Görüş Bildir
Haberler
İtalyan Mutfağının Vazgeçilmezi, Türk Mutfağının Sevilen Lezzeti Lazanya'nın 7 Farklı Tarifi

İtalyan Mutfağının Vazgeçilmezi, Türk Mutfağının Sevilen Lezzeti Lazanya'nın 7 Farklı Tarifi

Onedio Yemek
29.09.2018 - 18:12

İtalyan mutfağının vazgeçilmezi, Türk mutfağının sevilen lezzeti lazanya 7 farklı tarifiyle geliyor! Biz içlerinden seçim yapamadık, sizin favoriniz hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

KREP LAZANYA

Krepler için;

4 yumurta

2 YK erimiş tereyağı

Bir tutam tuz

1,5 SB un

1 SB süt

1 SB su

İçi için;

2 YK zeytinyağı

1 soğan

1 havuç

1 sap kereviz

2 diş sarımsak

500 gr kıyma

700 ml domates püresi

1 SB su

2 YK domates salçası

Tuz

Karabiber

2,5 SB taze kaşar

1/4 SB eski kaşar

Krep hamurunu yapmak için, Yumurta, tereyağı ve tuzu çırpın. Sonrasında içersine su ve sütü ilave edin. Son olarak unu ekleyin. Krep tavasında krepleri pişirip bir kenara alın. Sonrasında bir tencereye zeytinyağını koyun ve soğanları soteleyin. Sotelenen soğanların üzerine havuç, sarımsak ve kerevizi ekleyip sotelemeye devam edin. Sebzeler biraz yumuşadıktan sonra kıymayıekleyip kavurmaya devam edin. Sonrasında domates salçası ve püresini ilave edip karıştırın. Baharatlarını ve suyu ekleyip pişmeye bırakın. Sos piştikten sonra biraz fırın kabının tabanına sos koyun ve krepleri serip aralarına sos ve kaşar peyniri ekleyerek katmanları tamamlayın. En üstüne kaşar peyniri karışımlarından koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-40 dk pişirin.

BİBERDE LAZANYA

6-8 adet dolmalık biber

1 soğan

4 diş sarımsak

500 gr kıyma

1 TK tuz

1 TK karabiber

3,5 SB domates

3,5 SB domates sosu

1/2 SB taze fesleğen

1 SB eski kaşar

1 yumurta

2 SB krem peynir

8-10 adet pişmiş lazanya

2 SB kaşar peyniri

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Biberlerin tepesini kesip tohumlarını çıkarın ve 20 dk fırınlayın. Zeytinyağını tavaya alın il olarak soğan ve sarımsakları soteleyin ardından kıymayı kavurun. Sonrasında  domates sosunu, domatesleri ilave edin. Baharatlarını ilave edip pişirin. Bir kapta krem peynir, fesleğen, yumurta ve eski kaşar peynirini karıştırın. Sonrasında biberlerin içerisine 2 YK kıymalı sos, lazanya yaprağı ve 2 YK peynirli sos koyup sıralamayı biberler dolana kadar devam ettirin. Üzerine kaşar peyniri koyup 20-25 dk pişirin. 

PATLICANLI VEJETARYEN LAZANYA

3 patlıcan

3 diş sarımsak

1 TK kekik

1 TK pul biber

6 YK zeytinyağı

800 gr domates

1 demet taze fesleğen 150 gr eski kaşar

100 gr taze kaşar

6-8 adet lazanya

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Patlıcanları tuzlayın ve acısını çıkarın. Patlıcanları 30 dk haşlayın ya da fırınlayın. Sonrasında patlıcanları kabaca doğrayın. Bir tavada sarımsak, kekik, pul biber, tuz, karabiber ile soteleyin. Sonrasında domatesleri ekleyin ve fesleğenleri ilave edin. Karışım iyice piştikten sonra bir fırın kabına patlıcanlı karışımdan biraz alıp koyun üzerine eski kaşar-taze kaşar karışımı ilave edin. Sonrasında lazanya yaprağını koyun bu işlemi tekrarlayın. En üzerine peynirleri ekleyip 25-30 dk pişirin.

