Görüş Bildir
Haberler
İSKİ'nin Yüzde 39 Oranındaki Zam Teklifi Reddedildi: İstanbul'da Suya Yüzde 6.84'lük Zam

İSKİ'nin Yüzde 39 Oranındaki Zam Teklifi Reddedildi: İstanbul'da Suya Yüzde 6.84'lük Zam

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İSKİ tarafından suya yüzde 39 zam yapılması teklifi, AK Parti ve MHP meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. Bunun yerine enflasyon farkına göre yüzde 6.84 zam yapılmasına karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Meclisi'nin Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde başlayan ve meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin'in başkanlık ettiği Aralık ayının ilk oturumda da İSKİ Genel Kurulu olağanüstü toplandı, İSKİ'nin farklı kademelerde yüzde 39 oranında zam öngören teklifi tekrar görüşüldü.

İSKİ'nin teklifine karşı İBB Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu bu zam oranının reddederek yüzde 6.84'lük zam önerdi. Teklifte yer alan daha önce kaldırılan TEFE-TÜFE oranının geri getirilmesine ilişkin maddelerin de tekliften çıkarılmasını istedi.

'İSKİ'nin maliyetleri uçup gittiği için bu oranda zam istemek zorunda kaldık'

'İSKİ'nin maliyetleri uçup gittiği için bu oranda zam istemek zorunda kaldık'

Oylama öncesinde söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Siz ekonomiyi doğru düzgün yönetemediğiniz için İSKİ'nin maliyetleri uçup gittiği için bu oranda zam istemek zorunda kaldık.  Biz bu zammı tabi ki istemeyiz. Su fiyatları hala AKP döneminin çok altında. AKP ekonomiyi doğru düzgün yönetseydi su zammı yapmazdık. Dolar, faiz, enflasyon düşsün biz de zam yapmayalım” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
30
16
10
9
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Ankara ve istanbulda tek amaclari baltalamak halki düşündükleri falan yok, ne kadar zarar verirsek ekrem imamoglu ve mansur yavas kaybeder açık verir diye d... Devamını Gör

imo teph

Ankara 'ya turist mi geliyormuş? 20 yılı aşkın süredir sadece 2 kere yabancı birilerine denk gelmiştim, biri elçilik çalışanıydı zaten =)

Art Ankara

Her şeyi reddetmeleri sonunda bir işe yaramış..

Nihat Hatipkar

Bunlar gercekler Ekrem yalanlarla geldi bu zamlar yine İbb meclisine gelecek %35 zammı gibi

Storm Xmen

Bu son 1 yılda su tüketimi aşırı arttı,baraj doluluk oranları oldukça düşük şuan. Tüketimi azaltmak için İSKİ'nin caydırıcı bir zam yapma hedefinde oldugunu ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Syrialalilar gelip tum suyunuzu icti cnku filler