Görüş Bildir
Haberler
İsrail Askeri 13 Yaşındaki Filistinli Çocuğu Öldürdü

İsrail Askeri 13 Yaşındaki Filistinli Çocuğu Öldürdü

ATKN
11.10.2015 - 22:18

Batı Şeria'da İsrail askerleri kontrol noktasında 13 yaşındaki Filistinli bir çocuğu öldürdü. Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çıkan olaylarda 20 kişi plastik mermilerle yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filistin Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria'daki olaylar sırasında İsrail askerleri tarafından öldürülen 13 yaşındaki çocuğun ismini Ahmed Şeriki olduğunu duyurdu. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerleri tarafından Ramallah yakınlarında başından vurulan 13 yaşındaki Filistinli bir çocuğun, getirildiği hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Bakanlığın açıklamasına göre, Nablus ve Tulkerm'de yoğunlaşan olaylarda, İsrail askerleri gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz bombası kullandı. Nablus'ta 53, Tulkerm'de de 20 kişi atılan gerçek mermiyle yaralandı. Ramallah'ta da biri gerçek, diğeri plastik mermiyle 2 kişi yaralandı. Ramallah'ta başından vurularak yaralanan 13 yaşındaki Filistinli çocuk, getirildiği Ramallah Tıp Merkezinde hayatını kaybetti.

Gazze'de hamile kadın ve çocuk öldü

İsrail ordusunun sabah Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda da hamile bir kadın ile 2 yaşındaki kızı hayatını kaybetti.  Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait hedefler ile Ez-Zeytun mahallesinde bir evin İsrail savaş uçakları tarafından hedef alındığı belirtmiş, olayda hamile bir kadın ile 2 yaşındaki kızının yaşamını yitirdiğini, aynı aileden 2 kişinin de yaralandığını kaydetti. 

Yahudi yerleşimcilerin ağustos başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamasıyla başlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de İsrail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 9 Ekim cuma gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 11 kişinin öldüğü, 200 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Al Jazeera, AFP ve AA 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0