Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'de Enflasyon 40 Yılın Zirvesinde, İş İlanları İşsiz Sayısını Aştı: Bakan, 'Zor Geçecek' Dedi

İngiltere'de Enflasyon 40 Yılın Zirvesinde, İş İlanları İşsiz Sayısını Aştı: Bakan, 'Zor Geçecek' Dedi

İngiltere'de enflasyon, modern kayıtların tutulmaya başlandığı 1980'lerdenbu yana görülen en yüksek seviyeye çıkarken, işsizlik ise 48 yılın en düşük seviyesine inerek açık iş sayısından daha az oranda gerçekleşti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere'de enflasyon 1980'den bu yana görülen en yüksek seviyede

İngiltere'de enflasyon 1980'den bu yana görülen en yüksek seviyede

Nisan ayında tüketici fiyatları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,0 arttı. Ulusal İstatistik Ofisi'ne göre bu 1982'den bu yana görülen en yüksek enflasyon oranı oldu.

Beklenti Nisan ayında tüketici fiyatlarında yüzde 9,1 artış olacağı yönündeydi. Nisan ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,5 yükseldi.

Enerji, gıda ve alkol-tütün hariç fiyatlar Nisan'da bir önceki aya göre yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 6,2 arttı. Beklenti aylık bazda yüzde 0,8 ve yıllık yüzde 6,2 artış olacağı yönündeydi. Nisan ayında perakende fiyat endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,4 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 yükseldi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, İngiltere'nin 'çok, çok zorlu ekonomik durumda' olduğunu söylerken, 'Bazı çok ciddi küresel ters rüzgarlar ile karşı karşıyayız. Enflasyon aşırı yüksek' dedi.

İngiltere'de işsizlik 48 yılın en düşük seviyesine indi

İngiltere'de işsizlik 48 yılın en düşük seviyesine indi

İngiltere'de işsizlik oranı 2022 yılının ilk 3 ayında 1974'ten bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

İkramiye, primler hariç reel ücretler, hızla yükselen enflasyonun etkisi ile ilk 3 ayda yıllık bazda 2013 yılından bu yana görülen en düşük seviyede oluştu.

2022 ilk çeyrekte işsizlik oranı yüzde 3,8 olan beklentilerin altında yüzde 3,7 olarak gerçekleşti ve işsiz sayısı 1 milyon 257 bin oldu. İşsiz sayısı, ilk kez 1 milyon 295 bin olan açık iş sayısının altında kaldı.

İlk çeyrekte toplam ücretler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,0 arttı. Beklenti yüzde 5,4 artış olacağı yönündeydi. İkramiyeler, primler hariç tutulduğunda ücretlerde artış yüzde 4,2 oldu. Enflasyondan arındırıldığında ise ücretler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 düştü.

"Gelecek birkaç ay zorlu olacak"

"Gelecek birkaç ay zorlu olacak"

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, enflasyon ile mücadeleye bağlılığını ve ailelere yardım için daha fazla şey yapmaya hazır olduğunu tekrarlarken, 'Gelecek birkaç ay zorlu olacak' dedi. Sunak, 'Yaşam maliyetlerini aşağı çekmek kolay olmayacak, ancak adım atabileceğimiz yerde o adımı atacağız' açıklamasını yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?