Görüş Bildir
Haberler
İtalyan Pizza Lezzeti Sunan Mardin Midyat'ın Ünlü Pizzacısı: Kafro’s Pizzeria

İtalyan Pizza Lezzeti Sunan Mardin Midyat'ın Ünlü Pizzacısı: Kafro’s Pizzeria

merverdd
30.11.2022 - 09:05

Sadece 13 hanenin yaşadığı ve çevre illerden herkesin pizza yemek için akın akın geldiği, hatta turistlerin bile ilgisini çekmeye başarmış pizza köyünün hikayesini anlatacağız. Yediğiniz tüm pizzaların tadınızı unutturacak Kafro’s Pizzeria ile tanışın. Mardin'in büyülü yapısıyla buluşmuş Kafro’s Pizzeria o kadar meşhur ki pizzalarını yemek için sıra beklemeniz gerekiyor.

Pizza köyünün hikayesi:

Pizza köyünün hikayesi:

Mardin Midyat Kofra köyünde bulunan Kafro’s Pizzeria, pizzalarıyla meşhur olmuş bir işletme. Hikayesi ise şöyle:

Terör olayları sebebiyle köylerini terk etmek zorunda olan Süryaniler, memleket hasretiyle yıllar sonra köylerine dönmeye karar veriyorlar, Bagok Dağı eteklerinde Süryanice ismi 'Kafro' olan Elbeğendi köyünde yeni bir yaşama başlıyorlar ve 2006 yılında yeniden açılan Elbeğendi köyünden 28 yıl önce ayrılan 12 Süryani aile, dönüş yaptıkları köylerinde inşa ettikleri 20 modern taş evde yaşamlarını sürdürüyorlar. 

Nail Demir ve ailesi de bu ailelerden biri. 1986 yılında göç etmiş ve 30 yıl boyunca  Avrupa'da yaşamış. Nail Demir memleket hasretiyle yıllar sonra  Mardin'e dönmüş ve 2010 yılında Kafro’s Pizzeria'yı açmış.

Kafro’s Pizzeria'ya ulaşmak için:

Kafro’s Pizzeria'ya ulaşmak için:

Adres: Elbeğendi, 47500 Midyat/Mardin, Turkey

Telefon: 0531 298 32 24

Kafro’s Pizzeria instagram hesabı

Pizzacı nasıl ortaya çıktı?

Pizzacı nasıl ortaya çıktı?

Nail Demir, yurt dışında yapımını öğrendiği pizzayı yöreye özgü ürünlerle hazırlıyor ve bu şekilde ailesinin geçimini sağlıyor.

Pizzalar taş fırında yapılıyor ve yörenin taze ürünleri kullanılıyor. Bu sebeple de ekstra lezzetli pizzalar ortaya çıkıyor. 

Nail Demir`in yöreye özgü ürünlerle hazırladığı pizzaya Mardin ve çevre köylerden vatandaşlar hatta turistler bile yoğun ilgi gösteriyor. Hatta bu lezzetli pizzaları yiyebilmek için sırada beklemeniz gerekiyor.

Kafro’s Pizzeria nerede?

Kafro’s Pizzeria nerede?

Kafro's Pizzeria, Mardin’in Midyat ilçesinin Hasan Keyf yolu üzerinde, merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta bir Süryani köyünde. Midyat halkı köyün adına kendi aralarında 'pizza köy' diyor ve bu şekilde değişmesini talep ediyorlar.

 Kafro's Pizzeria iç ve dış mekan olarak oldukça büyük bir pizzacı pazartesi ve cuma günleri arasında hizmet veriyor.

Pizzaların lezzeti:

Pizzaların lezzeti:

Porsiyonları oldukça büyük ve pizzaları çok lezzetli. Taş fırında, odun ateşiyle pişiyor ve titizlikle yapıyor pizzalarını Nail Demir. 

Ayrıca Nail Demir'in yaptığı pizzalar o kadar meşhur olmuş ki dükkanın önünde sıra hiç eksik olmuyor. Pizzalarının lezzeti dilden dile dolanmış ve Mardin'de ünlü bir pizzacı haline gelmiş.

Pizzalara gelen yorumlar ise şöyle:

Pizzalara gelen yorumlar ise şöyle:

Pizzalar için gelen yorumlardan bir tanesi: Midyat’ta Mor Gabrial Manastırını gezenlerin akabinde pizza yemek için geldikleri bir köy. Sapa bir yerde, açıkçası çok az sayıda evin bulunduğu bir köyde böyle bir mekanın bulunması şaşırttı. Daha da ilginci böyle sapa bir yerde kapıda yaklaşık 45 dakika sıra beklememiz oldu. İçeriye girince de masada sanırım 20 dakika kadar siparişlerin gelmesini bekledik. Yine de beklediğimize değdi diyebilirim. Özellikle patlıcanlı ve tavuklu pizzalar harikaydı. Sebzeli pizzaları köz patlıcandan yapmaları süper bir lezzet. Akşam 7 den önce gitmenizi tavsiye ederim çünkü direk kapatıyorlar ya da malzemeleri bitebiliyor . Süryaniler tarafından işletiliyor. Yıllar önce yurtdışına gidip pizza işini öğrenip gelip köylerinde böyle bir mekan açmışlar. Köylerine böyle bir değer katmaları çok hoş olmuş. Midyata yolunuz düşerse denemeden geçmeyin. 

Menüsü:

Menüsü:

Pizzaların porsiyonlarının büyüklüğünden bahsetmiştik. Doyurucu ve uygun fiyatlı pizzalarıyla da dikkat çekiyor.

Kafro’s Pizzeria internet sitesini incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın