Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Tarihi Kuzguncuk Semti 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' İlan Edildi

etiket İstanbul'un Tarihi Kuzguncuk Semti 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' İlan Edildi

Batuhan
16.07.2018 - 13:43 Son Güncelleme: 17.07.2018 - 08:52

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında İstanbul Boğazı'nda yer alan Üsküdar'da bulunan 16 mahalle için aldığı kentsel dönüşüm kararı uygulama aşamasına geldi. İBB Meclis oturumunda oy çokluğu ile alınan karara göre bu mahallelerden biri de Kuzguncuk.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Kuzguncuk'un 89.000 metrekarelik alanı İBB tarafından 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' ilan edildi.

Üsküdar'ın 16 mahalleden biri olan Boğaz'ın incisi Kuzguncuk Mahallesi İBB tarafından “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edildi. Karar 13 Temmuz 2018 tarihli İBB Meclis oturumunda oy çokluğu ile alındı.

"Sağlıksız yerleşim alanlarının sağlıklı, yaşanabilir mekanlara dönüştürülmesi için"

"Sağlıksız yerleşim alanlarının sağlıklı, yaşanabilir mekanlara dönüştürülmesi için"

Kararın ‘üzerindeki riskli yapılaşma nedeniyle güvenli ve yaşam kalitesi yüksek bir kentsel dokunun elde edilmesi, gayri yasal ve sağlıksız gelişmiş yerleşim alanlarının sağlıklı, yaşanabilir mekanlara dönüştürülmesi, yakın çevrede yaşayanların sosyal ve fiziki imkanlarının gelişmesi, eksikliği hissedilen kentsel donatı alanlarının sağlanması için' alındığı ifade edildi.

Mahallede 167 bina bulunuyor.

Mahallede 167 bina bulunuyor.

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi talep edilen parseller mevcut planlarda ‘Boğaziçi etkilenme alanı’nda kalıyor. Mahallede 167 bina bulunuyor. Bu binaların 87’si tek, 43’ü iki, 22’si üç, sekizi dört, beşi beş, ikisi de altı katlı.

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Kuzguncuk, sosyal medyanın da gündeminde

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Kuzguncuk, sosyal medyanın da gündeminde
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
510
180
79
15
10
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Midoriya

Neden hep kötü haberler alıyoruz? Gerçi biliyordum dahasının da geleceğini. Geçmişten gelen bir sürü tarihi esere, güzelliğe sahibiz ama biz bunları korumak ... Devamını Gör

Hulusi Baba

Türkiye'nin en güzel manzarasını zaten mahvettiniz, iyice öldürün de kurtulun...

Lestat

Çevremiz betonlaşırken, içimizdeki “betonlaşmış şehri” fark edemiyoruz. Betonlaşmış bir şehir var içimizde. Sanıyoruz ki betonlaşma dışımızda. Hiç içimizde o... Devamını Gör