Görüş Bildir
Haberler
İnsan Vücudu Hakkında Hepimizin Yanlış Bildiği 17 Efsane ve Bilimsel Açıklamaları

etiket İnsan Vücudu Hakkında Hepimizin Yanlış Bildiği 17 Efsane ve Bilimsel Açıklamaları

cakyz
17.09.2016 - 10:38

Vücudumuz önemli sevgili dostlar. Onu iyi tanımalı, ihtiyaçlarını iyi bilmeli ve sağlığını korumalıyız. Ancak tüm bunlar elbette yanlış bilgilerle mümkün olamaz. İşte vücudunuz hakkında yalnış bildiğiniz 17 şey ve doğruları:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Saç ve tırnaklar ölümden sonra uzamaya devam eder.

Hayır, etmez. Böyle zannetmemizin sebebi, ölümden sonra derinin kuruyup büzülmesi ve bu yüzden saçları uzamış gibi göstermesidir.

2. Beynimizdeki hücreler yenilenmeden hep aynı kalır.

Tüm yaşamımız boyunca beyin hücrelerimiz elbette aynı kalmaz. Beynin belirli bölümlerinde yeni hücrelerin oluşmayı sürdürdüğü pek çok çalışma ile kanıtlanmıştır ve bu duruma tıp dilinde 'nörojenez' adı verilmektedir.

3. Bir sakızı yuttuğunuzda, sindirmeniz 7 sene sürer.

Sakız sindirilemez. Bu sebeple tıpkı diğer sindirilemeyen besinler gibi bağırsaklarınızdan geçerek dışarı atılır.

4. Mikrodalgada ısıtılmış yiyecekler kansere sebep olur.

Yalnızca belirli tipteki radyasyonlar kansere sebep olur ve elbette radyasyonun seviyesi de önemlidir. Mikrodalga fırınlar, kansere sebep olacak tipte bir radyasyon yaymazlar, yalnızca yemeğinizi ısıtırlar.

5. Uyuşturucular beyninizde delikler açar.

Yasal ya da yasa dışı pek çok uyuşturucu beynimizin yapısını değiştirebilir ve fonksiyonlarını engelleyebilir; ancak hiçbiri beyinlerimizi İsviçre peynirine çevirmezler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yemek yedikten sonra yüzmek krampa sebep olur.

Bunun arkasında yatan teori, sindirim sırasında kan midemizde yoğunlaşacağı için kaslarımızdan çekilmesi ve krampa sebep olmasıdır. Ancak bu bilgiyi doğrulayacak herhangi bir veri elde edilmiş değildir.

7. Her gün vitamin içerseniz sağlıklı olursunuz.

Vitaminleri mucizevi olarak algılarız: Günde tek bir hap al ve bedenine ihtiyacı olan her şeyi sağla... Ancak vitaminin bu gücü, bugüne kadar yapılan çalışmalarla maalesef kanıtlanamamıştır. Ayrıca vitamin kullanımının, belirli kanser tiplerine yakalanma olasılığını artırdığı ortaya konmuştur.

8. Herkesin günde 8 bardak su içmesi gerekir.

Evet, su içmek oldukça önemlidir; ancak araştırmacılar, su tüketimi ile böbrek rahatsızlıkları, kalp rahatsızlıkları, sodyum seviyeleri ve cilt sağlığı arasında hiçbir bağlantı bulamamıştır. Diğer içecekler yerine su tüketmek elbette daha sağlıklıdır ancak bardak saymak yerine susadığınız zaman tüketmeniz daha mantıklı olacaktır.

9. Yoğurt, sindirim sisteminizi düzene sokar.

Yoğurt, içinde bulunan çeşitli bakteriler sebebiyle uzun zaman sindirime ve zayıflamaya yardımcı bir besin olarak pazarlanmıştır. Ancak vücudumuzda bulunan milyonlarca bakterinin nasıl çalıştığı ve yoğurdun bu çalışmayı nasıl etkilediği konusunda hâlâ oldukça cahiliz. Bu elbette yoğurdun zararlı olduğu anlamına gelmiyor ancak bu bilgi henüz bir teoriden ibâret...

10. Vücut sıcaklığınızın %90'ını kafanızdan kaybedersiniz.

Bu, oldukça yanlış anlaşılmış bir bilgidir. Çünkü bizler, vücut sıcaklığımızı en çok örtülü olmayan yerlerimizden kaybederiz ve genellikle kafalarımız örtülü olmadığı için de bu bölgeden kaybederiz. Yoksa, kafalarımızın vücut sıcaklığı konusunda özel bir mahiyeti olduğundan değil...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Akşamdan kalmışlığı ancak daha fazla içerek ortadan kaldırabilirsiniz.

Akşamdan kalmışlığı gidermek için daha fazla alkol almak, yalnızca durumunuzun süresini uzatmanıza sebep olur. Aynı durum kahve için de geçerlidir. Ayılmak için kahve içen insanlar, tıpkı alkol alanlar gibi vücutlarının daha fazla dehidre olmasına sebep olarak yalnızca akşamdan kalmışlık sürelerini uzatırlar.

12. Alkol, beyin hücrelerinizi öldürür.

Aşırı alkol tüketiminin beyin hücreleriniz arasındaki bağlantıları zedeleyebileceği doğrudur; ancak alkol hiçbir şekilde nöronlarınızı öldürmez.

13. Alkol almadan önce yemek yemek, ayık kalmanızı sağlar.

Alkol almadan önce yemek yemek, alkolün vücut tarafından absorbe edilmesini önlemez, yalnızca kana karışma süresini uzatır. Bu yüzden alkolün etkisini daha az değil, yalnızca daha geç görürsünüz.

14. Kahverengi şeker, beyaz şekerden daha sağlıklıdır.

Kahverengi şekerin rengi, içine katılan bir şuruptan gelmektedir ve bu şurup, kullandığınız şekeri daha sağlıklı yapmamaktadır. Beyaz ve kahverengi şeker aslında tamamen aynı şeydir...

15. Televizyonu çok yakından seyretmek gözlerinizi bozar.

Çok yakından televizyon seyretmenin yapacağı tek etki, göz yorgunluğundan ötürü baş ağrısına sebep olmaktır. Bu inanış, büyük ihtimalle X-ray ışınları yayan eski televizyonların döneminde ortaya çıkmıştır ancak yeni televizyonlar için bu durum geçerli değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Aşılar otizme sebep olur.

Bu bilginin ortaya atılmasının ardından milyonlarca çocuk üzerinde araştırma yapılmış ve aşılar ile otizm arasında herhangi bir bağlantı bulunamamıştır.

17. Stres, tansiyon hastalıklarına sebep olur.

Stres, kronik yüksek tansiyon hastalığına sebep olmaz. Anlık bir stres, kan basıncınızın yükselmesine sebep olabilir ancak hipertansiyonun birincil sebebi bu değildir. Bu konuda asıl bakılması gereken şeyler genetik, sigara kullanımı ve beslenme şeklidir.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
730
223
112
41
40
31
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın