Görüş Bildir
Haberler
Iron Man de Bunları Yedi! İşte Demir Eksikliğine İyi Gelecek En Etkili Besinler

Iron Man de Bunları Yedi! İşte Demir Eksikliğine İyi Gelecek En Etkili Besinler

Demir minerali vücudumuz açısından oldukça önemli bir mineraldir. Akciğerlere gelen oksijenin tüm vücuda taşınmasını sağlar. Eğer siz de demir eksikliği veya kansızlık problemlerinden yakınıyorsanız, bu besinleri bir kenara not edin!

Yeşil yapraklı sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeler

Demir minerali bakımından zengin olan ıspanak, pazı, marul, tere, roka, maydanoz, nane gibi yeşil yapraklı sebzeler aynı zamanda lifli yapıları sayesinde sindirim sistemini koruyor ve hastalıklardan korunmaya yardımcı oluyor. Ara öğünlerde bu besinlerden oluşacak taze sıkma bir meyve suyu tercih ederek bile demir ihtiyacınızın bir bölümünü karşılamanız mümkün.

Kırmızı et

Kırmızı et

Haftanın en az iki günü tüketmeniz gereken kırmızı et içeriğindeki A vitamini, çinko, selenyum ve demir sayesinde, demir eksikliği yaşayan bireyler için ilk sıradadır. Yalnız kırmızı ette bulunan yüksek kolesterol nedeniyle belirli ölçülerde tüketmeye özen göstermelisiniz.

Yumurta

Yumurta

Anne sütünden sonra en kaliteli protein olarak görülen yumurta beslenmemizde oldukça önemli bir noktadadır. Demir içeriği oldukça yüksek olan yumurtanın içerdiği demiri vücudun daha iyi kullanabilmesi için yumurtanın yanında maydanoz, roka gibi besinlerin tüketilmesi gerekmektedir.

Kurubaklagiller

Kurubaklagiller

Özellikle vejetaryenler için önemli bir demir deposu olan kuru baklagilleri haftanın en az 2 günü tüketmek demir depolarınızı yavaş yavaş doldurmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda lifli yapıları sayesinde kuru baklagiller sindirim sisteminizi korur ve hastalıklara yakalanma riskinizi düşürür.

Fındık

Fındık

Fındığın içeriğinde bulunan polifenolik bileşenler vücutta demirin bağlanmasına yardımcı olur ve demir depolarının dolmasını sağlar.

Kuru meyveler

Kuru meyveler

Antioksidan özelliğinin yüksek olması, vitamin ve mineral içeriğinin fazla olması nedeniyle kuru meyveleri gün içindeki beslenme planınıza kesinlikle dahil etmelisiniz.

Pancar

Pancar

Kırmızı pancar kansızlık, demir eksikliği gibi sorunların çözümünde oldukça etkilidir. Özellikle havuç suyu ile karıştırılıp içilen pancar suyu kısa sürede kan yapımına destek verir ve demir depolarını doldurarak vücudun dinç kalmasına yardımcı olur.

Turunçgiller

Turunçgiller

C vitamini, demirin emilimini artırıp vücuda olan etkilerini daha kolay aktif hale getirir. Bu nedenle demir içeren besinler kadar, C vitamini içeren besinler tüketmek de çok önemlidir. İçeriğinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi turunçgilleri tüketerek demir emilimini arttırabilirsiniz.

Muz

Muz

Muz demir açısından oldukça zengin bir besindir. Özellikle olgunlaşmış muzlar demir açısından diğer muzlara oranla daha zengindir. Kan hemoglobin üretimini destekler. Haftada 2-3 kere tüketeceğiniz muz demir emilimi ve kan yapımını destekler.

Bal

Bal

Bal, kandaki demir seviyesini artırmak için mükemmel bir çözümdür. Bal manganez, bakır, demir gibi mineraller açısından olduğu gibi kandaki hemoglobini artırır. Eğer ki bal yemeyi sevmiyorsanız, çaylarınızı tatlandırmak için kullanabilirsiniz.

Kekik

Kekik

Kekik güçlü tadı nedeniyle çok fazla tüketilemiyor olabilir. Fakat kansızlık ve demir eksikliği yaşayan bireyler kekiği hap olarak vücutlarına alabilir ve kansızlık-demir eksikliği sorununu çözebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
176
66
13
11
11
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

yalnız çocuklar yemez ya hani,yedirmek için bak şu süper kahraman yedi falan deriz,başlık öyle olmuş.p

cookielyon

1 ay maltofer kullanın geçer