Görüş Bildir
Haberler
İşte Onedio'nun Aday Anketi: Kim Ne Kadar Oy Aldı?

etiket İşte Onedio'nun Aday Anketi: Kim Ne Kadar Oy Aldı?

Türkiye seçimlere yaklaşırken Onedio her ay farklı sorular ve anketlerle seçmenin görüşlerini yakalamaya çalışacak. Geçen hafta genel seçim anketi yaptık. Bu hafta Onedio, cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday anketini partilerle beraber yaptı. Adayların açıklamalarından bağımsız 'Seçime kim girse, dengeleri nasıl etkiler?' diyerek kamuoyunda ismi geçen siyasilere yer verdik. Onedio'nun ekim ayı aday anketi sonuçları aşağıda....

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adayların oy dağılımının grafiği 👇

Adaylar sıralamalı oy oranları 👇

Kamuoyunda isimleri sıkça anılan 18 siyasi arasından Mansur Yavaş yüzde 40 ile öne çıktı. Onu, yüzde 19 ile Recep Tayyip Erdoğan ve yüzde 12 ile Kemal Kılıçdaroğlu takip etti. Selahattin Demirtaş ve Ekrem İmamoğlu yüzde 5 ile listeye girdi. Devamında Meral Akşener yüzde 3 ve Erkan Baş ise yüzde 2 oy aldı.

Partilerin oy dağılımı grafiği 👇

Partilerin listeli oy sıralaması 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adayları ve partilerin aldığı oylar arasındaki fark

CHP'nin oyları aday listesinden daha farklılık gösterdi. Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'nun oylarının toplamı parti oyunun çok üzerine ulaşırken, CHP  yüzde 36 oy ile ankette birinci parti oldu. Ak Parti'nin oyları genel başkanı Tayyip Erdoğan'ın oyları ile eşit çıktı. İYİ Parti'nin oyları ise genel başkanı Meral Akşener'den daha yukarıda bir potansiyele ulaştı. Devlet Bahçeli yüzde 1 oy alırken, MHP yüzde 4'lere çıktı. Selahattin Demirtaş, Mithat Sancar ve Pervin Buldan'ın oyları aşağı yukarı HDP'ye eşitlendi.

Oy kullananların yaş dağılımları 👇

Oy kullananların cinsel dağılımı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
415
137
128
50
36
16
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ckkenon

LAAAA BU ADAMLAR HALA NASIL %20 OY ALIYOR ALOOOOO

semih karakaş

55-64 yaş dağılımı hiç şaşırtmadı

Alper Feyzioğlu

Ülkenin nufüs piramidini yeni kavraman beni daha çok şaşırttı emin ol 😂

mehmet lakuş

buralarda avunmaya devam ne kilisdar mansuru aday yapar nede bu millet kilisdari basgan yapar siz bu kısır döngüde bogulursunuz insAllah

Enkidu An

Sen bu bokun içinde boğuluyor sun lakin farkında değilsin. Ha 8 yerden maaş bağlandıysa sana tabiki ölümüne militan olursun.