Görüş Bildir
Haberler
İnsanı Mutluluktan Uçuran Bir Pazar Kahvaltısı Sofrasında Olması Gereken 13 Muazzam Şey

İnsanı Mutluluktan Uçuran Bir Pazar Kahvaltısı Sofrasında Olması Gereken 13 Muazzam Şey

Hani Cemal Süreya demiş ya 'Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı' diye. Galiba bunu bir pazar kahvaltısı esnasında söyledi. Çünkü gerçekten de pazar günü yapılan kahvaltı, diğer günlerden oldukça farklıdır. Adeta bir seremoni havasında geçen pazar kahvaltısında mutlaka olması gerekenleri şöyle bir sıraladık. Jambona, salama, sosise girmedik çünkü onlar biraz şey...

Hepsini aynı anda bulundurmak zorunda olmadığınız ama bir pazar kahvaltısında masada olunca sizi mutlu edecek yiyecekler için böyle buyrun:

1. Simit

1. Simit

Ama nasıl simit? Tabii ki sokak simidi! Yani pastaneden aldığımız o beyaz simitler, bu pazar kahvaltısının konseptinde yok. Onlar daha çok sosyete simidi oluyor :)

2. Sucuklu yumurta

2. Sucuklu yumurta

Bir pazar kahvaltısının herhalde akla ilk gelen başrol oyuncusudur kendileri. Kimisi bu şekilde yemeyi severken kimisi de yumurtayı ayrı, sucuğu ayrı pişmiş olarak sever. Ona da saygımız var!

3. Beyaz peynir

3. Beyaz peynir

Bana kalırsa yağlı koyun-inek karışık ya da keçi peyniri bir pazar kahvaltısına en çok yakışan çeşitlerden. Elinizin altında onlar olmayabilir, fark etmez. Sadece bir beyaz peynir olsun yeter ki.

4. Kekikli, pul biberli zeytinyağı

4. Kekikli, pul biberli zeytinyağı

Tam bir ekmek banma şenliğidir kendileri. Özellikle Egeliler, mutlaka ve mutlaka her kahvaltıya koyarlar bunu. İnsan alışınca zaten onsuz yapamıyor. İki damla da limon gezdirirseniz mis vallahi mis!

5. Yeşil ya da siyah zeytin

5. Yeşil ya da siyah zeytin

Yine burada kendi zevkimi söylemeden edemeyeceğim: Yeşil kırma ya da çizik zeytin, sofranıza koyabileceğiniz en lezzetli zeytin türleridir. İlla siyah da olsun derseniz neşeniz bilir, o da olur.

6. Közlenmiş biber

6. Közlenmiş biber

Köz biberin, yediğiniz yiyeceklerin tadını yükseltmek gibi bir mahareti vardır. Üstüne sadece tuz dökseniz bile kendi başına oldukça başarılı bir yiyecek. Kaldı ki pazar kahvaltısında diğer yediklerinize eşlik ettiğini düşünün, ımmmmhhhh...

7. Söğüş domates, salatalık, yeşillik...

7. Söğüş domates, salatalık, yeşillik...

Bu garnitürün her yemekle gitmeme ihtimali var mı sizce? Tabii ki yok. Kahvaltıda söğüş yemek ise insanı ferahlatır, daha bi keyiflendirir. Yine naçizane önerim, kahvaltıda yenilecek söğüş domatesin kabuklarının soyulmuş olması yönünde.

8. Pişi

8. Pişi

Varlığı şart değil ama sevindirici. Üstelik evde hamuruyla uğraşmanıza gerek yok. Evin yakınındaki fırına gidip bir adet ekmek hamuru alıyorsunuz, evde bir güzel pişiriyorsunuz.

9. Bal

9. Bal

Tabii ki 5 kavanozu sadece ve sadece 100 TL olan bal değil, normal bal. Yani kendisinden emin olduğunuz herhangi bir bal. Kapanış için kendisi çok önemlidir.

10. Taze sıkma portakal suyu

10. Taze sıkma portakal suyu

Marketten bir file portakal alıyorsunuz, eve gelip sıkıyorsunuz ve pazar kahvaltınızı hiç derdiniz, tasanız yokmuşçasına gerçekleştiriyorsunuz. Bu da ayrı bir keyif inkar etmeyelim. Üstelik pahalı bir şey de değil, neden bu kadar üstüne gidiliyorsa?

11. Ev yapımı vişne reçeli

11. Ev yapımı vişne reçeli

Tamam çilek de olur, tamam! Ama lütfen evde yapılmış olsun. Çünkü hazır olanların içine glikoz şurubu gibi bir sürü zararlı şeyler ve koruyucu maddeler eklenebiliyor.

12. Taze ekmek

12. Taze ekmek

Hele bi de sıcaksa yaşadınız! Bayat ekmekleri kızartmak da iyi bir fikir aslında ama onu cumartesi yapın, pazar kahvaltınız taze ekmekle daha bi lüks olsun? Olur mu?

13. Mis gibi çay

13. Mis gibi çay

Bakın eğer tüm bunların yanına şöyle mis kokulu bir çay demlemediyseniz her şeyi unutun gitsin. Çay olmadan bunların hepsi çok anlamsız. Kuru ekmek bile gitmez, o derece.

Güzel pazar kahvaltıları dileklerimle...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
140
18
16
11
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Abdi Gundogdu

Sevdiğinle olmadıktan sonra ne anlamı var sabah kahvaltısının..

Ayna Efendi

poğaça nerede?

Wonderkid

pişi kahvaltıda yenmez. gün boyu ağırlık çöker üzerinize