Görüş Bildir
Haberler
İntikamınız Acı, Oyununuz Bol Olsun: Öfke ve İntikama Dair Birbirinden Sağlam 11 Oyun

İntikamınız Acı, Oyununuz Bol Olsun: Öfke ve İntikama Dair Birbirinden Sağlam 11 Oyun

Oyunlar anlattığı öykülerle uzun zaman aklımızdan çıkmaz. Göz alıcı grafiklerin, akıcı oynanışın temelinde ise insanın içinde bir şeyleri sarsan etkileyici hikayeler yatar. Bazı oyunlar ise öyle kadim dertlerle çıkar ki karşınıza, üzerinden yıllar geçse bile oyunun hikayesini hatırlar ve şahit olduğunuz için kendinizi şanslı hissedersiniz.

İşte intikam temalı oyunlar bu tür yapımların arasında yer alır. Ana karakterlerin tek bir motivasyonla hareket ettiği bu oyunlarda hedef yapılan yanlışın öcünü almak, intikamdan soğuk bir dilim ayırmaktır. İşte öfke ve intikama dair birbirinden başarılı 11 oyun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Borderlands 2

1. Borderlands 2

Borderlands 2'de Handsome Jack'e ve birbirinden çılgın çetelere karşı savaşıyor ve çorak topraklarda uzun bir intikam mücadelesi veriyorduk.

2. Max Payne

2. Max Payne

Max Payne serisi ise intikamın diğer adı oluyor nefes kesen aksiyon sahneleri ile oldukça sağlam bir oynanış sunuyordu. Oyun dünyasında yaşayacağınız en heyecan verici sahneler

3. Red Dead Redemption

3. Red Dead Redemption

Red Dead Redemption ise Jack Marston ve John Marston gibi vahşi batının en delikanlı baba oğluna hayat vermemize fırsat tanımış ve içi dolu bir altıpatları intikam için ateşlememizi istemişti.

4. Ninja Gaiden

4. Ninja Gaiden

Video oyun dünyasının en zor ve sabır sınayıcı yapımlarından biri olan Ninja Gaiden aynı zamanda sürükleyici bir intikam hikayesine sahipti.

5. GTA 3

5. GTA 3

Kritik bir anda sevgilisi tarafından ihanete uğrayan Claude oyun boyunca hiç konuşmasa da içinde kopan fırtınalarla intikam hissini doruklara çıkarmıştı. Catalina'nın sevgilisine yaptığı bu ihanetin yegane cevabı elbette intikamdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Assassin's Creed 2

6. Assassin's Creed 2

Oyun dünyasının belki de en sevilen karakterlerinin başında gelen Ezio ise ailesine ihanet eden hainlerin peşine düşmüş ve intikam almaya ant içmişti. Serinin en başarılı oyunlarından sayılan Assassin's Creed 2'de de kendisine hayat vermiştik.

7. Metal Gear Solid V: Phantom Pain

7. Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Kimilerine göre gizlilik türünün en iyi örneği olan Metal Gear Solid ise aslında çok başarılı bir intikam öyküsüydü. Çalınan hayatların, bizden alınan dostların ve saf şiddetle geçen uzun yılların intikamını almak Phantom Pain'i çok başarılı bir oyun kılmıştı.

8. Dishonored

8. Dishonored

Dishonored'da ise uğruna hayatımızı adadığımız ve mutlak sadakatle bağlandığımız İmparatoriçe'nin ölümü bizim üzerimize atılır. Geriye intikamın soğuk bıçağı kalır.

9. Metal Gear Rising: Revengeance

9. Metal Gear Rising: Revengeance

Metal Gear Rising: Revengeance'da ise görev esnasında sol gözünü ve sol kolunu kaybeden Raiden'a hayat veriyor, intikam ateşinin durdurulamaz gücüyle tüm düşmanları kılıçtan geçiriyorduk.

10. God of War

10. God of War

Tanrının yalanları sonrasında kendi ailesinin ölümüne sebep olan Kratos, bu akıl almaz olayı karşısında kimsenin duramayacağı bir öfkeye dönüştürüyor ve böylesine bir trajediyi intikam ateşiyle harmanlıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Last of Us Part II

11. The Last of Us Part II

Bize kalırsa oyun dünyasında anlatılmış en iyi hikayelerin belki de başından gelen The Last of Us 2'de intikam ve nefret döngüsünü konu alıyor. Naughty Dog imzalı eser bunu o kadar başarılı bir şekilde yapıyor iki oyundan bahsederken dalıp gitmemek elde değil.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın