Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da 39 Kişinin Can Verdiği Terör Saldırısını IŞİD Üstlendi

İstanbul'da 39 Kişinin Can Verdiği Terör Saldırısını IŞİD Üstlendi

FreiGeist
02.01.2017 - 12:03 Son Güncelleme: 02.01.2017 - 16:15

2017'nin ilk saatlerinde gerçekleştirilen Reina saldırısı akıllara Paris ve Orlando'daki saldırıları getirmiş, güvenlik uzmanları IŞİD'i işaret etmişti. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş dün yaptığı açıklamada saldırının hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiğini açıklamak için henüz erken olduğunu söylemişti. İstanbul, Ortaköy'de yılbaşı kutlamaları sırasında gerçekleştirilen ve 39 kişinin can verdiği terör saldırısını IŞİD üstlendi. 

IŞİD, yayınladığı bir bildiriyle Ortaköy'deki gece kulübüne düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı üstlendi. 

Açıklama IŞİD'in haberleşme yazılımı Telegram'daki kanalında yer aldı. IŞİD başka saldırıları da Telegram üzerinden üstlenmişti.

Uluslararası haber ajansları AP ve Reuters'ın aktardığı bilgiye göre açıklamada 'Hilafet askerlerinden bir kahraman, Hıristiyanların şirk bayramlarını kutladığı en meşhur gece kulüplerinden birini yerle bir etti.” denildi.

Terör örgütünün açıklamasında, saldırıyı gerçekleştiren kişinin âkıbetine ilişkin bir bilgi yer almadı.

Güvenlik uzmanları da IŞİD'e işaret ediyordu

Güvenlik uzmanları da IŞİD'e işaret ediyordu

Hürriyet gazetesinden Deniz Zeyrek bugün yayımlanan 'İzi profilinde' başlıklı yazısında şöyle yazmıştı:

'Üst düzey bir güvenlik yetkilisine doğrudan sordum: “Hangi örgütün yaptığını düşünüyorsunuz?”

Konuştuğumuz sırada, çok işe yaramayacağı düşünülen bir gözaltı ve kamera kayıtları dışında ellerinde hiçbir somut veri yoktu. Yine de 'DAEŞ olduğunu tahmin ediyoruz' dedi.

Bu tahminin ardında somut veri yoktu ama bir yılbaşı eğlencesinin seçilmesi, sivillerin, özellikle de yabancıların hedef alınması, daha önce Orlando’da, Paris’te, Nice’te ve Berlin’de gerçekleşen ‘kim olduğuna bakmaksızın kalabalıklara saldırma’ taktiği izlenmesi gibi profil detayları vardı. '

Öte yandan Al Jazeera hatırlatıyor 👇

Öte yandan Al Jazeera hatırlatıyor 👇

IŞİD daha önce Türkiye'de 4 Kasım'da Diyarbakır'da bombalı araçla düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı üstlenmiş ancak hükümet saldırının IŞİD değil PKK bağlantılı TAK tarafından gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

İstanbul'da yılbaşı gecesi düzenlenen saldırıda  25'i yabancı uyruklu, 12'si Türkiye vatandaşı, 39 kişi yaşamını yitirmiş, 65 kişi de yaralanmıştı. 

Saldırıda yaşamını yitirenlerin 38'inin kimliği tespit edildi.

Silahını olay yerinde bırakarak kaçan saldırganı bulmak amacıyla başlatılan operasyon devam ediyor.

Reuters, AP, DHA ve Al Jazeera

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kara cambaz

İşid, Daeş, Pkk, Dhkp-c, fetö, Pyd, Lpg , bilmem ne... kardeşim beni ilgilendirmez. artık terörü kınamanız da yetmiyor. senin karın elin filistininde ölen ç... Devamını Gör

gwn

müslümanlık hoşgörü dini değil miydi ? kafa keserek insan katlederek mi yayacaksın sen müslümanlığı aq yobazları aq embesilleri aq idiotları.

GeceGündüz

Onlar müslüman değil zaten onlar kendini müslüman sanan insan müsveddesi

Narki

bırakında yaşayalım orospu cocukları!