Görüş Bildir
Haberler
İrlanda Çimlerden Enerji Üretecek

İrlanda Çimlerden Enerji Üretecek

Ulaş
16.08.2015 - 18:23 Son Güncelleme: 16.08.2015 - 19:09
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

İrlanda’da Barrow Nehri’nin kıyısındaki verimsiz topraklarda yetiştirilecek çimlerle, hem elektrik üretilecek hem de karbondioksit depolanacak.

Avrupa genelinde yürütülen bir araştırma projesinde bilim insanları, Barrow Nehri kıyısındaki bu topraklar ve üzerinde büyüyen çimlerin bir enerji devriminde önemli rol oynayacağı fikrindeler. Araştırmacılardan John Finnan , Myscanthus bitkisinin alternatif enerji üretimi için ideal; biyokütle üretme kapasitesinin çok geniş olduğunu ve az enerji tüketerek çok fazla biyokütle üretebildiğini söylüyor. Ayrıca doğal bölgesi Asya ve Afrika’da olan bu çim türü, verimsiz topraklarda verimli topraklarda olduğundan daha fazla biyokütle üretimine uygun.

Bitki, Avrupa’da mevsim şartları açısından zorluklarla karşılaşılıyor. Bilim insanları biyokütle elde edilebilecek uygun ortamı değerlendirmek için fotosentez faaliyetini gözlemliyorlar. Manfred Klaas , “Özellikle de burada, Avrupa’nın kuzeyinde, bahar ve sonbahar aylarındaki serin hava koşulları fotosentezi sınırlayabiliyor. Bu yüzden de bu koşullarda daha iyi fotosentez yapabilecek yeni genotipler bulmaya çalışıyoruz” diyor.

Sıvı nitrojen çimlerde alternatif enerji kaynağı araştırmalarında kullanılıyor. Bilim insanları nitrojeni farklı çim bitkilerinin genetik şifreleri üzerinde yaptıkları çalışmalarda, hava koşullarına en uygun, en dayanıklı olanını bulmakta kullanıyorlar.

Bu bitki aynı zamanda büyük miktarda karbondioksit de depoluyor.

Bilim insanları şu anda çimin Avrupa iklim koşullarına daha uygun hale getirilmesi ve biyokütle üretim sürecinde daha verimli hale getirilmesi için çalışmalar yürütüyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0