Görüş Bildir
Haberler
İstanbul ve Ankara Valiliği'nden Nevruz Kutlamasına İzin Çıkmadı

etiket İstanbul ve Ankara Valiliği'nden Nevruz Kutlamasına İzin Çıkmadı

Onedio Medya
16.03.2016 - 16:48 Son Güncelleme: 16.03.2016 - 17:14

İstanbul'da Nevruz kutlaması için yapılan başvuruya Valilikten olumsuz yanıt verildi. HDP Merkez Yürütme Kurulu ise yasaklamaların hukuki ve meşru olmadığını savunarak, planlanan şekilde kutlamaların yapılacağını duyurdu. Mardin, Tunceli ve Şırnak'ta da Nevruz kutlamalarına izin çıkmamıştı. Öte yandan Ankara Valiliği'de yaptığı açıklama da Nevruz kutlamalarına izin verilmeyeceğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP İstanbul Nevruz Miting Tertip Komitesi başkanı Suat Çorlu, Pazar günü Bakırköy Pazar Alanı'nda yapmayı planladıkları Nevruz kutlamasına İstanbul Valiliği tarafından izin verilmediğini açıkladı.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP İl Eş Başkanı Cesim Soylu ve İstanbul Nevruz Miting Tertip Komitesi üyeleri, 20 Mart Pazar günü Bakırköy Pazar Alanı'nda yapmayı planladıkları Nevruz kutlamasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Çorlu: 'Farklı gerekçelerle şu anda Nevruz etkinliklerimiz yasaklanıyor'

Çorlu: 'Farklı gerekçelerle şu anda Nevruz etkinliklerimiz yasaklanıyor'

Fotoğraf: Al Jazeera

İstanbul Valiliği'ne gerekli başvuruları yaptıklarını belirten Komite Başkanı Suat Çorlu, şu açıklamada bulundu: 'Valilik ne 20'sinde ne 21'inde İstanbul sınırları içinde gerçekleştirilecek bir nevruz etkinliğine izin vermeyeceğini duyurdu. Ülkenin farklı yerlerinde farklı gerekçelerle şu anda Nevruz etkinliklerimiz yasaklanıyor. Bazı yerlerde günle ilgili bazı yerlerde Mardin gibi 1 aylık yasaklarla Nevruz etkinlikleri engellenmek isteniyor. Valiliğin bize bildirimde bulunduğu karar şöyle: Talebiniz, ülkemiz ve bölgemizde meydana gelen terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığında provakatif eylem ve olaylar meydana gelebileceği, açık hava toplantısına katılacaklar da dahil halkın huzur, güvenlik ve esenliğinin kamu güvenlik ve düzeninin bozulmasına sebebiyet verebileceği değerlendirerek 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/c maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesi çerçevesinde uygun görülmemiş, yasaklanmıştır.'

Kerestecioğlu: Nevruz hakikaten halkların bayramıdır

Kerestecioğlu: Nevruz hakikaten halkların bayramıdır
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da, ' Nevruz hakikaten halkların bayramıdır ve barışçıl bir gösteri herkesin hakkıdır bu nedenle yasaklanması kabul edilemez bir durum' diye konuştu. HDP İl Eşbaşkanı Cesim Soylu ise 'Güvenlik ve benzeri kaygılarla yok sayma keyfidir. Valiliğin almış kararı keyfi, antidemokratik, hukuk dışı bir karar olduğunu söylüyor ve bunu gerçekten doğru bulmadığmızı ifade etmek istiyorum' dedi.

Öte yandan Mardin ve Tunceli'nin ardından Şırnak'ta da Nevruz kutlamalarına izin çıkmamıştı.

Ankara Valiliği'de izin vermedi

Ankara'da nevruz kutlamaları adı altında yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerine izin verilmeyeceği bildirildi.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, 19-20-21 Mart'ta nevruz kutlamaları adı altında yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerine izin verilmeyeceği kaydedildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
462
61
50
18
10
8
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
momoftheprincess

Niye her taşın altından hdp çıkıyor acaba?!! Çünkü onlar için nevruz bahane pkk eylemi şahane!!!

Berk

Ülkenin her yeri kan ağlarken, bombalar patlarken kutlama yapılmasını doğru bulmuyorum açıkçası. Keşke nevruz ''kültürel bir kutlama'' olarak kalsaydı. Maale... Devamını Gör

kodespa

adam gibi bayram kutlamayacağınız için yerinde bir karar olmuş.hersene pkk propagandası haline getirip içine sıçtınız