Görüş Bildir
Haberler
İnanması Biraz Zor! Gerçek Olamayacak Kadar Farklı 12 Çılgın Spor

İnanması Biraz Zor! Gerçek Olamayacak Kadar Farklı 12 Çılgın Spor

Lousia
16.05.2018 - 18:42

Artık aynı sporları görmekten sıkıldınız mı? Farklı bir şeyler olsa fena olmaz mı diyorsunuz? Gömleklerinizi yerden 5000 metre yükseklikte ütüleme ve sınırlı süre içinde 570 solucanı toprakta çıkarma konusunda neler düşünürsünüz peki? Her sene yüzlerce insan, bu tip ilginç sporların heyecanını yaşamak için bir araya geliyor. Ama hikaye burada bitmiyor, sizler için daha garip spor önerilerimiz de var. Geleneksel spor algılarınızı yıkacak ve gerçek olduğuna pek de inanamayacağınız 12 çılgın sporla karşınızdayız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Peynir yuvarlama

1. Peynir yuvarlama

Her sene İngiltere'de gerçekleşen festivalde, yaklaşık 4 kilo ağırlığında bir peynir Cooper Tepesinden aşağı fırlatılıyor. Ardından yarışmacılar peyniri yakalamak için onun peşinden koşmaya başlıyor. Buraya kadar her şey güzel. Peynirin saatte 110 km'ye kadar bir hıza ulaşmasını ve yarışmacıların bu peyniri yakalamasının pek de mümkün olmayışını hesaba katmazsak tabii.. Bitiş çizgisine ilk ulaşan kişi yarışı kazanıyor. Fakat bu yarışa katılmadan önce iyice düşünmek gerek. Ciddi yaralanmalar yaşayabilirsiniz.

2. Satranç boksu

2. Satranç boksu

Hollandalı sanatçı Lepe Rupingh'in icat ettiği bu oyun, başta spor olarak değil de bir sanat performansı olarak görülüyordu. Oyun 6 turu satranç, 5 turu boks olmak üzere 11 turdan oluşuyor. Rakibinizi, ringde veya satranç masasında yenebilirsiniz. Hem fiziksel hem de zihinsel yeteneklerinizi test etmek için iyi bir fırsat!

3. Solucan cazibesi

3. Solucan cazibesi

Solucan cazibesi, rakiplerin 3 m² bir arsada 30 dakika içinde yerden ne kadar solucan çıkarabileceklerini ölçen bir spordur. Dünya rekoru 2009 yılında, yerden 570 tane solucanı çıkaran 10 yaşındaki Sophie Smith'e ait.

4. Baloncuk futbolu

4. Baloncuk futbolu

Bu oyundan sadece oynayanlar değil, aynı zamanda izleyenler de çok büyük keyif alacak. Oyuncuların bedenlerinin üst kısmı baloncuk ile kaplı. İlk olarak 2011 yılında Norveç'te oynanan bir oyunda, beşer kişilik iki takım yarışıyor. Aynı zamanda her takımda mutlaka bir kadının olması da oyunun diğer kurallarından.

5. Eş taşıma

5. Eş taşıma

Eşlerin taşındığı bu spor Finlandiya'nın Sonkajarvi kasabasında doğdu. Erkek yarışmacılar eşlerini taşırken bir engel parkurunun üstünden geçmeye çalışırlar. Rivayetlere göre soyguncu Ronkainen ve çetesi üyeleri, civardaki köylerden yiyecek ve kadınları bu şekilde çalıyordu. Bu şampiyona her yıl Finlandiya'da yapılır. Kazanan kişiye ödül ise ilginç: Eşinin ağırlığı kadar bira!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şnorkelle bataklık dalışı

6. Şnorkelle bataklık dalışı

Bu spor, yeryüzündeki en tuhaf sporlardan biri olabilir. Her sene ağustos ayında çok sayıda yüzücü, Dünya Şnorkelle Dalma Şampiyonası için Galler'e geliyor. Yarışmacılardan şnorkel ve palet giyerek parkuru tamamlamaları isteniyor. Ancak bildiğimiz yüzme teknikleri kullanılmadan!

7. Bambu drift yarışı

7. Bambu drift yarışı

Bambu drift yarışı, Çin'in Guizhou eyaletinde oldukça popüler. Rakipler yaklaşık 7 metre uzunluğunda bir bambunun üzerinde dururlar,  Başlangıçta bu bir spor olarak değil, ulaşım aracı olarak kullanılıyordu. Günümüzde ise yerlerini daha dayanıklı olarak görülen yeşil direkler aldı.

8. Tehlikeli ütüleme

8. Tehlikeli ütüleme

Bu sporu yapanlara göre, açık hava etkinliği ile heyecanı en iyi harmanlayan sporlardan biridir tehlikeli ütüleme. Yarışmacılar kendilerini ''ütücü'' olarak nitelendiriyor. Kendilerine bir tahta verilen yarışmacılar, paraşütle atlarken, kayak yaparken, bir dağın tepesinde kısacası bütün tehlikeli alanlarda ütü yapıyor.

9. Ayak güreşi

9. Ayak güreşi

Bu sıra dışı sporda, iki yarışmacı birbirlerinin ayaklarını yere indirmeye çalışır. İlk önce sağ, ardından sol ayakla yarışan yarışmacıların önünde 3 tur vardır. Bu tuhaf spor, sadece İngilizlerin kazanacağı düşünülerek icat edilmiş.😂 1976 yılından beri Staffordshire'da oynanıyor.

10. Kütük döndürme

10. Kütük döndürme

İki kişinin yüzen bir kütükte durmaya çalıştığı bu sporda, amaç karşı tarafın dengesini kaybetmesini sağlamaktır. Yarışmacılar birbirlerini düşürmek için çeşitli yöntemler deneyebilirler: Kütüğü tekmelemek, yönünü değiştirmek gibi... Ancak birbirlerine dokunmaları ve ortadaki çizgiyi geçmeleri yasaktır. Başarılı olmak için ise, yüksek bir bacak gücü ve odaklanmak şarttır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Su altı boksu

11. Su altı boksu

Oldukça garip geleceğinin farkındayız, ancak su altı boks, boksa başlamak isteyen ama sert yumruklardan kaçınanlar için güzel bir alternatif. Boksörler üç round mücadele ederler. Ve her round bir dakikadır. Bu süre zarfında sporcuların nefeslerini tutması şarttır. İki round arasında ise kendilerine nefes molası verilir.

12. Koyun sayma

12. Koyun sayma

Son yıllarda bu yarış Avustralya'da oldukça popülerleşmiştir. Uykuya dalarken koyun saymanın rahatlığının aksine, burada oldukça dikkatli olmalısınız. Yaklaşık 400 koyun bir anda serbest bırakılır ve 10 yarışmacıdan bunları saymaları istenir. Gerçeğe en yakın tahmini veren kişi, yarışmayı kazanır.

Bu yarışmaların herhangi birinde yer almak ister misiniz? Bunlar dışında bizimle paylaşacağınız sıra dışı sporlar var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
45
35
27
14
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hamsi-bogart

EKSİK BİLGİ.KOYUN SAYMA YARIŞMASI HER SEÇİMDE BİZDE DE YAPILIYOR.

neki buki

İş makinesi izleme niye yok arkadaş.

yayaradarı

Bunlar hep işsizlikten...