi olmak için ne gerekiyor?

1. Her zaman iyi olmak gerekiyor, peki iyi olmak için ne gerekiyor?

İyi bir oyuncu olman için sana aşağıda bazı taktikler verdik. Tabi ki hepsi olmak zorunda değil, ama olursa da tadından yenmez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Herşeyinle Hazır Ol

Oyun diyerek geçiştirenler var, oyunu ciddiye almayanlar, belki de en hoşlanmadığımız tiplerdir. İşte bu yüzden öncelikle ' Sadece bir oyun ' diyenlerden olmayacaksın, eğer böyleysen eyvahlar ola. Bu yüzden hazır ol ve diğer maddeye geç.

3. Sabırlı ve Sakin ol

Asla birilerinin seni şaşırtmasına izin verme bunu yaparsan zaten yenilgiye hazır olman gerektiğini bilmen lazım! Bak dostum sabırlı ol ve sakin ol. Mouse kullanırken elinin terlememiş olmasına dikkat et, eğer bir yerler de pusacaksan, -ki bu bazılarına 'Arkacılık' gibi gelir -ki alakası yok bu bir stratejidir- dikkatli ol ve asla yerinden vazgeçme kararlı ol.

4. Rakibini Asla Küçümseme

38.media.tumblr.com

Bunu yapman hiç güzel olmaz bazı oyunlar rütbe sistemi ile çalışır, level farkı yani. İşte bu yüzden rütbesi düşük oyuncuları hemen 'Hah! bunun rütbesi ezik(Üzgünüm ama bu tabir çok kullanılır, noob!)bunu hemen yenerim' deme, bu oyuncu daha önceden çok iyi oynamış ve bu oyunun en iyilerinden olabilir belki yeni hesap açmıştır birşeyler deniyordur veya hesabı kapatılmış yeniden açmıştır. İşte bu yüzden sakın küçümseme, her zaman karşındakini yenilmez gör ve onu yen!

5. Liderin Emrine Uy

Takımların bir liderleri olmalıdır. Böyle olunca da lider ' Sen , sen , sen benle, diğerleri arka taraf, hey oğuz! sende şu arkaya bekle orda hadi hadi !' gibi konuşmalar yaparak sanki gerçekten savaştaymışcasına , ölümüne emir yağdırır hemen kızma ve dediğini yap, eğer başarısız olursa ona bir daha lider deme ve gerekirse çık o gruptan(klandan,loncadan,ordudan,kamptan vs.). Eğer dediklerini yaptın ve başarılı olduysanız, o gruptan asla çıkma ve liderini sevmeye devam et!

6. Düşmanı Gördüğünden Emin Ol

Gerçekten birşeyler yapacaksan buna mermini saklayarak , koruyarak başla! har vurup harman savurma, çünkü çok önemli yerlerde mermisiz kalabilirsin, buda başına iş açabilir,

 'Beni dinle yabancı sakin ol bekle, onu görene kadar bekle, evet beklemeye devam et, ve... Şimdi vur ! TAK (Killed By Oğuz) başarılısın evlat devam et!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Arkanı Kontrol Et

Az önce bahsetmiştim -Arkacılık aslında kötü bir tabir ama düşmandır bu herşeyi yapabilir -ki bazen sende yaparsın :)-. Bu yüzden emin ol yavaş yürü ve ses kas, yani sesi dinle. Bu taktiği tek kaldığında yapman bazen hayat kurtarabiliyor, pardon takım diyecektim.

8. Oyunun Tuşlarını Ezberle

Evet güzel insan, oyunun tuşlarını ezberlemelisin WASD 123 Q/E tuşlarıyla ne kadar alışkan olmuş olsanda oyunun tüm tuşlarını ezberlemelisin ve o tuşları kullanırken nefes almamalısın, yani daha doğrusu çok iyi kullanmalısın. Özellikle düşman karşındaken oturup sıkman bazen seni ve takımı kurtarabiliyor. Kimisi buna hilecilik(!) der, o Ayrı.

9. Kötü Söz Kullanma

33.media.tumblr.com

Rakip ne kadar düşman olursa olsun onu sev ve ona kötü mesajlar yollama Ne olursa olsun, Anneye , bacıya (oyun tabiri ile bacı = Abla/kız kardeş) küfür etme ve sakin ol, kaybetmiş olabilirsin oyunu ciddiye alman güzel ama bu karşı rakibin ailesine bir 'OYUN' için küfür etmen anlamına gelmez. 

İstersen dünyanın en iyi, en mükemmel oyuncusu ol, pro ol. Unutma karşı rakibe Sözsel temas edip küfür eder veyahut bunu geçelim, ailesine ve yakınlarına hakaret edersen sen 0'lık bir oyuncusun.

Oyunların başta gelen kurallarıdır bu. En iyi oyuncu olmak için önce saygılı oyuncu olman gerekiyor, ahbap!

10. Söylemekten Utanıyorum Ama

Asla ve Asla hile kullanma, bu çok çirkin bir durumdur. Elbette çaresiz kalabilirsin, karşı taraf iyi olabilir, oyuna para vermiş olabilir , durumun olmadığı için sen de birşeyler alamayabilirsin ama bu senin, bu çirkin hareketi yapman gerektiğini söylemez! Sakın ola hile,3. parti,illegal olan şeyler ile oyunu rezil etme. Bunu okuyan kişilerin yapmadığını bilerekten diğer maddeme geçelim.

11. Elbette İyi Bir Sistem Olmalı

Elde olana şükür etmek en güzel örneklerdendir. Oyuncu olmak yukarıdakilerin hepsini aslında hemen hemen kapsar, illa ki tüm kurallara uymak zorunda değilsiniz ki sadece -Ahlak kuralı hariç- Ancak oyun içi LAG sorunu berbat bir sıkıntıdır her oyuncu bilir, bundan öte donmalar , kasmalar , ısınma sorunundan oluşan hatalar vs. elbette elinde olanlar için söylüyorum;

60 FPS ve yukarısını almadığınız bir oyunda iyi olamassınız. 

Çünkü 60 FPS bir oyunda alabileceğiniz en güzel kare hızıdır, 0 lag, 0 donma mesela aşağıda ki video 60 fps örneğidir. Video bile kasmıyor sanki siz oynuyorsunuz. Video ayarlarından 1080P 60FPS seçiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Battlefield 4 | ULTRA AYARLAR İLE | 1080p | 60FPS Oynayış, İzleyin ve Görün.

Ve Son Olarak Çok Teşekkür Ederiz

Ve Son Olarak Çok Teşekkür Ederiz

Bu yazıyı görmen, demektir ki yukarıdan beri okuyorsun ya da direk alta geçtin( :( ) ;) olsun bunuda yapmış olsan bile sana çok teşekkür ederiz.

Onedio daki 2. yazımızın okunmasına çok seviniyoruz. Teşekkür ederiz güzel insan, cansın canansın. Bir yerlerde seni çok sevdiğimizi bil istiyoruz :) 

NOT: Gerçek anlamda iyi bir oyuncu olmak istiyorsan herşeyin başı olan -Saygı ve Sevgi- Kurallarını unutma , asla ama asla unutma sadece bunu yapman bile yürekli güzel profossiyonel bir oyuncu olduğunun tam anlamıyla ortaya çıkartır ;) .

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
27
19
15
9
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Abi ama bizim millet mal. Ben takım lideriyim diyenin en az 5 arkadaşı yoksa liderden sayılmıyor. Bazıları cidden cidden kötü oynamasına rağmen habire lideri... Devamını Gör

OğuzHan

Güzel insan değerli yorumun için teşekkür ederiz. Evet maalesef bu kurallara TÜRK oyuncularının çoğu uymuyor, buda kaybetmemize sebeb oluyor. Umarım bir gün ... Devamını Gör

ben lions ajans diye bir ajansa kayıt oldum menajeri ile görüştüm baya sıcak kanlılar her hafta sonu çekimlere gidiyorum memnunum çekimlerde gerek arkadaş or... Devamını Gör