Görüş Bildir
Haberler
iPhone Fotoğrafçılığı için En İyi Uygulamalar

iPhone Fotoğrafçılığı için En İyi Uygulamalar

Ahmet Ali Emici
11.03.2015 - 19:37 Son Güncelleme: 13.03.2015 - 14:33

Apple'ın iPhone model mobil ürünleri kullanıcıları açısından adeta çağın gereksinimi olmuş durumda. Her alanda ve her mecrada yanımızdan ayırmadığımız mobil ürünlerimiz, yeri geldiğinde bir fotoğraf makinası olarak da kullandığımız ürünlere dönüşebiliyor. Bu ürünlerden beklentilerimiz bazen basit bir fotoğraf, bazen ise karmaşık ve kompozisyonu muhteşem bir kareye de evrilebiliyor. Bu konuda 'akıllı cihazlar'ımızın bir hüneri imdadımıza yetişiyor. Aplikasyon konusunda en başarılı ve yardımcı yazılımları bulabildiğimiz App Store'da bunun için mükemmel düzeyde yardımcılar bulunmakta. Bu uygulamaların birçoğu 'Windows Market' ve 'Google Play' de bulunmuyor. Eğer siz de iPhone'unuzun iSight kamerası desteği ile profesyonel düzeyde fotoğraf çekmek istiyorsanız ve düzenleme ile ilgileniyorsanız tam aradığınız içeriktesiniz. Daha çok yüzeysel uygulamaların uzağında, pek bilinmeyen ama üzerine de tanınmayan programlarla tanışmanızı öneririm.

İsterseniz şimdi bir gezintiye çıkalım ve bu en iyi 5 profesyonel uygulamayı tanıyalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5- Cortex Camera

Bildiğimiz üzere üst düzey iPhone model ürünlerde 8mpx kamera bulunmakta fakat fotoğraf ile ilgilenen bireyler bilir ki 'megapiksel' kaba bir tabir ile baskı büyüklüğü birimidir, biraz da fotoğraf keskinliği ile ilişkilendirilebilinir. Megapiksel yoğunluğu yüksek olan fotoğrafın en önemli özelliği baskı ebatı ve üzerinde oynama yapılmasını meşru kılmasıdır. Kısacası elinizde daha az bozulan, hataları telafi eden ve kumlanmadan uzak bir fotoğraf var demektir. Bu konuda Cortex Camera adlı uygulama tam aradığımız şey ve tripod kullanmamıza pek de gerek bırakmıyor. Cihazı sadece 1-2 saniye sabit tutmamız yeterli oluyor ve elimize harika bir sonuç geçiyor, işte yüzde 70 oranda daha keskin ve doymuş bir fotoğraf. Bu, daha sonraki seviyelerde bolca yoracağımız fotoğrafımızın dayanıklılığının yüzde 70 oranında artması da demek!

Ücreti: 2,99 $

Kaynak: https://itunes.apple.com/us/app/corte...

4- Snapseed

Yüksek kaliteli fotoğrafımızı elde ettikten sonra sıra geliyor onu şekillendirmeye. Bu konuda en iyi uygulama olarak lanse edilen Snapseed oldukça kolay kullanımı ve çözüme odaklı yapısı ile en iyi düzenleme aracı olarak karşımıza çıkıyor. 

Ücretsiz bir uygulama.

Kaynak: https://itunes.apple.com/us/app/snaps...

3- Manual

Harika bir fotoğraf uygulaması olan 'Manual', bir dslr makinanın menüsünü telefonunuzun ekranına getiriyor. ISO'dan enstantene hızına kadar bir çok ayara ulaşabildiğiniz bu uygulama sayesinde, iyi bir ışığınız varsa sonucunuz harika oluyor. Minimal tasarımı ile şık bir uygulama olan 'Manual' aynı zamanda işlevsel de bir ürün. 

Ücreti: 1,99 $

Kaynak: https://itunes.apple.com/us/app/manua...
İçeriğin Devamı Aşağıda

2- Hipstamatic

Bir başka harika uygulama olan 'Hipstamatic' biraz da olsa popüler kullanıcı sınıfının dikkatini çekmiş bir ürün, lakin yetenekleri o kadar da yüzeysel değil. Farklı film ve objektif efektleri ile size 'maziden bir kare' yakalama şansı sunan bu uygulama biraz tuzlu cinsten. Her film ve objektif eklentisi için ayrı ayrı ücretlendirme yapan bu uygulama biraz tuzlu olsa da ücretini sonuna kadar hak ediyor. En azından denemek isteyenler için içerisinde bir iki ücretsiz film ve objektif seçeneği ile geliyor. Görsel olarak farklı body çeşitleri ile de görselliği üst düzeyde bir uygulama.

Ücreti: 1,99 $

Kaynak: https://itunes.apple.com/app/hipstama...

1- Mextures

..ve geldik en başarılı 'süsleme' uygulamamıza. Eğer Cortex Camera ile bir fotoğraf çekmişseniz ve Mextures ile şekillendirmişseniz değmeyin o fotoğrafın keyfine. Standart kamera ile çekilmiş fotoğraflarda bile mükemmel sonuçlar elde etmeniz mümkün. Birçok fotoğrafçının filtrelerini içerisinde barındıran bu uygulama, tasarımı ve katman özelliği ile tam bir fotoğraf ürünü. Şiddetle tavsiye edebileceğim uygulama aynı zamanda tarza göre de sizi yönlendirebiliyor. 

Ücreti: 1,99 $

Kaynak: https://itunes.apple.com/us/app/mextu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son Olarak...

Tanıttığımız bu uygulamalar neticesinde harika fotoğraflar elde etmeniz ve düzenlemeniz mümkün olacaktır. Her ne kadar Retrica kadar başarılı olmasalar da(!) bu uygulamalar fotoğraf eğitimi almış kullanıcıların mobil fotoğrafçılık adı altında beklentilerini karşılayacaktır. Her şeyden önce ışık ve ışık kullanımı hakkında bilgi sahibi olmamız gerekmekte. Unutmayın kompozisyon her şeydir.

R O B (@bobbimac) • Instagram photos and videos

Dreams in the Sky..! (@vzrl) • Instagram photos and videos

Tijs. Mr. Hippie. Only iPhone (@tijsjewijsje) • Instagram photos and videos

Sueb iphone only (@suebsandee) • Instagram photos and videos

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
3
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın