Görüş Bildir
Haberler
Instagram'ın Açığını Bulduklarını Söyleyen Liseliler Ödülü Beğenmedi: '50 Dolar Teklif Ettiler, 10 Bin İstedik'

Instagram'ın Açığını Bulduklarını Söyleyen Liseliler Ödülü Beğenmedi: '50 Dolar Teklif Ettiler, 10 Bin İstedik'

Lise öğrencileri Arda Kılıç ve Mert Ergün, Instagram’ın iki adet 'güvenlik açığını' bulduklarını öne sürerek durumu Instagram’a bildirdi. Buldukları 'açıklara' 50 dolar ödül teklif edildiğini belirten gençler, ödülü komik buldukları için 10 bin dolar istediklerini ancak tekliflerine henüz bir yanıt alamadıklarını söylediler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Instagram’ın ayarlar bölümünden yapılan bir işlemle şikayet etme butonunun işlevini yitirdiğini fark eden Arda Kılıç, konuyu arkadaşı Mert Ergün’e anlatmış ve daha sonrasında Ergün, bu işlemin tam tersini yaparak farklı bir 'açık' daha bulmuştu. 

Ergün’ün bulduğu 'açık' sayesinde başkaları profilini görüntüleyemiyor; ancak kendisi yorum yapma, gönderi beğenme ve profillerde gezinme gibi özellikleri kullanabiliyordu.

50 doları komik bulup 10 bin istediler

50 doları komik bulup 10 bin istediler

Bu kez daha büyük bir ödül almayı bekleyen gençler, Instagram’dan gelen maille bir kez daha hüsrana uğradı. 

Instagram, yolladığı mailde gençlere teşekkür ederek, “Güvenlik açığını daha detaylı olarak teknik ekibimize ilettiğiniz takdirde 50 dolar ile ödüllendirileceksiniz” yanıtını verdi.

"Herhangi bir yanıt vermediler"

"Herhangi bir yanıt vermediler"

Ödülü görünce hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten gençler, 

Instagram ekibi, gelen mailin ardından bizi aradı ve bir görüşme yaptık. Bu açıklar için bize 50 dolar teklif ettiler. Biz bu komik teklifi reddetsek de bulduğumuz açıkları onlara söyledik. Bulduğumuz iki açığı da detaylı bir şekilde anlattık ve yakın zamanda gelecek olan yeni bir güncellemeyle bu açıkları kapatacaklarını söylediler. Açığı anlattıktan sonra bize sunulan teklif yerine 10 bin dolar teklif sunduk ancak bize herhangi bir yanıt vermediler. Bundan sonra da yazılım ve sosyal medya ile alakalı yaptığımız çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bize gelen teklifleri de titizlikle değerlendirmeye çalışacağız” dediler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
25
16
5
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Art Ankara

"ayarlar bölümünden yapılan bir işlemle şikayet etme butonunun işlevini yitirdiğini fark eden" sıradan bir kullanıcının tesadüfen bulabileceği bir açık için ... Devamını Gör

Vural Yavaş

ben yazacaktım hemen hemen senin yazdıklarını..benden önce davranmışsın :)

Dean Winchester

50 dolar ne amk çocukları :D Bu açıkları böyle iyiye kullanmayın verin küsküyü aq zükerbergine

Mehmet

'haber' 'in dayanağı nedir? iki arkadaşın iddiası mı? editörlük yerlerde. onedio kalitesi.