Görüş Bildir
Haberler
İnsanı Tasarımlarının Güzelliği Kadar Ülkenin Kafa Yapısını Göstermesiyle de Etkileyen Norveç'in Yeni Banknotları

İnsanı Tasarımlarının Güzelliği Kadar Ülkenin Kafa Yapısını Göstermesiyle de Etkileyen Norveç'in Yeni Banknotları

Aşağıda bulunan ve her biri bir diğerinden daha havalı ve güzel görünen banknotlar; Norveç Merkez Bankası'nın geçtiğimiz yıl , 8 farkı tasarım şirketinin kapısını çalarak, 2017 yılında piyasaya yeni banknotlar sürmeyi planladığını ve bunu da bir dizayn yarışması düzenleyerek gerçekleştireceğini açıklaması sayesinde karşımızdalar.  Kıyasıya bir rekabet sürecinin yaşandığı yarışmanın kazananları ise The Metric System  ve  Snøhetta adlı firmalar oldu. Yarışma sonucuna göre 'The Metric System' adlı şirketin tasarımlarının, banknotların ön yüzlerine; Snøhetta'nınkilerin ise arka yüzlerine basılmasına karar verildi. 

The Metric System‘in “Norwegian Living Space” olarak adlandırdığı tasarımlar, banknotların ön yüzlerinde; Noveç’in ulusal kimliği için önemli bir unsur olan okyanus temasını işliyorlar. Arka tarafta ise Snøhetta‘nın adına “Ripple Effects” dediği ve ön yüzdeki resimlerin piksel motifli halini yansıtan tasarımlar yer alıyor. 

İnsan kıskanmıyor değil. Zira iki ülke arasındaki gündem farkı neredeyse dağlar kadar. Ancak son tahlilde, Norveçlilere yeni paralarını 'güle güle harcayın' demekten başka bir sözümüz yok. Lafı fazla uzatmadan,biz iyisi mi sizleri bu harikulade tasarımlarla baş başa bırakalım

Kaynak: http://twistedsifter.com/2015/10/new-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
13
12
5
3
3
0