Görüş Bildir
Haberler
İnsanlığı 'Uzaylılara' Anlatan Altın Plak 40. Yılında Yeniden Basılıyor

İnsanlığı 'Uzaylılara' Anlatan Altın Plak 40. Yılında Yeniden Basılıyor

Emre Ordu
22.09.2016 - 23:23 Son Güncelleme: 23.09.2016 - 20:20

1977 yılında uzaya fırlatılan Voyage 1 ve Voyage 2 isimli uzay araçlarına, uzaylılara dünya medeniyetini anlatma düşüncesiyle yerleştirilen altın plaklar gökyüzüne yollanmalarının 40. yılında yeniden basılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsanlığın uzay macerasında önemli yeri olan Voyager 1 ve 2 projeleri ile efsane gibi dilden dile yayılan ünlü, “Uzaylılar ile iletişim” kaydı, projenin 40’ıncı yılında yeniden basılacak ve bir koleksiyon malzemesi olarak satışa sunulacak.

55 dilde mesajlar ve medeniyetimiz hakkında bilgiler içeriyor

55 dilde mesajlar ve medeniyetimiz hakkında bilgiler içeriyor

1977 yılında uzaya fırlatılan ve 2013 yılında güneş sistemimizi terk eden iki uzay aracının üzerine monte edilen birer altın plak, 55 dilde kısa mesajlar ile birlikte medeniyetimizin tarihi hakkında da bilgiler içeriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte 40 yıl önce altın plaklara kaydedilen ve medeniyetimizi uzaylılara anlatacak olan seslerden örnekler:

Plakları koruyan alüminyum kılıfta ise dünya dışı akıllı varlıkların plağı bulması halinde nasıl kullanılacağını anlatan bir yönerge bulunuyor.

Altın Plak'tan kareler...

San Fransisco merkezli Ozma Records‘un hayata geçirmek istediği proje için Kickstarter’da bir hesap açıldı ve 140 bin doların üzerinde bir para toplandı bile. 20 Ekim’e kadar açık kalacak olan bağış hesabında 198 bin dolar toplanması halinde “Voyager Golden Record: 40th Anniversary Edition” adıyla üç plak olarak hazırlanacak paket aynı zamanda Voyager 1 ve 2 araçlarına ait çok özel fotoğraflar ve makaleler de içerecek.

hafif müzik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
42
31
17
15
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ezra A.

Zorla kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz uzaya. Sanki boktan dünyamız onların çok umurunda.Bence bir yerden bize bi taraflarıyla gülüyorlar. akjsndjknjfb

II for freedom

bizi uzaylılara anlatmak için müslüm babadan bir plak gönderin yeter. kaçak sigara gönderin. kaçak çay gönderin. turşu bidonu gönderin. az yaratıcı olun yaww.

Pasif Kullanıcı

sadqwdas

Jaymz

Plağa bide Ferdi Tayfur Müslüm Gürses falan koysalarmış.