Görüş Bildir
Haberler
İş İşten Geçti Demeyin! Çoğu İnsanın Geç de Olsa Sonradan Öğrendiği Hayata Dair 20 Önemli Ayrıntı

İş İşten Geçti Demeyin! Çoğu İnsanın Geç de Olsa Sonradan Öğrendiği Hayata Dair 20 Önemli Ayrıntı

Beray Polat
03.11.2020 - 07:30

Hayat, engebelerden ve keşfedilecek okyanuslardan oluşan uzun bir yolculuktur..

Kaynak: https://medium.com/better-advice/20-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayal gücünüzü kullanın.

Her şeyi olduğu gibi kabullenmek yerine içinizdeki sesi dinleyin. Yaratıcı olmayı deneyin.

2. Hayalleriniz sadece sizin için gerçekten çok önemlidir, unutmayın!

Çevrenizdeki insanlar sizinle ilgilenebilir hatta düşüncelerinize veya hayallerinize destek de olabilirler. Ama emin olun hayallerinizi gerçekleştirebilecek tek kişi sizsiniz. Başkalarından bir şey beklemeyin.

3. Arkadaşlarınız hayatınızın belli dönemlerinde sürekli değişir.

3. Arkadaşlarınız hayatınızın belli dönemlerinde sürekli değişir.

Herkesin hayatında arkadaşları dönem dönem değişir. Hayatınız, ilgi alanlarınız ve şartlar değiştiğinde bir bakmışsınız arkadaş çevreniz de bir anda değişmiş.

4. Bir şeyi yapma yetiniz yaş aldıkça artar.

İnsanlar, yaş aldıkça bir şeyleri bu saatten sonra yapamayız diye düşünürler. Aslında zaman içerisinde daha çok bilgi birikimine sahip oldukları için daha fazla şey yapabilirler.

5. Spontane bir şeyler yapabilin.

Her gün aynı rutini yapmaktansa, arada sırada spontane bir şeyler yapabilin. Aynı çocukluğunuzdaki gibi her an her şeye hazırlıklı olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Etrafınızda sahip olduklarınızın tadını çıkarın.

6. Etrafınızda sahip olduklarınızın tadını çıkarın.

En son ne zaman yağmurda oynadığınızı hatırlıyor musunuz? En son ne zaman bir kaldırıma oturup, çatlakları, kayaları, betonları ya da çimlerin arasında büyümüş bir otu yakından incelediniz? Vakit varken gidin ve yapın!

7. Sevdiğiniz şeyleri yapın.

7. Sevdiğiniz şeyleri yapın.

Bu gerçekten en önemlisi! İnsanların çoğu yaşamayı hayal ettikleri hayatı yaşamazlar. Bunun nedeni de, yapamayız edemeyiz korkusu olmuştur hep. İnsanlar yıllardır istedikleri şey için asla cesaret edemezler.

8. Üniversite bitse bile okumaktan asla vazgeçmeyin.

8. Üniversite bitse bile okumaktan asla vazgeçmeyin.

Çevrenizden birine okuduğu son kitabı sorun eminim ' Uzun zamandır kitap okumadım.’’ Diyecektir. Okumaya asla ara vermeyin.

9. Çok konuşmak yerine dinlemeyi öğrenin.

İki insanın birbirlerini asla dinlemeden bilip bilmedikleri konularda sürekli konuşmasından daha kötü ne olabilir ki? Bu tarz insanlar ne karşılarındaki insanı dinlerler ne de karşıdakinin lafının bitmesini beklerler.

10. Yaratıcı olun.

10. Yaratıcı olun.

İnsanlar bir yandan yaratıcı olmaya oldukça değer verirken bir yandan da insanların yaratıcı ve bireysel ifadelerini engellemek ve kontrol altına almak için de elinden geleni yapıyorlar. Bu yüzden yaratıcı olmak için mutlaka kendinizi cesaretlendirin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 'Başarı'nın göreceli olduğunun farkına varın.

11. 'Başarı'nın göreceli olduğunun farkına varın.

Çocukken herkese 'başarıya ulaşması gerektiği’’ öğretilir. Bu gerçekten ne anlama geliyor hiç düşündünüz mü? Bir kişi için başarı, başka biri için tam tersi anlamına gelebilir. Kendiniz için başarı ne anlama geliyor ona karar verin.

