Görüş Bildir
Haberler
İnsan Ömrünü Uzatmaya Bir Adım Daha

İnsan Ömrünü Uzatmaya Bir Adım Daha

Onedio Medya
08.04.2016 - 21:49

Bilim insanları insan ömrünü uzatabilecek keşfe bir adım daha yaklaştı. İngiltere'de yapılan bir araştırmada düşük dozda lityum verilen meyve sineklerinin yaşam sürelerinin uzadığı tespit edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sonuçları 'Cell Reports' dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde, laboratuvar ortamında düşük dozda lityum verilen meyve sineklerinin ömürlerinin, ortalamanın yüzde 16 üzerinde uzadığı gözlendi.

Bilim insanları umut verici diye niteledikleri bu bulgunun ileride insanların daha uzun ve sağlıklı yaşamalarına yardımcı olacak yeni ilaçlar geliştirilmesini sağlayabileceğini bildirdi.

Psikiyatride değişken ruh halinin tedavisi için kullanılan lityum, yüksek dozlarda alınırsa ağır yan etkilere neden olabiliyor.

Lityumun beyni nasıl etkilediği tam olarak bilinmiyor, ancak meyve sineklerinde GSK-3 diye bilinen kimyasal maddeyi bloke ederek ömrü uzatabildiği görülüyor. Yüksek dozlarda verildiğinde ise sineklerin ömrünü kısalttığı belirleniyor.

Araştırmaya başkanlık eden Prof. Linda Partridge, sineklerde düşük dozda lityumdan elde ettiğimiz sonuç cesaret verici, bir sonraki adımımız daha karmaşık hayvanlarda GSK-3'ü hedefleyerek, ileride insanlar üzerinde denenebilecek bir ilaç geliştirmek' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekipte yer alan Dr. Jorge Ivan Castillo-Quan ise bu yolla alzheimer, diyabet, kanser ve parkinson gibi bu protein moleküllerinin çalışmasına bağlı olarak gelişen hastalıkların da engellenebileceğini söylüyor.

Castillo-Quan, 'Yakın gelecekte, orta yaşların başlarında yapılacak tedavilerle, birbiriyle ilişkili bu hastalıkların ortaya çıkmasını önleyebiliriz. Bana göre, bu ömrü uzatma düşüncesinden daha heyecan verici' diyor.

Araştırmacılar, GSK-3 konusundaki çalışmalara fare gibi daha karmaşık yapıya sahip hayvanlar üzerinde devam edecekler.

Independent, BBC

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
28
12
5
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Birik

Ne uzatması kardeşim, futbol maçı mı bu?

Mustafa Kaya

Bi yaşıma daha girdim...

Erdoğan Kızgın

maddi gücü olanlar ömrünü uzatacak,daha sonraki aşama klon bedenlere bilinç transferi,işte bu çok korkutucu,gücü elinde bulunduranlardan bazıları çıkıp tanrı... Devamını Gör