Görüş Bildir
Haberler
İnsan Embriyosunda Genetik Değişikliğe İzin

etiket İnsan Embriyosunda Genetik Değişikliğe İzin

Ulaş
01.02.2016 - 17:19 Son Güncelleme: 02.02.2016 - 12:21

Genetik araştırmalarına İngiltere’de tartışmalı bir kapı daha açıldı. Bilim insanlarına araştırmaları için insan embriyosu genetiğini değiştirme izni verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ancak Francis Crick Institute araştırmacılarının talebi üzerine verilen bu izin tedavi amaçlı değil yalnızca araştırma yapmakla sınırlı kalacak şekilde verildi.

Bu izin kapsamında üzerinde çalışılan embriyoların doğumuna ise müsaade edilmiyor ve iki hafta içerisinde bunların imha edilmesi gerekiyor. Karara tepki gösterenler ise araştırmanın, genetiği değiştirilmiş insan doğumu yolunda atılan ilk adım olduğunu savunuyor.

Francis Crick Enstitüsü'nün başkanı Paul Nurse, Kathy Niakan tarafından yapılacak araştırmanın 'tüp bebek tedavisinin başarısını daha iyi anlamaya yardımcı olacağını' söyledi.

Bilim insanlarının laboratuarda yapacakları çalışmalardan sonra embriyoları kadınların vücuduna yerleştirmesi ise yasak olacak.

Geçen yıl Çin'de yapılan çalışmalar tepki toplamıştı

Geçen yıl Çin'de yapılan çalışmalar tepki toplamıştı

İnsan genetiğini değiştirmeye yönelik ilk çalışma geçen yıl Çin'de yapılmıştı.

Çin'deki bilim insanları, bir kan hastalığını ortadan kaldırmak için insan embriyoları üzerinde çalışma yaptıklarını açıklamışlardı.

Bu çalışma başarıya ulaşamadı, ancak bazı hastalıklara yol açan genlerin DNA'dan çıkarılması yoluyla gelecek kuşakların daha sağlıklı olmasını sağlamak konusunu gündeme taşıdı.

İnsan embriyolarının gen yapısını değiştirme yoluındaki çalışmalar, ileride 'isteğe göre bebek üretmekte kullanılabileceği' gerekçesiyle eleştirilere uğruyor.

Euro News / BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
204
119
92
32
16
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
the_war

Demek ki üstün ve sıradan ırklar yakında gerçek olacak yani zenginler, hastalıklara karşı dayanıklı çocuklara sahip olabilecek ama fakirler normal çocuk sahi... Devamını Gör

Pleistocene Epoch

Yapay seleksiyon vs. Doğal seleksiyon. Üzücü olaylar yaşansa da netice de hangisinin başarılı olacağı belli.

ufukdiyo

Yakında şu şu şu hastalıklara yakalanmayan şu iq ya sahip kanser olmayan vs vs çocuklar diye haberler çıkarken biz amca teyze kızına göz koyup bir şey olmaz ... Devamını Gör

feyk

genetik modifikasyon tarihde hic gorulmemis boyutta sinif ayrimi yaratabilir. varolmus tum medeniyetlerde sosyal sinif ayrimi az yada cok olmustur ama simdiy... Devamını Gör

Alican Guler

yada geniyle oynanmis insan ve natural insan olarak ikiye ayrilicaklar ve geniyle oynanmis insanlarin fake oldugunu herkez anliycak.