Görüş Bildir
Haberler
Isınmak Bir İşe Yaramaz!

etiket Isınmak Bir İşe Yaramaz!

Mehmet Ali Deniz
05.09.2022 - 17:27

Her alanda şehir efsanesi haline gelmiş bilgiler vardır. Kimse nereden geldiğini bilmez ama herkes yapmaya devam eder. Bizim alanımızdaki şehir efsanesi de antrenmandan önce ısınmaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hadi sizinle şu şehir efsanesini yerle bir edelim.

Isınma yapılması planlanan işe hazırlanma gibi düşünülebilir. Buradaki amaç kasların ve eklemlerin iş için hazır olması ve sakatlanmamasıdır.

Toplumun tamamının ısınma ile ilgili bir fikri var. Ben bunu nereden biliyorum? Salonlarımıza gelen henüz eğitimimizi almamış herkes antrenmandan önce kolunu bacağını çekiştirerek ısınmaya çalışır. Bende ne zaman bunu görsem bir cahil daha gelmiş aydınlatalım derim.

Toplumun ısınma olarak bildiği şey kültür fizik hareketleridir. İnsanlar bir şekilde bunları öğrenmişler ve aradan yıllar geçmesine rağmen uygulamaya devam etmekteler. Ancak bilmiyorlar ki biz spor sağlık kültürü olmayan bir toplumuz. Toplumda bilinen her şey sporculardan görülen ve öğrenilen şeyler.

Kişi bakıyor sporcu ısınıyor. Tamam diyor ısınmak faydalıdır. Kişi sporcunun nasıl ısındığına bakıyor. Tamam diyor ısınmak böyle bir şeydir. Sonra da hayatı boyunca uyguluyor. Ancak büyük bir hata yapıyor. 

Herkes sporcuya bakıyor, ama kimse sporcu değil herkes sedanter. Yani sporla alakası olmayan bir kimse.

Herkes sporcunun nasıl ısındığına bakıyor ama sporcu yapacağı tehlikeli hareketler için ısınıyor. Ama kendisi sadece basit egzersizler yapacak.

Sonra da ısınması egzersizlerinden daha tehlikeli olan alışkanlıklar oluşturuyor.

Size net bir şekilde söyleyeyim. Toplumun ısınma diye yaptığı bütün hareketler ritüalistik hareketler denilen içeriklere sahiptir. Araştırmalar bu hareketlerin %92’sinin sakatlıklara neden olduğunu gösteriyor.

Ayrıca unutmayın bu hareketler direnç egzersizi yapmak için değil performans sporu yapmak için yapılıyor. Yani egzersizin ısınması sporun ısınmasından tamamen farklıdır.

Egzersizin ısınması; yapacağınız hareketin aynısını uygulanmadan önce düşük ağırlıklarla tekrar edilerek kas ve eklemlerin hareketin yapılacağı açıya hazırlanmasıdır.

Yani kesinlikle bunları yapmayın:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunları yapmak yerine örneğin bir omuz egzersizi yapacaksanız önce bunu yapın:

Sonra omuz egzersizini yapın.

Örneğin bacak egzersizi yapacaksınız. Önce bunu yapın.

Sonra bacak egzersizi uygulayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
10
9
7
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
can canus

Müşterine niye cahil diyorsun sen birader? Adam senin kadar bilse zaten oraya gelmez. Bir de ısınma hareketleri gereksiz denmiş. Ama sonra yine ısınma hareke... Devamını Gör

Yürümek bir işe yaramaz diyen bu muydu? Saçma sapan konuşuyor, içeriklerine izin verilmez bir daha umarım.

Caner Bey

:) :) :)