MİKRODALGADA LAZANYA

1/2 SB ricotta

1/4 SB ıspanak

2 YK maydanoz

2 YK parmesan

1/2 TK tuz

1/4 TK karabiber

1/2 SB marinara sos

4 adet lazanya yaprağı

1/2 SB mozarella

Ricotta, ıspanak, maydanoz, 1 YK parmesan, tuz ve karabiberi karıştırın. Bir saklama kabına marinara koyup üzerine lazanya yapraklarını dizin. Sonrasında üzerine ricottalı karışımı, marinara sosu ve mozarella koyup katmanları tamamlayın. En üstüne mozarella ve parmesan koyup buzdolabında saklayın. Dilediğiniz zaman çıakrıp 7 dk mikrodalgada pişirerek tüketebilirsiniz.ÇITIR TAVUKLU 

ÇITIR TAVUK LAZANYA

300-400 gr tavuk göğüs

 1/2 TK tuz

1/2 TK karabiber

2 SB un

2 yumurta

2 SB galeta unu

1 paket lazanya

 Kaşar peyniri

2 SB domates püresi

Tavukları ince şeritler halinde kesin sonrasında tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Sonrasında ilk olarak un sonra yumurta sonra galeta ununa bulayıp kızartın. Sonrasında lazanyaların içerisine domates sos sürün içine 1 dilim kaşar peyniri ve kızarmış tavuk koyup rulo yapın. Bir fırın kabına alıp üzerine kalan domates sos ve peynirleri ilave ederek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirin.

LAZANYA

3 YK zeytinyağı

1 soğan

1 havuç

1 sap kereviz

2 diş sarımsak

400 gr az yağlı kıyma

700 ml domates püresi

1 SB su

2 YK domates salçası

1 paket Knorr Bolonez makarna sosu

2,5 SB taze kaşar

1/4 SB eski kaşar

1 paket Knorr Beşamel sos

750 ml süt

1/2 paket lazanya

Bir tencereye zeytinyağını koyun ve soğanları soteleyin. Sotelenen soğanların üzerine havuç, sarımsak ve kerevizi ekleyip sotelemeye devam edin. Sebzeler biraz yumuşadıktan sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Sonrasında domates salçası ve püresini ilave edip karıştırın. Knorr Bolonez sosu ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.  Bu sırada Knorr beşamel sosu üzerindeki talimatlara göre pişirin. Beşamel sos piştikten sonra biraz fırın kabının tabanına sos koyun üzerine de kıymalı sosu koyup lazanya yapraklarını serip aralarına sosları ve kaşar peyniri ekleyerek katmanları tamamlayın. En üstüne kaşar peyniri karışımlarından koyup kabı folyo ile sarın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında folyo ile 25 dakika pişirin. Folyoyu çıkardıktan sonra üstü kızarana kadar yaklaşık 15 dk. daha pişirin. Sıcak servis edin.

ISPANAKLI TAVUKLU LAZANYA

1 paket lazanya

3 SB krema

1,25 SB hazır sıvı mantar çorbası 1 SB eski kaşar

1/4 SB tereyağı

1 YK zeytinyağı

1/2 soğan

4 diş sarımsak

5 adet mantar

400 gr pişmiş tavuk

Tuz

Karabiber

1 SB krem peynir ya da ricotta 

Bir demet ıspanak

3 SB taze kaşar peyniri

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir sos tenceresine çorbayı alın ve içine kremayı ilave edin. Isınınca tereyağını ve eski kaşar peynirini de ekleyin. Başka bir tavaya zeytinyağını alın sarımsak ve soğanları soteleyin. Sonrasında mantarları ve pişmiş tavukları ekleyip tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Bir fırın kabına ilk olarak hazırladığınız sosu koyun üzerine lazanya yaprağı dizin. Sonrasında tavuklu karışım, ıspanak, sos, ricotta (krem peynir) ve kaşar peyniri koyup katmanları bu şekilde tamamlayın. Üzerine kalan sosu ve kaşar peyniri koyup 1 saat pişirin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
since_1980

Hiç yemedim ama nedense bana lahana yemeği gibi geliyor. Adından mıdır nedir?