Görüş Bildir
Haberler
İstiklal Caddesi Yeşillendiriliyor! 24 Tane Beton Saksılı Ağaç Yerleştirilecek

etiket İstiklal Caddesi Yeşillendiriliyor! 24 Tane Beton Saksılı Ağaç Yerleştirilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye'ninin yaptığı açıklamaya göre, İstiklal Caddesi'nde süren inşaat çalışmaları bittikten sonra peyzaj düzenlemesine gidilecek. Yapılacak bu peyzaj düzenlemesi kapsamında İstiklal Caddesi'ne 24 beton saksılı ağaç konulacak.

Proje kapsamında 1350 metrelik caddeye 24 saksı yerleştirilecek. İstiklal Caddesi’nin Taksim Meydanı’na bağlandığı noktaya da sekiz saksı konulacak. Taksim Meydanı, Ağa Cami önü, Galatasaray Meydanı, Odakule ve Tünel Meydanı’nı kapsayan çalışma kapsamında, 20 metre arayla saksılar yerleştirilecek.

Her zaman yeşil kalacak ağaç türleri seçilecek.

Her zaman yeşil kalacak ağaç türleri seçilecek.

İstiklal Caddesi'ne yerleştirilecek 24 ağaç ilex ve defne gibi ‘her daim yeşil kalacak’ türlerden seçildi. 1 Mart’ta yerleştirme işlemlerinin başlanacağı projede, saksılardan dördü halkın oturabileceği şekilde tasarlandı.

Beton saksılar cadde üzerindeki tarihi yapılardan ilham alınarak yapıldı.

Beton saksılar cadde üzerindeki tarihi yapılardan ilham alınarak yapıldı.

İBB'nin yaptığı açıklamada, oturma yerlerinin ahşap olacağı belirtilirken 'caddenin dokusundan ve cadde üzerindeki tarihi yapılardan ilham alındığı’ kaydedildi.

Ayrıca İstiklal Caddesi’ne mevsimlere göre meyve ağacı saksıları da yerleştirileceği bilgisi paylaşıldı.

İstiklal Caddesi'ni ağaçlandırmak için konulacak olan beton saksılı ağaçlar sosyal medyanın gündeminde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
171
41
29
20
14
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

tramvay hattına boydan boya döşenen yeşil yol gözlerimizi kamaştırıyordu zaten. beton içinde ağaç güzel fikir. bu işi biliyoruz. şu vapur yolculuğu sırasında... Devamını Gör

Peina

Bu hükümetin beton fetişi falan var başka açıklaması olamaz

Mehmet Uğur

bence ağaçları maketten yapsınlar. her dönem yeşil kalır. hem de istedikleri gibi gerçek ağaç değil ne güzel. hatta betondan ağaç heykeli de yapabilirler. ye... Devamını Gör