Görüş Bildir
Haberler
İnternet Üzerinden İlişki Yaşamak

İnternet Üzerinden İlişki Yaşamak

VUUB | Sosyal Medya
06.02.2014 - 22:29 Son Güncelleme: 06.02.2014 - 23:31

Bir süre önce İnternet üzerinden tanışmak neredeyse çaresizlikle aynı anlama geliyordu. Fakat o günler geride kaldı. Bu konu üzerine bir sürü çalışma yapıldı ve sonunda internet üzerinden tanışmanın çiftler arasında çok popüler olduğu ortaya çıktı.

Yakın zamanda Rochester Üniversitesinden bir bilim adamı, romantik partner bulmanın en popüler ikinci yolunun internet üzerinden tanışmak olduğunu söyledi. Birinci sıra ise hala ortak arkadaşlar vesilesiyle tanışmak.

İnternet Üzerinden Romantik Partner Bulmanın Kullanım Artışı

İnternet üzerinden tanışma ile ilgili 400′den fazla çalışmayı inceleyen ve içeren bir Psikoloji çalışması kısa bir süre sonra yayınlanacak. Çalışmaların bir tanesinde, araştırmacılar, sadece bir ay içerisinde dünyanın genelinde 25 milyona yakın kullanıcının internet üzerinden tanışma sitelerine katıldığını söylüyor.

Araştırmacılar, eğer kişi lise ya da üniversite öğrencisi değilse internet siteleri üzerinden tanışmanın çok daha zorlu olduğunu buldular. Araştırmaya göre yeni insanlarla internet üzerinden tanışmak bekar insanlara yeni olanaklar sağlıyor. Tabi bunların içinde gizli tuzaklarda var. Araştırmacılar, bu kadar tanışma sitesine ulaşım olması bu sitelerdeki insanlarda “alışveriş mentalitesi” yarattığına inanıyorlar, bu sitelere üye olan insanlar çevrimiçiyken, gerçek hayatta olamayacak kadar çabuk karar veriyor ve daha seçici oluyorlar.

Çevrimiçi Çağ

Sosyal medya, internet üzerinden tanışma ve diğer iletişim araçları arasında insanların yaşadıkları romantik ilişkiler de değişiyor. İnternet üzerinden tanışmak için tavsiye veren siteler son yıllarda çok popüler oldu. İnsanlar tanıştıkları adam ya da kadının hayatını nasıl yönlendireceğini öğrenirken bir yandan da flört etmek bir tıkla hallediliyor.

Seattle Times’ın belirttiği gibi; internet üzerinden tanışmalarda negatif olaylar yaşamak çok olağan. İnternet üzerinden tanışma tavırları değişti ve bu siteleri kullanan insanların çoğu diğer insanların kendilerini çevrimiçiyken yanlış tanıtabileceğine inanıyor. Zamanı geçmiş fotoğraf paylaşımı ve abartılmış kişisel detaylar internet üzerinden tanışma sitelerinde çok yoğun görülen olaylar.

İstemediğiniz ya da farkında olmadığınız biri tarafından takip edilmek internet çağının önemli problemlerinden. Bu siteleri kullanan insanların %25′i çevrimiçi tanışma sitelerinde kendilerini rahatsız hissettiklerini ya da tacize uğradıklarını söylüyor. Sosyal medya’da yer alan Amerikalıların 3′te 1′i, geçmişteki romantik partnerleri ile ilgili bilgi edinmek için bu siteleri kullandığını itiraf ediyor.

Çevrimiçi tanışma siteleri kabul edilmeye devam edecek ve hatta sayıları da artacak, özellikle bazı servislerin bu süreci kolaylaştıracak uygulamaları eklenince bu artışın olacağı önceden tahmin edilebiliyor. İnsan hangi yaşta olursa olsun yalnız ve bekar bir hayat kolay değil ve internet üzerinden kurulan ilişkiler bu süreci karmaşıklaştırabilir. Yine de yaşı biraz daha büyük insanlar arasında potansiyel romantik partnerler bulmak için iyi bir yol.

Kaynak: http://www.vuub.net/06/02/2014/intern...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın