Görüş Bildir
Haberler
İnsan Vücudunun Yaptığı Tüyler Ürpertici 10 Sıra Dışı Şey

İnsan Vücudunun Yaptığı Tüyler Ürpertici 10 Sıra Dışı Şey

Vücutlarımız öylesine garip şeylere programlanmıştır ki, yaptıklarını duyunca çok şaşıracaksınız. İşte insan vücudunun yaptığı tüyler ürpertici 10 sıra dışı şey...

1. Vücudunuz sizi bağımlılığa yönlendiriyor!

1. Vücudunuz sizi bağımlılığa yönlendiriyor!

Sosyologlar günümüz toplumunun haz ve tatmin üzerine kurulu olduğunu, bunun bağımlılığa sebep olduğunu söylüyor. Ancak bunun daha basit bir açıklaması var: Beyninizdeki kimyasallar. 

Dopamin, beyniniz tarafından bir öcü olarak algılanan, haz almanızı sağlayan kimyasaldır. Kokain gibi uyuşturucular bu kimyasalın fazla salgılanmasını engelleyen mekanizmayı baskı altında alarak çok yüksek seviyelerde dopamin salgılamamızı sağlar. Yani beyniniz kötü bir şey yaptığı için sizi ödüllendirir ve uyuşturucu maddelerin etkisinin devam etmesi için sizi sürekli uyararak bunu içinden çıkılmaz bir alışkanlığa dönüştürür.

2. İnsan vücudu ölmek için programlanmıştır.

2. İnsan vücudu ölmek için programlanmıştır.

Hangi yaşta olursanız olun DNA'nız belirli bir zaman sonra çökmeye programlanmıştır. Doktorlar 55 yaşından sonra genetik dokunun birden bire kendini onarma yeteneğini kaybettiğini, bunun yaşlanma sürecini hızlandırdığını ve ölümcül hastalıklara yakalanma riskini artırdığını biliyor.

3. Uyuruz ve rüya görürüz. Bunun nedenini kimse bilmiyor.

3. Uyuruz ve rüya görürüz. Bunun nedenini kimse bilmiyor.

Bilim insanları rüya görmenin R.E.M uykusuyla bağlantılı olduğunu çoktan tespit etti. Bazı araştırıcılar uyku ve rüya görmenin davranışsal olduğunu düşünüyor. Örneğin: Beyniniz hikaye uydurarak bastırılmış duyguların uyku sırasında gün yüzüne çıkması için çabalıyor.

4. Korku ile aşkı birbirine karıştırıyoruz.

4. Korku ile aşkı birbirine karıştırıyoruz.

Michael Jackson'ın Thriller şarkısında geçen eski bir flört tavsiyesi; ''Partnerinizi bir uçurum kenarında ya da dar bir köprüde yürüyüşe götürün.'' Neden mi? Çünkü korktuğunuzda ya da stres altındayken vücudunuzda sentezlenen kimyasal reaksiyonla, karşı cinsten etkilendiğinizde gösterilen hormona tepki birbirine fazlasıyla benzer. Eğer az da olsa karşıdaki kişiden etkilendiyseniz, iki kat artan hormon salınımı başınızı belaya sokabilir. 

Korku ve aşk bağlantısı zihinsel olarak da çalışabilir. Eğer kişi çocukluğunda büyük kardeşleri tarafından itilip kakıldığı bir ortamda büyürse, kuvvetle muhtemel yetişkin çağında da aynı zorba karaktere sahip kişilerle gönül ilişkisi yaşar. Bilinç altında yatan geçmiş yaşadığı korku dolu anlar, yanlışlıkla cinsel hislerini uyandırır.

5. Geçmişte kalan anılar sizi kusturabilir!

5. Geçmişte kalan anılar sizi kusturabilir!

15 yıl önce bozuk kiraz sonucu midesini bozan bir kişi, yaşamın geri kalanında da tatlılardan uzak duracaktır. Mutfak biliminde bir yemeğe karşı duyulan isteksizlik iki kategoride incelenir; 

1.Tiksinme

2.Tehlike

Dış görünüşü iyi olan, fakat son kullanma tarihi geçmiş bir pizzadan 1 dilim yemek isteyebilirsiniz. Ancak durun! Bu tehlikeli, buna tehlike refleksi denir. Tiksinme refleksi ise biraz daha garip ve gizemlidir. Kokunun tek başına sizi kusturmaya yeteceğini biliyoruz. Ancak yine de hoş olmayan bir kokuya maruz kalmanız sonucu, tuvaleti ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

6. Vücudunuz bir hayvanat bahçesidir.

6. Vücudunuz bir hayvanat bahçesidir.

Pek çok insan vücutlarının milyarlarca bakteri ve organizma için rahat bir ortam olduğunun farkındadır. Muhtemelen bu canlıların parmak arasında gizlendiğini ya da kulak arasında bir toz tanesine saklandığını düşünürsünüz. Yüzünüze dokunun, yüzünüzü hissedebiliyor musunuz? muhtemelen az önce binlerce yüz hatlarına dokundunuz. Bu 8 bacaklı canlılar, mutlak gözle görülmeyecek kadar küçüktür. Bacakları olan solucanlara benzer şekilleri vardır. Yumurtlarlar, beslenirler, çiftleşirler, ürerler ve ölürler. Bu denge sürekli tekrarlanır. Evet, tam da yüzünüzün üzerinde.

7. Vücudunuz acıya iyi bir şeymiş gibi davranır.

7. Vücudunuz acıya iyi bir şeymiş gibi davranır.

Egomuz, kendimizi tatmin etmek için tüm gün uğraşır, durur. Acı, istenmeyen bir şeydir ve fiziksel bir ağrı tüm gününüzü berbat edebilir. Bu yüzden, yaşam tarzımız, alışkanlıklarımız ve ilaç kullanarak acıyla baş etmeye çalışırız. Ancak doktorlar acının aslında bir şeylerin yanlış gittiği konusunda beynimizi uyandırmak için programlanmış, bizi koruyan mekanizma konusunda uzlaşmışlardır. Aynı zamanda bazı uzmanlar acının pek çok farklı yollarla da bize yardımcı olduğunu söylüyor.

8. Uyurken böcek yutarız!?

8. Uyurken böcek yutarız!?

Uyurken yuttuğumuz böcekler gibi hikayeleri duymuşsunuzdur. Tıpkı 1970'lerin unutulmaz filmi Kurbağalar'da olduğu gibi. Bilim insanları bu tip hikayelerin çoğunlukla uydurma olduğunu söylüyor. Örümcekler uyuyan insanlara yaklaşmak istemezler. Ancak, hikayelerinde adları geçmeyen, aklınızın ucuna bile gelmeyecek, çok daha iğrenç olan küçük böcekleri gece boyu yutarız. Sindirim sistemimizde gezinen canlılar, aslında en kötü kabuslarınızdan bile beterdir.

9. Küçük kesiklerden tahmin ettiğinizden daha fazla kan akar

9. Küçük kesiklerden tahmin ettiğinizden daha fazla kan akar

Alnınızda küçük bir kesik oluşacak olsa, bunu gören arkadaşlarınız muhtemelen korku içinde çığlık atacaklardır ve muhtemelen sular seller gibi kanıyor olacaksınız. Ancak, akan kan temizlendiğinde yaranın aslında tırnak ucundan daha büyük olmadığını fark edersiniz. İnsan vücudu kanamayı sever ve bazı hastalıklar bu durumda daha da ciddileşebilir. Ancak, en sağlıklı olan insan bile kesilmiş bir koyun gibi kanamaya programlanmıştır. Amerikan güreşçileri vücuduna ufak çizikler atarak, ringdeki gösterileri sırasında bu özelliğimizden faydalanırlar. Efsanevi güreşçi Abdullah bu özelliği o kadar çok kullanmıştır ki, bir röportajında alın derisinin artık yanmış bir kağıt parçası gibi olduğunu söylemiştir.

10. Hapşırırken ölmek.

10. Hapşırırken ölmek.

Hapşırmak çok kısa ve geçici bir ölümdür. İnsan beyni bünyede bir kirlilik sezdiğinde metaforik olarak buruna bundan kurtulması için bağırır. Hayati organlarımızdan pek çoğu, çalışmayı keser. Akciğerimiz şişer ve istemsiz olarak gözlerinizi kapatırsınız. Yaklaşık 150 km hıza ulaşan hava akımı ciğerinizden boşalırken binlerce iğrenç bakterinin ve yabancı parçanın vücuttan atılmasını sağlar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
27
10
9
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

#3 epifiz bezi.