Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Modern 8 Mart'ta Kadınlara Ücretsiz

İstanbul Modern 8 Mart'ta Kadınlara Ücretsiz

Batuhan
04.03.2016 - 10:54

İstanbul Modern, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kapılarını tüm kadınlar için açıyor. Kadınlara özel atölye çalışması, film gösterimi ve rehberli tur ücretsiz olarak düzenleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Modern'de 8 Mart'ta kadınlara yönelik düzenlenecek atölye çalışmasında katılımcılar, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak bir duvar resmi oluştturacak. Çalışma, duygu ve düşünceleri görselleştirmenin yollarının araştırılmasına ve sanatsal ifadenin özgürleştirici unsurlarını keşfetmeye odaklanacak. İngiltere’de kadınların oy hakkı mücadelesini konu alan Diren! ( Suffragette ) adlı film gösterimi de yine kadınlara özel olarak gerçekleşecek.

Kadın sanatçıların yapıtları incelenecek

Kadın sanatçıların yapıtları incelenecek

Kadınlara özel düzenlenen rehberli tur, modern ve çağdaş sanat alanında üretim veren 10 kadın sanatçının çalışmasını kapsayacak. İstanbul Modern’in koleksiyon sergisi “Sanatçı ve Zamanı”nda yer alan Aliye Berger’in gravürleri, Semiha Berksoy’un “Hapishanede Ziyafet”,  Nilbar Güreş’in “Soyunma”, Hale Tenger’in “Strange Fruit”, Handan Börütecene’nin “Kendini Bana Getir”, Selma Gürbüz’ün “Silik Kostüm” ve “Otoportre”, İnci Eviner’in “Yeni Vatandaş I-II-III”, Nil Yalter’in “Başsız Kadın ya da Göbek Dansı”, Fahrelnissa Zeid’in “Cehennemim”, Nur Koçak’ın “Cahide’nin Öyküsü” adlı yapıtlarının incelenmesine odaklanan rehberli tur, 45 dakika sürecek.

Sanatatak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın