Görüş Bildir
Haberler
İnsanlık Tarihinden Önceye Dayanan Taş Aletlerin Gizemi

İnsanlık Tarihinden Önceye Dayanan Taş Aletlerin Gizemi

Onedio Medya
04.06.2015 - 09:47 Son Güncelleme: 04.06.2015 - 11:06

Kenya'da çalışan arkeologlar, dünyanın en eski taş araçlarını buldular. Bu taş araçlar insanlık tarihiyle ilgili bilinen her şeyin sorgulanmasına yol açacak nitelikte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nedeni ise yaklaşık olarak 3.3 milyon yaşında olan bu araçların, daha önce bulunan en eski taş araçlara göre 700 bin yıl daha yaşlı olması. Hatta bu araçlar bilinen insanlık tarihinden bile daha yaşlı.

Her ne kadar bu taşlar eğitimsiz bir göze normal gözükseler de, arkeologlara göre kesinlikle araç tanımına uyuyorlar.

Araştırmacılar, Kenya'nın kuzeyinde yer alan kazı alanında bu taşlardan 149 adet bulmuş durumdalar.

Smithsonian'ın açıklamasına göre bu araçlar büyük ihtimal ile tamamen gelişmemiş teknikler kullanılarak üretilmişlerdi.

Açıklamada belirtilene göre bu araçların üretiminde iki yöntemden biri kullanılmaktaydı: Taşın düz bir taş üzerine yerleştirilerek bir 'çekiç taş' ile şekillendirilmesi ya da üreticinin taşı iki el ile tutarak yere vurması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ancak buradaki en ilginç nokta bu araçların yaşı. Bölgede yapılan karbon izotop testleri, bu araçları Homo genus'un 2.8 milyon yıl önce ortaya çıkmasından daha eski bir döneme yerleştiriyor.

Bu keşif, bilim adamlarının 'erken insanların' beyin gelişimi ve varoluş tarihi hakkındaki görüşlerini yeniden düşünmelerinin gerektiği anlamına gelmekte.

Şimdiye kadar bilinen en eski taş aletler Etiyopya’daki Gona arkeolojik alanında bulunmuş ve 2,6 milyon yıl öncesine ait oldukları tespit edilmişti.

CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

ilk insanlar bizim köye geleydi kafayı yerdi her yer dağ daş amk -.-

feyk

gecenlerde yayinlanan bir deneyde sempazelerin ates kullanip yemek pisirmekden sadece bir adim geride olduklari tespit edildi. yani atesi yakmak icin gereken... Devamını Gör

feyk

hep once zekanin gelip sonradan kullandigimiz aletlerin gelistigini dusunuyoruz ama aslinda tersinin olmasi daha mantikli. buyuk beyin, zeka cok masrafli bir... Devamını Gör