Görüş Bildir
Haberler
İşe Odaklanmak İçin Dikkat Dağıtan Uygulamaları Engelleyen Buton

İşe Odaklanmak İçin Dikkat Dağıtan Uygulamaları Engelleyen Buton

ATKN
02.08.2015 - 18:33 Son Güncelleme: 02.08.2015 - 21:06

Bilgisayarlarda yapılabilecek onlarca farklı eylem bulunuyor. Video izleyebiliyor, internette geziniyor veya işimize odaklanabiliyoruz. Ancak işe odaklandığımız ya da odaklanmak istediğimiz zamanlarda devamlı olarak sosyal medyadan veya farklı mecralardan bildirimler gösteren bilgisayar, dikkatimizin kolayca dağılmasına neden oluyor. Bunu engellemek için geliştirilen Saent adlı buton ile tek dokunuşta dikkati dağıtacak tüm uygulamaların engellenmesi ve yalnızca işe yarayan uygulamaların çalıştırılması sağlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Butona basıldığı anda daha önceden planlanan uygulamalar açılıyor ve bu uygulamaların dışına çıkılmasına izin verilmiyor. 30,50 veya 90 dakika olarak ayarlanan odaklanma süresi boyunca gerçekten verimli bir çalışma gerçekleştirilmesi mümkün oluyor. Çalışma periyotları arasında dinlenmek için de zaman veren cihaz böylece sağlıksız bir şekilde fazla çalışmanın önüne geçiyor. Çalışma süresini ve verimliliğini bilgisayar üzerindeki uygulamasında tutan cihaz, ödül sistemiyle kullanıcıyı çalışmaya teşvik ediyor. 

Bir uygulamayla da yapılabilecek bu işlemlerin neden fiziki bir cihaz ile gerçekleştirildiği sorusuna ekibin cevabı da hazır. Belirtilenlere göre fiziki bir butonun olması bu odaklanma seansına giriş yapılmasının unutulmasını engelliyor ve daha erişilebilir hale getiriyor. Ayrıca cihaz üzerinde yanan LED ışık sayesinde ne kadar süre kaldığı anlaşılıyor ve diğer insanların rahatsız etmemesi için yine bu ışık kullanılıyor. Saent üzerinde yapılan kaydırma hareketleri ile kısayol olarak atanmış uygulamalara hızlı bir şekilde erişiliyor.

Indiegogo‘da 100 bin dolar destek arayan proje kapsamında cihaza sahip olabilmek için en az 39 dolarödeme yapmak gerekiyor. Bu fiyata 1 yıllık premium uygulama üyeliği de dahil. Üyelik sona erdiğinde ise belirli bir ücret karşılığında yenileme yapılabiliyor. Eğer her şey yolunda giderse cihazın eylül ayında kullanıcılarla buluşturulması planlanıyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0