Görüş Bildir
Haberler
İnzivaya Çekilen Eski Facebook Yöneticisi: 'Medeniyet 30 Yıl İçinde Çökebilir'

etiket İnzivaya Çekilen Eski Facebook Yöneticisi: 'Medeniyet 30 Yıl İçinde Çökebilir'

Emre Ordu
07.08.2017 - 19:12 Son Güncelleme: 08.08.2017 - 09:00

Yıllarca Silokon Vadisi'nden çalıştıktan sonra bir anda her şeyi bırakıp bir adada inzivaya çekilen Facebook'un eski üretim müdürlerinden Antonio Garcia Martinez bu durumu, 'Gelecek 30 yıl içerisinde dünya nüfusunun yarısı işsiz olacak. İşler çirkinleşebilir. Medeniyet tamamen çökebilir. O yüzden ben de buradayım' diyerek açıklıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neden bir insan yıllarca teknolojik gelişmelerin kalbi Silikon Vadisi'nde çalıştıktan sonra bir anda her şeyi bırakıp, inzivaya çekilir ve 'dünyanın sonunu' beklemeye başlar?

Facebook'un eski üretim müdürlerinden Antonio Garcia Martinez, bu soruyu tek bir cümleyle yanıtlıyor:

'Çok kısa bir süre içinde dünyanın neye benzeyeceğini gördüm ve bu bana yetti.'

"Gelecek 30 yıl içerisinde dünya nüfusunun yarısı işsiz olacak"

"Gelecek 30 yıl içerisinde dünya nüfusunun yarısı işsiz olacak"

 Antonio Garcia Martinez

BBC Türkçe'nin haberine göre, 'Silikon Vadisi'nin Sırları' belgeseli ekibine ABD'nin Seattle kenti açıklarındaki Orcas Adası'nda satın aldığı geniş arazide konuşan Martinez, 'Gelecek 30 yıl içerisinde dünya nüfusunun yarısı işsiz olacak. İşler çirkinleşebilir. Medeniyet tamamen çökebilir. O yüzden ben de buradayım' diyor.

"Şu an size inanılmaz gibi gelen şeyler çok yakında gerçek olacak"

"Şu an size inanılmaz gibi gelen şeyler çok yakında gerçek olacak"

Martinez, 'İşler kötüye giderse Bulunduğumuz Orcas Adası ideal konumda. Yüzerek bile Kanada'ya kaçma şansınız var' diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Silikon Vadisi'nde geliştirilen yapay zeka ve robot teknolojilerinin sanılandan çok daha kısa bir süre içerisinde küresel ekonomik dengeleri alt üst edeceğini düşünen Martinez, 'İnanın ben gelecekten geliyorum. Daha yeni San Francisco adlı zaman makinesinden çıktım. Dünyanın gelecek 5-10 yıl içinde neye benzeyeceğini gördüm. Şu an size inanılmaz gibi gelen şeyler çok yakında gerçek olacak' diyor.

Martinez, küçük Orcas Adası'ndaki arsasını kendi kendisine yetebilecek şekilde tasarlamaya çalışıyor. Barınaklar, temiz su, tarımsal ürün ve hatta mühimmat dahi stokluyor.

Martinez, küçük Orcas Adası'ndaki arsasını kendi kendisine yetebilecek şekilde tasarlamaya çalışıyor. Barınaklar, temiz su, tarımsal ürün ve hatta mühimmat dahi stokluyor.

Martinez: 'Yaşanacak sosyal patlama sonra insanlar paraya değil, 5.56 mm'lik mermilere değer verecek' 

"Siyaset ve teknoloji arasında ciddi bir yarış var"

"Siyaset ve teknoloji arasında ciddi bir yarış var"

'Medeniyetin çöküşü' riskine karşı poligonlar kuran eski Facebook yöneticisi, aşırıya gidip gitmediği sorusunu ise şöyle yanıtlıyor:

'Siyaset ve teknoloji arasında ciddi bir yarış söz konusu. Şu anda teknoloji açık ara önde gidiyor. Teknolojik gelişmelerin sonucunda çok sayıda kişi işini kaybedecek. Bu durumun önüne geçip oluşacak sefaleti önleyecek sosyal politikalara dair ise hiçbir çalışma yok.

'Sadece ABD'de 300 milyon silah var. Bu da neredeyse kişi başına bir silah düşüyor demek. Bu silahların büyük kısmı da ekonomik açıdan avantajlı konumlarını yitiren kişilerin elinde.'

Martinez kendisinin inzivaya çekilen tek Silikon Vadisi yöneticisi olmadığını da ifade ediyor ve pek çok eski teknoloji uzmanının medeniyetten uzak bir hayatı seçtiğini ifade edip, 'Gelecekten korkuyorlar' diyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
516
354
284
84
81
64
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
esen-miray-yilmaz

Birde önümüzdeki 30 yıl içinde 3. Dünya Savaşı çıkarsa söyledikleri kat be kat korkunç bir hal alır. Düşünmek dahi istemiyorum.

Hipergrafi

30 yılmı? 30 yılmı? Dünya fokur fokur kaynıyor ABD, Kuzey Kore, Çin, Rusya, Iran. Büyük devletler giderek bloklaşıyor. Manyak liderler başa geçiyor. Bazen sa... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

1. Dünya savaşının çıkış nedeni sanayileşme 2. Dünya savaşının çıkış nedeni sanayiye bağlı silahlanma ve sömürge 3. Dünya savaşı eh haliyle robotik teknolo... Devamını Gör

Yağmurainy

Tek üzüldüğüm şey gelecekteki çocuklar, ben çocuk yapmayacağım ona böyle bir hayat veremem çünkü hak etmiyor. Yalnız insanların zevkine yenik düşüp doğan beb... Devamını Gör