Görüş Bildir
Haberler
İstanbul’daki Türbeler

İstanbul’daki Türbeler

Dilek Torun
28.12.2014 - 13:20 Son Güncelleme: 29.12.2014 - 00:00

Özellikle İstanbul’a ilk defa gelecek olanların ziyaret etmek istedikleri yerler arasında türbeler de oldukça önemli bir yer tutuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de en çok ziyaret edilen türbeleri bir kitapta toplayarak halkın beğenisine ve bilgisine sundu.

İşte en çok ziyaret alan İstanbul Türbeleri.

Kaynak: https://www.biletsec.com/blog/istanbu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eyüp Sultan Türbesi

1. Eyüp Sultan Türbesi

Eyüp Sultan Hazretleri sahabeler arasından bir veli ve İstanbul’un fethi için bu topraklara gelen ilk Müslümanlardan. Fetih için geldiği bu topraklarda şehit olur ve surlara en yakın şekilde defnedilmek ister ve isteği yerine getirilir. Bu yüzden Osmanlı Sultanları da Eyüp Sultan’a olan saygılarından ötürü ilk defa tahta çıkacaklarında türbenin olduğu meydanda kılıç kuşanarak tahta çıkarlar. O günden bu yana hiçbir gün türbenin ziyaretçisi eksik olmamıştır. Türbe Eyüp Sultan’dan aldığı isimle anılan Eyüp ilçesindedir.

2. Fatih Sultan Mehmet Camii ve Külliyesi

2. Fatih Sultan Mehmet Camii ve Külliyesi

En çok ziyaret edilen türbelerden birisi de yine bu şehrin fetih için canını ortaya koymuş olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın Türbesi. Türbe Fatih ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Cami’sinin Külliyesi içinde. Ayrıca burada Osman Gazi gibi bir çok sadrazam ve devlet adamının da mezarı bulunmakta.

3. Kanuni Sultan Süleyman Türbesi

3. Kanuni Sultan Süleyman Türbesi

Süleymaniye Cami’sinin külliyesinde yer alan türbenin hemen yan tarafında ise Hürrem Sultan’ın da türbesi var. Hemen az ileride ise Cami’nin mimarı olan Mimar Sinan’ın da türbesi bulunmaktadır. Süleymaniye Camisi ayrıca Haliç’e bakan en güzel manzaralardan birisine sahiptir ve ilk defa İstanbul’a gelenlerin üzerinde çok büyük bir etki bırakmaktadır.

4. Aziz Mahmut Hudai Türbesi

4. Aziz Mahmut Hudai Türbesi

Celveti Tarikatı’nın kurucusu olan Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri’nin Türbesi Üsküdar’da Doğancılar Yokuşu’nda bulunuyor ve vapurla geldikten sonra ulaşım yürüyerek 5 dakika içerisinde mümkün. Aziz Mahmut Hüdai’nin ettiğine inanılan “ vefatımdan sonra beni ziyarete gelenler boğularak ölmesinler ve duaları kabul olsun” şeklindeki duasının büyük etkisi ile binlerce kişi her gün buraya geliyor. Ayrıca külliyenin hemen yanındaki aş evinde her gün düzenli olarak ilçenin fakirlerine yemek çıkarılıyor.

5. Yahya Efendi Türbesi

5. Yahya Efendi Türbesi

Beşiktaş’ta Yıldız Parkı’nın hemen yanında bulunan türbede Kanuni ve Yavuz Sultan Selim’in akıl aldığı bir veli olan Yahya Efendi’nin Türbesi de en çok ziyaret alan türbelerden. Yahya Efendi aynı zamanda Kanuni Sultan Süleyman’ın süt kardeşi olarak biliniyor. Ayrıca türbede Kanuni’nin çocuklarından ve saray eşrafından da bir çok kişi yatmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yuşa Tepesi

6. Yuşa Tepesi

İsrailoğulları’na Musa Aleyhisselam’dan sonra gönderilen peygamber olan Yuşa Aleyhisselam aynı zamanda Musa Aleyhhiselam’ın yeğeni idi. Rivayetlerde mezarının Filistin, Gaziantep ya da Beykoz sırtlarında olduğu belirtilmiştir. Kesin olmamakla birlikte en doğru rivayet Yuşa Tepesi’ni işaret ettiği için bir binlerce ziyaret almaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın