Görüş Bildir
Haberler
IMDb'ye Göre 2023 Yılının En İyi Filmleri Belli Oldu!

IMDb'ye Göre 2023 Yılının En İyi Filmleri Belli Oldu!

Beyza
17.07.2023 - 20:17

IMDb'nin belirlediği 2023 yılının en iyi 10 film listesi belli oldu. Bu seçkin listeye giren filmler izleyicinin kalbini fetheden, eleştirmenlerin beğenisini kazanan ve sinema sanatına yeni bir soluk getiren yapımlardan oluşuyor. Gelin bu listeye hangi filmler girmiş beraber bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Flash (2023)

10. The Flash (2023)

IMDb: 7,1

Özet: Bir bilim insanı olan Barry Allen, laboratuvarında çalıştığı sırada beklenmedik bir olayla karşı karşıya kalır. Fırtınalı bir gecede düşen yıldırım, Allen'ın kimyasallarını, kendisini ve malzemelerini korkunç bir şekilde çarpar. Barry tam bu esnada kimsenin hayal dahi edemeyeceği süper güçler kazanır. Artık inanılmaz hızlı bir şekilde hareket edebilmektedir. Kendi şehri olan Central City'nin suçlularının karşısında durabilecek bir süper kahramanı vardır.

Yönetmen: Andy Muschietti

Oyuncular: Ezra Miller, Sasha Calle, Michael Shannon

9. Kayıp (2023)

9. Kayıp (2023)

IMDb: 7,1

Özet: Annesi yeni erkek arkadaşıyla Kolombiya'da tatilde gizemli bir şekilde ortadan kaybolunca, June'un cevap arayışı uluslararası bürokrasi tarafından engellenir. Annesinden binlerce mil uzakta Los Angeles'ta olan June, çok geç olmadan onu bulmak için parmaklarının ucundaki en son teknolojiyi yaratıcı bir şekilde kullanır. Ancak daha derine indikçe, dijital hafiyeliği cevaplardan çok soruları gündeme getirir. June annesiyle ilgili sırları çözdüğünde, onu aslında hiç tanımadığını keşfeder.

Yönetmen: Will Merrick, Nicholas D. Johnson

Oyuncular: Storm Reid, Nia Long, Megan Suri

8. Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur (2023)

8. Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur (2023)

IMDb: 7,3

Özet: Rol play oyunu Dungeons and Dragons'un beyazperde uyarlaması olan yapım, elflerin, hobbitlerin, cücelerin ve insanların yer aldığı bir dünyada geçiyor. Büyüleyici bir hırsız ve bir grup maceracı, sorunlu işverenleri için basit olacaklarını düşündükleri bir hrsızlık için harekete geçer. Ancak kayıp bir kalıntının peşine düşen grup, kendilerini bir anda destansı bir soygunun içerisinde bulur. Soygun sırasında beklenmedik olaylar gerçekleştiğinde, işler tehlikeli bir şekilde ters gitmeye başlar.

Yönetmen: Jonathan Goldstein, John Francis Daley

Oyuncular: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page

7. Tetris (2023)

7. Tetris (2023)

IMDb: 7,4

Özet: Tetris, dünyanın en popüler video oyunlarından birinin dünyanın dört bir yanındaki hevesli oyunculara nasıl ulaştığının inanılmaz hikayesini anlatıyor. Henk Rogers, 1988'de TETRIS'i keşfeder ve ardından ikonik video oyununu kitlelere ulaştırmak için orijinal mucit Alexey Pajitnov ile güçlerini birleştirdiği Sovyetler Birliği'ne seyahat ederek her şeyi riske atar.

Yönetmen: Jon S. Baird

Oyuncular: Taron Egerton, Roger Allam, Toby Jones

6. Hayata Röveşata Çeken Adam (2022)

6. Hayata Röveşata Çeken Adam (2022)

IMDb: 7,5

Özet: Fredrik Backman’ın aynı adlı romanından uyarlanan Hayata Röveşata Çeken Adam, emekli olan huysuz bir adamın, hayatına odaklanıyor. Eşini kaybeden ve günlerini onun mezarını ziyaret ederek geçiren Otto Anderson’ın tek eğlencesi, bıktırdığı komşularını eleştirmek ve acımasızca yargılamaktır. Mahallenin huysuz ihtiyarı olan Otto’nun hayatı, yan dairesine yeni komşularının taşınmasıyla bambaşka bir hal alır. Marison kıvrak zekasıyla tam da Otto’nun dişine göree bir rakiptir. Çok geçmeden onların arasında beklenmedik bir dostluk başlar.

Yönetmen: Marc Forster

Oyuncular: Tom Hanks, Mariana Treviño, Rachel Keller

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Air: Bazen Efsaneler Uçabilmelidir (2023)

5. Air: Bazen Efsaneler Uçabilmelidir (2023)

IMDb: 7,5

Özet: Air, o zamanlar çaylak olan Michael Jordan ile Nike'ın yeni başlayan basketbol bölümü arasındaki, spor dünyasında ve çağdaş kültürde devrim yaratan oyunun kurallarını değiştiren inanılmaz ortaklığı gözler önüne seriyor. Bu dokunaklı hikaye, her şeyi tehlikede olan alışılmadık bir takımın kariyerini belirleyen kumarını, oğlunun muazzam yeteneğinin değerini bilen bir annenin tavizsiz vizyonunu ve tüm zamanların en iyisi olacak basketbol fenomenini takip ediyor.

Yönetmen: Ben Affleck

Oyuncular: Matt Damon, Viola Davis, Ben Affleck

4. Guy Ritchie's The Covenant (2023)

4. Guy Ritchie's The Covenant (2023)

IMDb: 7,5

Özet: Teğmen John Kinley, kendisine verilen Afganistan’daki son görevi yerine getirmek için yerel tercüman Ahmed ile bir araya gelir. Birlikleri devriyede pusuya düşürüldüğünde, sadece Kinley ve Ahmed, hayatta kalmayı başarır. Ahmed, bu sırada yaralanan Kinley’i zorlu arazide güvenli bir yere taşımak için kendi hayatını riske atar. İyileşip ABD topraklarına geri dönen Kinley, Ahmed ve ailesine vaat edildiği gibi Amerika'ya geçiş izni verilmediğini öğrenir. Arkadaşını korumaya ve borcunu ödemeye kararlı olan Kinley, yerel milisler onlara ulaşmadan önce Ahmed ve ailesini kurtarmak için savaş bölgesine geri döner.

Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Alexander Ludwig

3. John Wick 4 (2023)

3. John Wick 4 (2023)

IMDb: 7,9

Özet: John Wick 4, büyük suç örgütünü yenmeye çalışırken yeni bir düşmanla yüzleşmek zorunda olan John Wick’in hikayesini konu ediyor. John Wick, High Table olarak bilinen suç örgütünü yenmenin bir yolunu keşfeder. Ancak özgürlüğünü kazanmadan önce, dünya çapında güçlü ittifaklar kuran ve John'un eski arkadaşlarını düşmana çeviren yeni düşmanı The Marquis'le yüzleşmesi gerekiyor. John, hayatta kalmak istiyorsa becerilerinin sınırlarını zorlamak zorundadır.

Yönetmen: Chad Stahelski

Oyuncular: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård

2. Galaksinin Koruyucuları 3 (2023)

2. Galaksinin Koruyucuları 3 (2023)

IMDb: 8,1

Özet: Galaksinin Koruyucuları 3, Rocket’in hayatını kurtarmak için yeniden bir araya gelen Koruyucular'ın hikayesini konu ediyor. Sevilen uyumsuzlar takımı Koruyucular, yaşananların ardından kendilerine Knowhere’de yeni bir hayat kurar. Ancak onların sakin yaşamı, Rocket’in çalkantılı geçmişinin izleri nedeniyle pek de uzun sürmez. Gamora’yı kaybetmesinin etkisinden çıkamayan Peter Quill, Rocket’in hayatını kurtarmak için takımı yeniden bir araya getirmeye karar verir. Bu görevin başarıyla yerine getirilememesi durumunda Koruyucular’ın sonu gelecektir.

Yönetmen: James Gunn

Oyuncular: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista

1. Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş (2023)

1. Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş (2023)

IMDb: 8,9

Özet: Spider-Man: Into the Spider-Verse, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atıp, özel yeteneklerle donanan Miles Morales'in maceralarını konu ediyor. Gwen Stacy ile yeniden bir araya gelen Miles, Çoklu Evrenleri geçer. Miles bu sırada ne olursa olsun orayı korumakla yükümlü olan Örümcek - İnsanlarla karşılaşır. Büyük bir tehdit ile karşı karşıya olan kahramanlar, ne yapacaklarını bilemeyince Miles, kendisini diğer Örümcekler’in karşısında bulur. Miles, en sevdiği insanları büyük bir tehdite karşı koruyabilmek için yeteneklerini kullanmak zorundadır.

Yönetmen: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin Thompson

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Unfortunate soul

Spiderman across the spiderverse disinda dogru duzgun bir film yok listede

Pasif Kullanıcı

Hayata Röveşata Çeken Adam (2022) bu film "Rüzgara karşı 500m işeyen adam" devam filmi gibi geldi.