Görüş Bildir
Haberler
İnternete Bağlanan Tüm Cihazlara TRT Bandrolü ve Yeni Vergi Zammı Geliyor

etiket İnternete Bağlanan Tüm Cihazlara TRT Bandrolü ve Yeni Vergi Zammı Geliyor

ATKN
28.06.2016 - 15:49 Son Güncelleme: 28.06.2016 - 20:32

Türkiye’de geçtiğimiz yıldan beri dahili radyo alıcısı olan telefonlara uygulanan TRT bandrolünün kapsamı genişletildi. Yeni uygulamaya göre artık internet bağlantısı olan tüm elektronik cihazlardan yüzde 16’ya kadar vergi payı alınacak. TRT'ye tepki gösteren binlerce Twitter kullanıcısı da #TRTlağvedilsin etiketiyle paylaşımlarda bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce sadece dahili radyo/TV alıcısı olan elektronik cihazlar için uygulanan bandrol uygulamasının kapsamı genişletildi. 

TeknoYO'nun haberine göre Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile artık dahili alıcısı olmasa da internet bağlantısı yoluyla radyo ve televizyon yayınlarını alabilen tüm cihazlardan da TRT bandrolü alınacak. Alıcısı olsun olmasın internete bağlanan cep telefonu TRT bandrolü uygulamasına tabi tutulacak...

9 Temmuz 2015’teki yayınlanan karara göre sadece 'dahili tuner' ile radyo ve/veya televizyon yayınlarını alabilen cep telefonlarına bandrol ücreti uygulanıyordu. 

Ancak bugün yayınlanarak yürürlüğe giren kanun ile 'internet bağlantısı vasıtasıyla doğrudan veya herhangi bir yazılım veya donanım ilavesi ile radyo/televizyon yayınlarını alabilen' cep telefonları da bandrol ücretine tabi hale geldi (aşağıdaki tabloda yer alan 7b maddesi).

Diğer bir deyişle web tarayıcısı veya bir uygulama aracılığıyla radyo ve televizyon yayını alabilen tüm akıllı telefonlardan artık TRT bandrolü alınacak. 

Karara göre televizyonlardan alınan yüzde 16’lık bandrol oranı devam edecek.

Cepten TV seyreden %6 bandrol ödeyecek

Cepten TV seyreden %6 bandrol ödeyecek

Yayınlanan değişiklikle dahili alıcısı olan cep telefonlarındaki bandrol ücreti oranı yüzde 6’dan yüzde 7’ye yükseltilirken, dahili alıcısı olmasa da internet bağlantısı ve uygulama aracılığıyla radyo ve televizyon yayınlarını alan cep telefonları için bandrol ücreti oranı yüzde 6 olarak tespit edildi. 

Üstelik özellikle akıllı telefon pazarı başta olmak üzere Türkiye teknoloji sektörüne bomba gibi düşen bu haber sadece, cep telefonlarıyla da sınırlı değil!

Daha önce bandrole tabi olmayan bilgisayar ve tabletlerden de artık TRT bandrolü ücreti alınacak. Dahili alıcısı olan bilgisayar ve tabletlerden yüzde 3, alıcısı olmasa da internet aracılığıyla radyo ve televizyon yayınlarını alan bilgisayar ve tabletlerden ise yüzde 2 oranında TRT bandrolü kesilecek.

Telefon ve bilgisayarlar için bandrol oranları

Telefon ve bilgisayarlar için bandrol oranları
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yerli ve yabancı telefon, bilgisayar ve tablet üreticilerini yakından ilgilendiren yeni bandrol düzenlemesi ile birlikte Türkiye’de satılan akıllı telefon, bilgisayar ve tablet fiyatları için de artan maliyetler nedeniyle zam yapılması gündeme gelecek. 

Gelen ilk bilgilere göre tüketici elektroniği pazarında dahili alıcısı olmasa da tüm radyo ve TV yayını alabilen cihazları ilgilendiren bu düzenlemeyle ilgili olarak hem üretici hem de ithalatçılar Ankara ile temaslarını artırmış durumda. 

Taraflar, kapsamı genişletilen TRT bandrol uygulaması konusunda yayınlanacak yeni bir tebliğ ile geri adım atılması ve sektörde oluşan kafa karışıklığının giderilmesi arayışında.

TRT'ye sosyal medyada tepki: #TRTlağvedilsin

TRT'ye sosyal medyada tepki: #TRTlağvedilsin
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
939
422
129
22
15
12
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yusuf Demir

bi doymadınız be.. oy verenlere uygulansın seçeneği yok mu?

conistr

S.kmeseler bari!!

Bahadır A

dünyayı yedin doymadın TRT! ek kaynak aramak yerine ilk önce Harbiye Radyosu içinde dolanan ve ne iş yaptıkları bilinmeyen dinazorları, maaştan maaşa kuruma ... Devamını Gör