Görüş Bildir
Haberler
IŞİD, LGBTİ Yürüyüşüne Saldıracakmış

IŞİD, LGBTİ Yürüyüşüne Saldıracakmış

Onedio Medya
21.06.2016 - 21:48 Son Güncelleme: 22.06.2016 - 11:34

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD'in geçtiğimiz pazar günü Taksim'deki LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne saldırı yapacağı yönündeki ihbar üzerine 2 ilçede düzenlediği operasyonda 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde, canlı bomba intihar yeleği, askeri kamuflaj, askeri bıçaklar, lazer mesafe ölçer ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ozan Köse / AFP

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre İstanbul Emniyeti geçtiğimiz pazar günü Taksim'de yapılması planlanan ancak valiliğin izin vermediği LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne IŞİD'in saldırıcağı ihbarı üzerine 17 Haziran'da Başakşehir ve Pendik'te eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Yapılan operasyon kapsamında 2'si Dağıstanlı toplam 3 şüpheli gözaltına alındı. 

Polis ekipleri adreslerde yaptığı aramalarda canlı bomba intihar yeleği, askeri kamuflaj, askeri bıçaklar, lazer mesafe ölçer ile çok sayıda basılı ve dijital örgütsel doküman ele geçirdi.

Operasyonlarda ele geçirildiği belirtilen materyaller

Operasyonlarda ele geçirildiği belirtilen materyaller

Çatışma bölgelerine gidip gelmişler

TEM ekipleri gözaltına aldığı Dağıstanlı Zelimhan Aslanbek ve Bekhan Alim Han ile Fuat Güneş'in terör örgütü IŞİD'in çatışma bölgelerine gidip geldiklerini tespit ettiklerini belirterek, örgüt elemanlarına İstanbul'da malzeme aktarımı yapan kişiler olduğunu öne sürdü.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Aslanbek, Han ve Güneş işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Polis yürüyüşe izin vermemişti

Polis yürüyüşe izin vermemişti

Ozan Köse / AFP

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valiliği, 19 Haziran’da düzenlenecek 7’inci Trans Onur Yürüyüşü ve 26 Haziran’da yapılacak 14’üncü İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Alperen Ocakları ve Müslüman Anadolu Gençliği isimli gruplar Onur Yürüyüşü’nü tehdit etmişlerdi.

19 Haziran'da Taksim'de yürümek için toplanan LGBTİ'li gruba polis müdahale etmiş ve yürüyüşe engel olmak isteyen 11 kişiyi de gözaltına almıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
236
213
93
67
42
29
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dawkins06

Oda koşullarındaki civanın özkütlesi kadar IQ seviyesi olmayan adamlar , kalkıp LGBTİ yi eleştiriyor.. Ulan eşcinsellik gibi durumlar bir tercih değildir, YÖ... Devamını Gör

Donnie Darko

bizim istihbaratımız ankarada istanbulda masum insanlar öleceği zaman istihbaratın haberi olmuyor ama her hangi bir tarihte yürüyüş ya da gösteri yapılacagın... Devamını Gör

Dawkins06

LGBTİ yürüyüşüne karşı çıkıyorlar , Valilik yürüyüşe izin vermiyor, ama iftar davetlisi olarak Türkiyenin en meşhur transseksüeli Bülent Ersoy ile aynı masad... Devamını Gör