Görüş Bildir
Haberler
İstersen Geniş Hikayesini Deneyimleyebileceğin İstersen Hikayeden Bağımsız Özgürce Oynayabileceğin 10 Oyun

İstersen Geniş Hikayesini Deneyimleyebileceğin İstersen Hikayeden Bağımsız Özgürce Oynayabileceğin 10 Oyun

Açık dünya bileşenleri ile sürükleyici bir ana hikaye arasında etkili bir denge sunan oyunları bu listede derledik. Bu yapımlarda dilerseniz oyunun ana öyküsüne yön verebilir ya da kendinizi açık dünyanın ortasında bulabilirsiniz. İşte hem özgürce açık dünyasını keşfedebileceğiniz hem de doğrudan ana öyküyü takip edebileceğiniz harika oyunlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dragon Age: Inquisition

1. Dragon Age: Inquisition

Dragon Age serisinin son halkası olan Dragon Age: Inquisition oyuncuları Thedas'ın yeşil kırlarında diyarın kaderini belirleyecek bir destana çağırıyor. Thedas ise pek çok yan görevin yanı sıra keşfedilmeyi bekleyen bölgeleri ile müthiş serüvenleri bünyesinde barındırıyor. Böylece oyuncu hem oyunun ana hikayesine yön verebiliyor hem de büyülü diyarın gizemlerini keşfedebiliyor.

2. Dying Light 2

2. Dying Light 2

Oyunculardan geçer not alan Dying Light 2 ise devasa bir şehirde post-apokaliptik bir maceraya davetiye çıkarıyor. Şehrin harabe binalarının çatılarından atlayarak hareket ettiğimiz oyunda bizi pek çok hikaye bekliyor. Bir Pilgrim olarak bu hikayelerin peşine düşmek ya da doğrudan şehrin kaderini belirlemek bizim elimizde.

3. Fallout 4

3. Fallout 4

Fallout serisinin tek oyunculu son halkası Fallout 4 post-nükleer bir Boston macerasının kilidini açıyor. Özgürlükçü oynanışı ile oyuncuları yüzlerce saat meşgul tutan Fallout 4'te kendi üssünüzü kurmak mümkün. Bununla beraber gizemli radyo sinyallerini takip edebilir, terk edilmiş bir robot fabrikasını keşfedebilir ya da doğrudan Fallout 4'ün anlatmak istediği öyküde kalem tutabilirsiniz.

4. Rise Online World

4. Rise Online World

Oyuncuları Aarvad'ın gizemlerine ve güzelliklerine çağıran Rise Online World de listemizdeki en güncel yapımlardan biri. Başarılı MMORPG oyunu diğer oyuncularla beraber özgürce keşfedebileceğiniz bir diyar tasvir ediyor.

5 kıtaya yayılan ilk Türk MMORPG oyunu ünvanını da elinde bulunduran bu oyun, özellikle özledikleri o MMORPG deneyimini tekrar yaşamak isteyen oyuncular için eski güzel günlere dönebilecekleri bir kapı açıyor. Üstelik güncel oynanış mekanikleri ve daha iyi grafiklerle birlikte...

5. Fallout: New Vegas

5. Fallout: New Vegas

Obsidian Entertainment tarafından geliştirilen Fallout: New Vegas serinin en sevilen halkalarından biri. Post nükleer bir Mojave Çölü ise asla unutamayacağınız radyoaktif maceralarla keşfedilmeyi bekliyor. Sezar'ın Lejyonu, Yeni Kaliforniya Cumhuriyeti ve Çelik Kardeşlik gibi pek çok ilginç grubun topraklarını yaktığı bu diyarın kaderine karar vermek de bize düşüyor. Fakat Mojave'yi kasıp kavuran olayları bir köşeye bırakıp harabeleri keşfedebilir ve çölü özgürce dolaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Genshin Impact

6. Genshin Impact

Oynaması ücretsiz gacha oyunu Genshin Impact ise çıkış yaptığı tarihten bu yana menzilini genişletmeye devam ediyor. Hiç durmadan büyüyen ve yeni karakterleri ile zengin bir deneyim sunan Genshin Impact ise Teyvat adlı bir diyarda geçiyor. Oyuncular olarak dilediğimiz karakter ile Teyvat'ı keşfetmek mümkün. Diğer yandan diyarın çeşitli şehirlerine yolculuk ederek farklı öyküleri de özgürce takip edebiliriz.

7. Assassin's Creed: Odyssey

7. Assassin's Creed: Odyssey

Assassin's Creed Odyssey ile serinin bizi götürdüğü en eski tarihe yolculuk ediyor ve Antik Yunan'da mitolojik bir serüvene atılıyoruz. Cult of Kosmos adlı gizemli bir oluşuma karşı mücadele ettiğimiz oyunda yapacak yüzlerce şey var. Yunan adalarının gizemlerini ortaya çıkarmak, gömülü mezarlarda mitolojik kahramanlarla savaşmak ya da doğrudan oyunun öyküsünü takip etmek de bizim elimizde.

8. The Elder Scrolls V: Skyrim

8. The Elder Scrolls V: Skyrim

Oyunlarda açık dünya kavramının yeniden ele alınmasını sağlayan The Elder Scrolls V: Skyrim de elbette listemizde kendine yer buldu. Pek çok oyuncunun ana hikayesini hala bitirmediği oyunda yüzlerce görev bulunuyor. Soğuk diyarın ormanlarında gezerken kendinizi uzun bir serüvenin içerisinde bulmanız işten bile değil.

9. ELDEN RING

9. ELDEN RING

En kıdemli oyuncuları bile tekrar ekran başına bağlayan ELDEN RING oyun dünyasında temelleri yerinden oynattı. Özgürlük hissini adeta kutlayan yapım pek çok AAA kalitesindeki oyununda gördüğümüz formüllerin tam aksini benimsiyor. Bu sayede oyunun tasvir ettiği The Lands Between, yani Aradaki Topraklar diyarı da tüm görevlerden bağımsız olarak keşfedilmeyi bekliyor.

10. Red Dead Redemption 2

10. Red Dead Redemption 2

Oyun dünyasının devlerinden olan Red Dead Redemption 2 ise özgürlük hissini doruğa çıkarıyor. Kovboyların çağının sona erdiği noktada Vahşi Batı'ya yolculuk ediyor ve Arthur Morgan olarak pek çok eyalette unutulmaz anlara şahit oluyoruz. Dileyen oyuncular doğrudan Van der Linde çetesinin öyküsüne odaklanırken kimileri de 'ver elini Lemoyne, götür beni New Hanover diyerek' özgürce at koşturuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
10
6
5
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın