Görüş Bildir
Haberler
20'li Yaşlarda İşi Gücü Bırakıp, Seyahate Çıkmaya Sizi İkna Edecek 4 Sebep

20'li Yaşlarda İşi Gücü Bırakıp, Seyahate Çıkmaya Sizi İkna Edecek 4 Sebep

Atılım
10.11.2014 - 11:51 Son Güncelleme: 10.11.2014 - 12:12

Yirmili yaşlarınızın keyfini çıkarmak istiyorsanız, bunu yurt dışında bir yerlerde yapın. Önünüzde çalışmak için koskoca bir hayat var –ki ekonominin gidişatına bakılırsa ölünceye dek çalışacaksınız. Yaşlandığınızda yapmak istediğiniz her şeyi gençliğinizde daha iyi yapabilecekken neden en iyi yıllarınızı heba edesiniz ki?

Ben derim ki işinizi bırakın ve dünyayı dolaşın. Benliğinizi yollarda keşfedin. Daha iyi bir ‘siz’ olun. İşinizi bırakıp seyahat etmeniz için 4 sebep;

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/thrilli...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Paranız yok, ama ihtiyacınız da yok.

1. Paranız yok, ama ihtiyacınız da yok.

Marketlerde çalışmak ya da garsonluk yapmak 15-20.000 liralık öğrenci kredinizi ödemeyecek. Eğer işsizseniz ya da yaptığınız işten memnun değilseniz seyahat etmek daha iyi bir seçenek. Kaybedecek hiçbir şeyiniz yok. Yurt dışında birçok iş olanakları var ve internet sayesinde bunları bulmak da kolay. Yurtdışında öğretmenlik işi ya da mevsimlik işler çok rahatlıkla Helps.net ve Workaway.info gibi sitelerden bulunabilir. Ben Tayland’da İngilizce öğreterek yaklaşık bir sene boyunca yolda idare edecek kadar para toplamıştım!

Ekonomik krizi bekleyin ve kariyeriniz açısından yarar sağlayacak çeşitli yetenek ve tecrübelerle geri dönün.

2. Yetenekleriniz bir yere kaçmıyor.

2. Yetenekleriniz bir yere kaçmıyor.

Harika bir işiniz mi var? Sınıfta birinci misiniz? Muhtemelen bir sonraki Facebook’u mu icat edeceksiniz? Muhteşem. Oldukça yetenekli ve gözde birisiniz. Böyle bir doğal yetenekle bir iki sene içinde oldukça talep görürsünüz de. İşinizi bırakın, seyahat edin ve geri döndüğünüzde bir iş bulun. Sonuçta kaç tane işsiz bilim adamı var değil mi? Çok değildir.

3. İnsanlarla konuşabilmeyi öğrenirsiniz.

3. İnsanlarla konuşabilmeyi öğrenirsiniz.

Yoldayken insanlarla konuşmak zorundasınız. Ya arkadaş bulmakta kendinizi geliştirirsiniz ya da yalnız kalırsınız. Dünyayı dolaşmak sohbet edebilme, yabancıları dostlara dönüştürebilme ve başkalarıyla ilgilenme yeteneklerinizi geliştirir. Hiç tanımadığınız biriyle ani uyum yaratma becerisi hem profesyonel hem de kişisel yaşamınızda size yardımcı olacaktır.

4. Günlük rutininiz bir bütün içinde olur.

Everest Dağı’na tırmandınız. Afrika’da safariye çıktınız. Arjantina’da güzel bir kızla şarap içtiniz. Avustralya’yı sırt çantasıyla dolaştınız. Bilinmeyen şehirlere rahatlıkla deniz yolculuğu yaptınız. Kısacası dünyanın en ilgi çekici insanı oldunuz. İş yerinizdeki yapılacak işlerden birkaçını halletmek, zaten kişisel yapılacaklar listenizdeki maddelerin çoğunu işaretlediğiniz için o kadar da korkunç gelmeyecektir.

Yola çıkma kararı almanızda yardımcı olacak bir kaç film önerisi: Before Sunrise/Sunset, Into the Wild.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0