Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstifa Etti: 'Adam Yerine Konulmamak Affedilemez'

etiket İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstifa Etti: 'Adam Yerine Konulmamak Affedilemez'

Emre Ordu
22.09.2017 - 18:50 Son Güncelleme: 22.09.2017 - 22:25

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane merkez binasında yaptığı basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Topbaş, 'Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. Onurluyum ve gururluyum' dedi ve ekledi:  'Bu şehir beni Dünya Belediyeler Birliği Başkanı yaptı. İnsanlar çok şeyi affeder adam yerine konulmamayı affetmez.' 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Binali Yıldırım, istifa edeceği iddialarıyla gündeme gelen Kadir Topbaş ile ilgili bugün, 'Bu konuda gün içinde Kadir bey açıklama yapacak' açıklaması yapmış ve gözler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne çevrilmişti.

Saraçhane merkez binasından basın toplantısı düzenleyen Topbaş, istifa etti. 2004 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş istifasını şu sözlerle duyurdu:

'Hicri miladın tüm İslam alemi ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Partim ve sayın genel başkanım uygun gördüler ve 2004 yılında İBB başkanlığı görevini bana uygun gördüler. Partimin her kademesindekilere teşekkür ediyorum. İstanbul gibi müjdelenmiş bir şehre başkanlık yapma onurunu bana yaşattılar.

'Çocuklarımızı hırsız gibi sevdik'

Başkanlığı devralırken emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz demiştim. Hep emanet olarak baktım. Çocuklarıma ailemize dostlarımıza vakit ayıramadım. Bunu tüm siyasiler yaşamaktadır. Çocuklarımızı hırsız gibi sevdik. Evimize hırsız gibi gittik. Ama görevlerimizi aksatmamak üzere büyük bir sorumluluk aldık. Hata yapmamaya çalıştık. Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. Onurluyum ve gururluyum.

"Partimle bir bağ eksikliğim yok"

Yüce rabbime hamd ediyorum. Böyle bir şehir bir başka şehir. Türkiye’deki tüm belediye başkanlarının abisi oldum. Bu şehir beni Dünya Belediyeler Birliği Başkanı yaptı. İnsanlar çok şeyi affeder adam yerine konmamayı affetmez. İstanbullulara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Buna fırsat vermem. Ben bugün belediye başkanlığından istifa ettim. Ama asla siyasi partimle bir bağ eksikliğim yok. Şu anda partimin bir üyesiyim. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz.'

İade ettiği imar dosyaları AK Partili üyeler tarafından kabul edilmişti

İade ettiği imar dosyaları AK Partili üyeler tarafından kabul edilmişti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi’nde temmuz ayında oyçokluğu ile kabul edildiği halde eksikleri olduğu ve ileride Meclis’i sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle 5 imar değişikliği dosyasını iade etmişti.

İmar değişiklikleri AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla değişiklik yapılmadan bir kez daha onaylanmıştı.

Bu gelişmenin ardından Topbaş'ın istifa edeceği iddiaları gündeme gelmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti'den ilk yorum: "Karara saygı duyuyoruz"

AK Parti'den ilk yorum: "Karara saygı duyuyoruz"

Kadir Topbaş'ın istifa kararına AK Parti'den ilk yorum AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'dan geldi.

Kaya, 'Topbaş'ın kararına saygı duyuyoruz. Yeni başkan için Valilik 10 gün içinde süreci başlatacak' dedi.

İstanbul Büyükşehir Meclisi üyeleri yeni başkanı belirleyecek

İstanbul Büyükşehir Meclisi üyeleri yeni başkanı belirleyecek

İstanbul Büyükşehir Meclisi, İstanbul Valisi'nin çağrısıyla toplanacak. Meclis üyeleri arasından, her parti kendi başkan adayını belirleyecek. Yapılacak oylamayla yeni başkan seçilecek.

Oylamaların 1. ve 2. turlarında üçte iki çoğunluk aranacak. Bu turlarda sonuç çıkmazsa, 3. turda salt çoğunlukla yeni başkan belirlenmiş olacak.

Topbaş'ın istifası Twitter'da TT oldu...

Topbaş'ın istifası Twitter'da TT oldu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
477
260
69
57
47
43
35
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Adam kendinin 'adam' yerine konulmadığını söylüyor istifa ettiriliyor çıkıp burdan muhalefete ekmek çıkmaz diyor. Bunların bu kadar mal olduklarını gördükçe ... Devamını Gör

görüncek adam

Mal oğlu malsın çomar :D

Quinn

Darısı Ankaralıların başına hadi bakalımm

ntyz

Melih GÖKÇEK ' e ve diğerlerine örnek olması dileklerimle..