Görüş Bildir
Haberler
İşin Aslını Öğrenince Siz de Bize Katılacaksınız! Her Gün Birden Fazla Duş Almanın Zararları

İşin Aslını Öğrenince Siz de Bize Katılacaksınız! Her Gün Birden Fazla Duş Almanın Zararları

Jasmin
31.07.2021 - 08:15

Çoğu insan her gün, hatta 24 saat içinde birden fazla kez duş alıyor. Evet, temizlik gerçekten önemli ancak 'duş' kavramını abartmanın aslında yararından çok zararı var. Biz temiz olmayın demiyoruz, sadece gerekmedikçe günde birden fazla kez duş almanın dış görünüşümüze ve sağlığımıza bir katkıda bulunmadığını söylüyoruz. Biz Onedio olarak bu zararları araştırdık ve sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Enfeksiyonlara karşı daha dirençli olursunuz.

1. Enfeksiyonlara karşı daha dirençli olursunuz.

Sık duşlar ciltteki mikroorganizmaların dengesini bozarak cildi daha savunmasız hale getirebilir. Bağışıklık sistemimizin dışarıdan gelen bakteriler tarafından belirli bir uyarana ihtiyaç duyar. Duş kavramını abartmak, bağışıklık sistemini zayıflatarak bizi virüslere karşı koruma yeteneğini zayıflatabilir.

2. Cildiniz size teşekkür edecek.

2. Cildiniz size teşekkür edecek.

Uzun ve sıcak duşların rahatlatıcı bir etkisi olduğunu kesinlikle reddetmiyoruz ancak bu aynı zamanda cildinizin erken yaşlanmasına da neden olabilir. Derimiz, bizim daha genç görünmemizi sağlayan yağlı bir dış tabaka ile kaplıdır. Liflenme kavramını abartmak, bu koruyucu tabakanın zarar görmesine ve cildin tahriş olmasına, kırışıklıkların artmasına ve kurumasına neden olabilir.

3. Saçlarınız daha hızlı uzamaya başlar.

Kulağa ne kadar çelişkili gelse de saçınızı her gün yıkamak, daha mat görünmesine ve daha çabuk yağlanmasına neden olabilir. Saçı her gün yıkamak, derinizi hasara karşı koruyan dış sebum tabakasına zarar verir. Bu tabakanın incelmesi, daha çok salınımına, gözeneklerin tıkanmasına ve saç derinizin kaşınıp tahriş olmasına neden olacaktır. Kısaca saçınızın uzama potansiyelini azaltır ve canlı görünümünü yok eder.

4. Kilo verebilirsiniz.

4. Kilo verebilirsiniz.

Yemek yedikten sonra duşa girmek, fazladan kilo almanıza neden olabilir. Yiyeceklerin sindirilmesi için midedeki kan akışının uygun olması gerekir. Duşa girdiğinizde vücut ısınız düşer ve bu da yediğiniz yemekleri sindirmeye çalışan sindirim sisteminizi kötü etkiler. Bunu düzenli bir şekilde yaparsanız sindirim sisteminize zarar verebilir ve fazladan kilo alabilirsiniz.

5. Alerjik reaksiyonlara meyiliniz azalacak.

5. Alerjik reaksiyonlara meyiliniz azalacak.

Çok sık duş almak, alerjilerinizin kötüleşmesine katkıda bulunan bir faktör olabilir. Cildin asit mantosu zarar gördüğünde, dış uyaranlara karşı daha savunmasız olursunuz. Derideki tüm kiri yıkamak, bağışıklık sistemimizi tembelleştirir ve alerjilere, astıma ve diyabete yol açabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Üreme sağlığınız için daha iyidir.

6. Üreme sağlığınız için daha iyidir.

Üreme organlarımız ve etrafındaki bölge, sağlıklı kalabilmek için bir bakteri dengesine ihtiyaç duyar. Kullandığımız su, sabun ve duş jellerinde bulunan birçok parfüm, kimyasal, katkı maddesi ve ağır metaller üreme sağlığımıza zarar verebilir. Kendinizi her gün bu kimyasallara maruz bırakmak, üreme organlarınızdaki 'iyi' bakterilere zarar vererek kaşıntıya, tahrişe ve enfeksiyonlara neden olabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pent

haftada 3 ney la 38 derecede

Baki Kılınç

kirlenmeden, terlemeden yıkanmak saçma zaten. saç ve ayaklar tamamda(el, yüzü zaten her sabah yıkıyoruz) vücudun giysi altında kalan kısmı o kadar çok kirlen... Devamını Gör