Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Valisi Yerlikaya, Kamuda Esnek Mesai Saatlerini Açıkladı

İstanbul Valisi Yerlikaya, Kamuda Esnek Mesai Saatlerini Açıkladı

Ankara'nın ardından İstanbul'da da koronavirüs tedbirleri kapsamında kademeli mesai sistemine geçildi. Toplu taşımadaki yoğunluğu azaltmayı amaçlayan ve kamuda geçerli olacak yeni mesai saatleri 28 Eylül itibariyle yürürlüğe girecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıntıları açıklamak için kameraların karşısına geçen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 'Bütün çalışmalarımızın tek amacı var, yoğun zaman dilimlerinde, hemşehrilerimizi duraklarda, istasyonlarda ve toplu taşıma araçlarında salgın riskinden korumak.' dedi.

Yerlikaya, toplu taşımada pik saatlerdeki yoğunluğu gidermek için sadece kamu sektörü değil, özel sektörde de kademeli mesai ve esnek çalışma usullerine geçilmesinde büyük fayda olacağı yönünde görüş birliğine vardıklarını söyledi.

Yerlikaya'nın basın açıklaması 🎥

Vali Yerlikaya'nın esnek mesai saatleriyle ilgili yaptığı açıklama şöyle 👇

Vali Yerlikaya'nın esnek mesai saatleriyle ilgili yaptığı açıklama şöyle 👇

'Vardiya sistemiyle görev yapan bazı bölge müdürlükleri ile, jandarma, emniyet ve sahil güvenlik komutanlığı 07.00'den başlayıp 08.00'de ve 09.00'da görev ve türlerine göre mesaiye başlayacaklar.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08.00 ile 16.00 aralığında; sağlık teşkilatımız saat 08.30 ve 16.30 aralığında; diğer tüm kamu kuruluşlarımız ise 09.30 ve 16.30 arasında mesai yapacaklar.'

Sanayi sektörü için saatler daha sonra açıklanacak

Sanayi sektöründe esnek mesai saatleriyle ilgili ilgili kurumlarla 3 hafta boyunca yoğun bir toplantı halinde olduklarını söyleyen Vali Yerlikaya, 'Görüşlerine başvurduğumuz tüm kesimler kademeli mesainin çok gerekli olduğunu söylemiştir, mütabakat sağlanmıştır. İşbirliği için teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Henüz özel sektörde saatlerin kesinleştirilmediğini ifade eden Yerlikaya, 'Saatlerin ayarlanması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Hazır olunca sizinle paylaşacağız. Ben de çok heyecanlıyım. Çoğu gitti, azı kaldı' dedi.

Dersler 09.30'da başlayacak

Yerlikaya, 21 Eylül'de ders başı yapacak olan anasınıf ve birinci sınıf öğrencilerin ise derslerinin 09.30'da başlayacağını duyurdu.

Ankara'da kademeli mesai sistemine geçilmişti

Ankara'da kademeli mesai sistemine geçilmişti

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da mesai saatlerinin 08.00-17.00, 08.30-17.30, 09.00-18.00, 10.00-19.00 olarak dört farklı şekilde uygulanması kararlaştırılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
16
7
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
k4dir

zaten Türkiye İstanbul ve kamu çalışanlarından ibaret bi ülke. hangi işi ne zaman düzgün yapabildiniz ki.

Halil Değerli

Memurlar zaten çalışmıyordu.... ...... Esnek saatlerle iyice yayarlar.... ......

Burçak222

Ya allah aşkına şu hastalık zamanın da bile aksilik yapıcak bişey buluyosunuz. Benim annem kamuda çalışıyo bi daireden 10 kişi birbirine bulaştırıyor daire k... Devamını Gör

Gökberk

Özel sektör sürünmeye devam