Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Merkezli 5 İlde Operasyon: 31 Akademisyene Gözaltı

İstanbul Merkezli 5 İlde Operasyon: 31 Akademisyene Gözaltı

ATKN
25.07.2016 - 11:20

'FETÖ-PDY' soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonlarda aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı. Öte yandan Konya Selçuk Üniversitesi; 48'i profesör, 37'si doçent olmak üzere 167 akademisyen, 8 fakülte sekreteri, 1 daire başkanı ve 1 müdürün açığa alındığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, İstanbul Üniversitesi'nde örgüt adına faaliyette bulunduğu tespit edilen şüphelilere yönelik olarak İstanbul merkezli Tekirdağ, Denizli, Kocaeli, Kırklareli'nde yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Konya Selçuk Üniversitesi'nde 177 kişi açığa alındı

Konya Selçuk Üniversitesi'nde 177 kişi açığa alındı

Öte yandan Konya Selçuk Üniversitesi, FETÖ/PDY kapsamında 48'i profesör, 37'si doçent olmak üzere 167 akademisyen, 8 fakülte sekreteri, 1 daire başkanı ve 1 müdürün açığa alındığını açıkladı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, açığa alınan personel hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı ve şu ifadeleri kullandı:

'Rektörlüğümüzce titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında açığa alınan tüm personel hakkında idari soruşturma başlatılırken, bazı öğretim üyeleri ve çalışanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. FETÖ/PDY ile üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen mücadelemiz aynı titizlikle ve kararlılıkla sürdürülecektir.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0