Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un En Yaşlı Eczacısı: 74 Yıldır Şehre Şifa Dağıtan Gülzar Aydın'la Tanışın!

etiket İstanbul'un En Yaşlı Eczacısı: 74 Yıldır Şehre Şifa Dağıtan Gülzar Aydın'la Tanışın!

İstanbul'un en yaşlı eczacısı 95 yaşındaki Gülzar Aydın, mesleğini tam 74 yıldır ilk günkü şevkle yapıyor. İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde oturan Aydın, Bakırköy'deki işine gitmek için her gün 50 kilometre yol kat ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk eczanesini 1953 yılında Aksaray'da açmış

İlk eczanesini 1953 yılında Aksaray'da açmış

AA'nın haberine göre, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı Eczacı Okulu'ndan 1945 yılında mezun olan Gülzar Aydın, ilk eczanesini 1953 yılında Aksaray'da açtı. 

İş yerinin yıkılmasının ardından Bakırköy'ün Osmaniye'de dükkan açan Aydın, dükkanını daha sonra Yeşilyurt'a taşıdı ve 1970'lerden beri aynı bölgede hizmet veriyor.

Geliştirdiği ilaçlar piyasaya sürüldü

Geliştirdiği ilaçlar piyasaya sürüldü

Laboratuvarda çalıştığı dönemde ilaç üretim ve geliştirme konusunda çalışmalar yapmış olan Aydın, 1949 ile 1952 arasında farklı markalarda ateş düşürücü-ağrı kesici, astım, öksürük ve bağırsak parazitleri için ilaçlar geliştirmiş.

Meslektaşlarının ve komşularının her zaman kendisine sevgi ve saygıyla yaklaştığını söyleyen Aydın, 'Meslek yaşantım çok iyi geçti. Bir kere çok sevdirdim, çok tanıttım kendimi. Meslektaşlarım arasında çok iyi bir yerim oldu.' diyor.

'Evde oturmak ölümü beklemektir'

'Evde oturmak ölümü beklemektir'

Gülzar Aydın, hala sürdürdüğü mesleği ile ilgili olarak da şunları ifade ediyor:

'Mesleğimi çok seviyorum. İnsanları çok seviyorum. Bir de ben evde oturacak insan değilim. Yapacak bir şeyim kalmadı. Çünkü ailemden kimse kalmadı. Yalnızım. Yeğenlerim var ama onlar gençler, çalışıyorlar. Ben oturup da ne yapayım. Eğer kafam işliyorsa Allah'a bin şükür. Gözlerim görüyor, kafam işliyor, dolayısıyla niye insanlara yardımcı olmayayım.'

'Eczacılık mesleği para kazanmak için değil...'

'Eczacılık mesleği para kazanmak için değil...'

İş yerine kendisini görmek ve sohbet etmek için gelenlerin de olduğunu söyleyen Aydın, mesleğe yeni başlayacaklara şu tavsiyelerde bulundu:

''Mesleklerine dört elle sarılsınlar, dürüst olsunlar. Dürüstlükle çalışanın hiçbir zaman sırtı yere gelmez. Muhakkak ki onun mükafatını alır. Hiçbir zaman Allah mükafatsız bırakmaz dürüst çalışanları.

Eczacılık, para kazanmak için değil, insanlara yardım için yapılan bir meslektir. Daima bunun düşünülmesi lazım. Mesleği yaparken öyle havalarda uçmamak lazım. Tabi ki hakkını alsın ama hiçbir zaman mesleğini başka şekilde kullanmasınlar.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
660
272
12
7
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuba Yıldırım

Yeşilyurt Ekin Sokak Aytaç Eczanesi..hayatımın 30 yılı bu muhteşem kadınla aynı sokakta geçti.. herkesi ismi ile bilir bir gördüğü insani bir daha unutmaz.. ... Devamını Gör

1913

İlaçlar geliştirmiş kısmına saygı duydum.Köşebaşındaki marketten farkı kalmadı ne yazık ki eczacıların.reçete okuyup ilaç vermek için aldıkları eğitime yazık... Devamını Gör