12. Ebeveynlerinizi değiştirmek için uğraşmayın.

Yaş aldıkça bu durum yüzleşmesi üzücü ve zor bir gerçek ama ebeveynlerinizi değiştiremezsiniz. Sizi bu dünyaya getirdikleri için onları sevin, sayın ve diğer tüm ayrıntıları rafa kaldırın.

13. Sabah uyandığınızda yüzleşeceğiniz ilk kişi kendinizsiniz unutmayın.

Gençken tüm dünyayı memnun etmek zorunda olduğunuzu hissediyorsunuz. Değilsiniz! Sizi mutlu eden şeyleri yapın ve yaşamak istediğiniz hayatı kendiniz için oluşturun. İşte o zaman her sabah uyandığınızda aynaya bakınca mutlu olacaksınız.

14. Bir şey yapıyorsanız yürekten yapın.

Yürekten yaptıklarınızın yerini hiçbir zaman para, başarı veya herhangi bir şey alamaz. Kalbinizin sesini dinleyin, emin olun gerisi gelecek.

15. Kendinizi tanıyın ve ona göre hareket edin.

Kendini tanıyan ve sahip olduğu gücünü en üst seviyeye çıkaranlar, varmak istedikleri noktaya en kolay ulaşanlardır. Kendini tanımayan ve kendini keşfetmekten kaçınanlar, hayatı öylesine yaşarlar. Kendi geleceklerini kendileri için oluşturmaktan çok uzaktırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sizden şüphe duyan ve uzaklaşan kişiler için üzülmeyin. Pişman olacaklardır.

Eğer birisi size kötü davranıyorsa ve zorbalık yapıyorsa emin olun ilerde illaki işi düşecektir. Sevgiliniz veya eski sevgiliniz gittiğinizi görünce sizi mutlaka arayacaktır. Bu hep böyle olur. Sadece kendinize odaklanın ve inanın ve inandığınız şeye sadık kalın emin olun sizi üzen kim varsa mutlaka sizinle bir gün iletişime geçecektir.

17. En çok vakit geçirdiğiniz 5 kişinin bir yansımasısınız. Unutmayın!

Kimse kendi başına var olmaz. İnsanlar, çevrelerindeki insanlarda gördüğü yansımalarla şekillendirilmiş imgelerdir. Hiç kimse kendi kendine var olamaz. Etrafınızda mutlaka sevdiğiniz insanlar olsun böylece zamanla onlardan izler taşıdığınızı göreceksiniz.

18. İnandığınız şey her neyse hayat felsefenizle şekillendirin.

Yaşamınızın neresinde olursanız olun, etrafınızda kimler olduğu ve sahip olduğunuz şeyler inançlarınızı şekillendirir. Kesin olarak ‘’doğru’’ veya ‘’yanlış’’ yoktur tam tersine görecelidir. Sizin için neyin doğru olduğunu belirleyin.

19. Doğru ve yanlışlarınız değişebilir. Sabit fikirli olmayın.

19. Doğru ve yanlışlarınız değişebilir. Sabit fikirli olmayın.

Yaş aldıkça sizin için 'doğru' ve 'yanlış' kavramlarının değiştiğini görürsünüz. Bir durum karşısındaki bakış açınız tamamen farklılaşır. Yapmanız gereken tek şey alışkanlıklarınızın, zamanınızı nasıl harcadığınızın ve hangi alışkanlıkların ne sıklıkta artmaya başladığının farkına varın. Yaptığınız her şeyden ders

çıkarmayı bilin. En önemlisi de kendinizi tanıyın.

20. Ne yaparsanız yapın ama ‘’Siz’’ olmaktan asla vazgeçmeyin!

Hayatınızın anlamı nedir? Yaptığınız her şeyde attığınız her adımda her daim siz olun. Kendiniz olmaktan asla vazgeçmeyin. Sizi siz yapan kendinizsiniz. Büyümek, aynı zamanda hem heykel hem heykeltıraş, hem ressam hem de portre olduğunuzun farkına varmaktır. Kendinizi dilediğiniz gibi boyamaktan ve şekillendirmekten korkmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
10
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
heaydin

Butyn bunlari Avusturalya’da yapabilirsiniz. Evet...