Görüş Bildir
Haberler
Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır? İşte Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Silme Linki...

Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır? İşte Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Silme Linki...

Müge Kakşi
09.08.2021 - 10:23

Dünya üzerinde 1 milyarı geçkin kullanıcı sayısına sahip olan Instagram, Türkiye'de 2020 verilerine göre toplam 38 milyon kullanıcıyla dünyada en çok Instagram kullanan ülkeler sıralamasında 6. sırada. Ülkemizde bu kadar yüksek kullanıcı sayısına sahip olan Instagram'ı kullanmayı tercih edenlerin yanı sıra etmeyenler hatta Instagram'dan ayrılmak isteyenler de oldukça fazla. Peki Instagram hesabı kalıcı olarak nasıl kapatılır? Instagram hesabını silme nasıl yapılır? İşte bilmeniz gerekenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook'un bünyesine kattığı sosyal medya uygulaması Instagram neredeyse tüm telefonlar tarafından destekleniyor. Oldukça fazla kullanıcı sayısına sahip Instagram, kişilerin fotoğraf ve videolarını düzenleyerek takipçileriyle paylaşmasını sağlarken aynı şekilde dünyanın bir ucundaki hayranı olduğumuz isimlerin hayatlarını da görmemizi sağlıyor. Fakat bazılarımız vakit kaybetme, kişisel hayatını paylaşmak istememe gibi kişisel tercihlerinden dolayı Instagram hesabını kapatmak isteyebiliyor. Bizde Instagram hesabını kalıcı olarak silme ve kapatma işlemlerini haberimizde sizler için derledik...

Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?

Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki Instagram hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde hesabınızdaki bütün fotoğraflarınız, arkadaşlarınız, yorumlarınız kısacası tüm profiliniz kalıcı olarak silinir ve bir daha aynı profili aktifleştiremezsiniz. Ayrıca silinen hesabın kullanıcı adını kullanarak tekrardan hesap açamazsınız.

Bu yüzden eğer Instagram hesabınızı kalıcı olarak silme konusunda emin değilseniz hesabınızı bir süreliğine dondurmayı deneyebilirsiniz.

Instagram hesabını kalıcı olarak silmek isteyen şu adımları izleyebilir;

  • Öncelikle https://www.instagram.com/accounts/login/next=/accounts/remove/request/permanent/ linkine tıklayın.

  • Ardından çıkan ekranda Instagram kullanıcı adınızı ve Instagram şifrenizi girerek 'Giriş Yap' butonuna tıklayın.

  • Direkt olarak Instagram hesabı kalıcı olarak silme sayfasına yönlendirileceksiniz.

  • Karşınıza çıkan sayfada Instagram hesabınızı neden silmek istediğinizi size sunulan cevaplardan seçiniz. 

  • Instagram hesabınızı neden silmek istediğinize dair soruyu cevapladığınızda Instagram sizden şifrenizi girmenizi ister. 

  • Şifrenizi girip onayladığınız taktirde Instagram'ınız kalıcı olarak silinir.

Instagram Hesabını Kalıcı Silme

Instagram Hesabını Kalıcı Silme

Instagram uygulaması üzerinden hesap silme işlemi yapıldığında hesabın tamamen silinebilmesi için 28 gün süre vardır. Eğer fikrinizi değiştirip 28 gün içerisinde kullanıcı adınız ve şifrenizle Instagram hesabınıza giriş yaparsanız hesap silme talebiniz iptal edilir ve hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. 28 gün boyunca Instagram hesabınıza girmediğiniz taktirde hesabınız kalıcı olarak silinir.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın